Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 42 010
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,  имам нужда от помощ по следния въпрос,:в края на март пътуваме до Бари, за съжаление личните ни карти изтичат на 15.09.2025, и сега ги сменяме. Въпросът ми е, когато запазваме кола под наем какви док ще ни поискат,  в смисъл че може още да не е излязла новата карта и ще трябва да посочим старата  и дали е късно 5,6 дни преди пътуването да запазваме кола

# 646
Защо просто не ги смените след пътуването?

# 647
  • София
Здравейте,  имам нужда от помощ по следния въпрос,:в края на март пътуваме до Бари, за съжаление личните ни карти изтичат на 15.09.2025, и сега ги сменяме. Въпросът ми е, когато запазваме кола под наем какви док ще ни поискат,  в смисъл че може още да не е излязла новата карта и ще трябва да посочим старата  и дали е късно 5,6 дни преди пътуването да запазваме кола
Защо сменяте личните карти толкова рано? Нали не е заради тази екскурзия? Защото само туристическите агенции имат подобни изисквания. Нормално картите важат до последния ден, посочен като дата. Важното е да се върнете до 15.09.

Не помня при резервация на кола да искат каквито и да е данни освен две имена и кредитна карта. Вече на място се показват лична карта, шофьорска книжка и същата кредитна карта, с която е резервирано и е на шофьора.

# 648
Да, за самото пътуване ги сменяме.  Точно това ме притесни , че видях изискването в 1 агенция. Много благодаря за отговора

# 649
Защо просто не ги смените след пътуването?
Щом няма да е проблем ще ги сменим след това., благодаря

# 650
Да, за пътуване в ЕС единственото изискване е да са валидни до деня на връщането в България. И без това в Шенген не ги проверяват.
Пътувайте спокойно!

# 651
Здравейте,
Закупих билети за Бари за юли с четири нощувки. Събрах доста информация от предишни постове, но има две неща, за които моля за разяснение.
Разбрах, че от летището до Матера има автобуси, но когато потърся в интернет, излизат само 2 курса, и то след 14 часа, изпълявани от Flixbus, а полетът ни към Бари е много ранен. Дали имате информация и за друг превозвач?
И второто ми питане е по повод пътуване до Алберобело. Разбрах откъде в Бари се купуват билети, но препоръката е да се вземат директно двупосочни, ако пътуваме в активен сезон. На мен обаче ми се иска да комбинирам Алберобело с Локоротондо или Мартина Франка на връщане от Алберобело. Как стои тогава въпросът с билетите от Алберобело до Локоротондо/Мартина Франка, и съответно от  Локоротондо/Мартина Франка до Бари?
Също моля за мнение дали е добро разпределението:
Ден 1 – ранно кацане към 6.30 ч сутринта – придвижване от летището към Бари, след което с влак до Монополи за 3-4 часа. Прибиране в Бари и привечерна разходка там.(ако има транспорт от летището към Матера е възможно ден 1 и ден 2 да се разменят.)
Ден 2 – с влак към Матера, вечерта -в Бари.
Ден 3 – Зоосафари във Фазаноленд, следобед Полиняно а  Маре. Вечерта в Бари.
Ден 4 – Алберобело + Локоротондо или Мартина Франка(ако е изпълнимо с оглед на горния въпрос за придвижването№
Ден 5 – Бари, към 13.00 трябва да се отправим към летището.
Благодаря предварително на изчелите ме😊

# 652
Cotrap имат автобус Бари летище - Матера сутринта

# 653
Както неколкократно пъти съм давала съвети= който иска приема, който не иска подминава
Препоръчвам нощувка в Матера.

# 654
  • Mostly in my mind
По препоръка от темата, благодаря за което, букнах този апартамент. https://www.booking.com/hotel/it/le-dimore-di-fedra.bg.html?aid= … type=total&ucfs=1&

Не че имам още билети, но се надявам да ги намалят малко. Става въпрос за началото на септември.
Въпросите ми, относно апартамента са,понеже не мога да видя в описанието: има ли сешоар и ютия? Има ли тоалетни принадлежности в баните и ако да, какви? И двете бани ли са с душ? Благодаря предварително. Simple Smile

# 655
Привет,  може ли някой да сподели, ако е било засегнато пътуването му от стачните действия някакви съвети за нас, предстоящите пътуващи.....
И още един въпрос,  има ли някакви промени от тази година за малка дамска чанта  +ръчния багаж на борда?

# 656
  • София
Привет,  може ли някой да сподели, ако е било засегнато пътуването му от стачните действия някакви съвети за нас, предстоящите пътуващи.....
И още един въпрос,  има ли някакви промени от тази година за малка дамска чанта  +ръчния багаж на борда?
1. Това е в оперативен порядък, стачките са с различен мащаб. Аз съм късметлия и само веднъж ме е хващала стачка на влакове - горе долу 1 от 3 се движеха тогава. Стоиш на гарата и чакаш 🙂 то няма много избор.
За всяка конкретна трябва да провериш точно какво и къде включва - може и да не те засяга по никакъв начин. Ако е много мащабна - използваш деня за мястото в което си - разходки, шопинг, плаж, култура и т.н.
2. Няма промени от тази година. Ако не е закупен втори кабинен багаж, имаш право само на един такъв по дифолт при базовата тарифа.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 14:16 от RebelHeart

# 657
Лолита може да пишеш на апартамента, щом имаш резервация вече. Обикновено има сешоар, както и течен сапун, шампоан, душ гел в големи опаковки.

# 658
  • Mostly in my mind
Лолита може да пишеш на апартамента, щом имаш резервация вече. Обикновено има сешоар, както и течен сапун, шампоан, душ гел в големи опаковки.
да, помислих го. видях, че има whatsapp. викам да не досаждам на хората от толкова рано. иначе имам вече и горе долу програмата в главата си. скоро и за това ще ви тормозя да си кажете мненията. само билети още нямам Grinning
 силно се надявам да ги намалят, че сега идват по 270 лв двупосочен.
RebelHeart, т.е. дамска чанта нямам право?

# 659
Дамската чанта я пъхате в раницата.

Общи условия

Активация на акаунт