Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 40 596
  • 754
  •   2
Отговори
# 75
https://www.google.com/maps/place/Self+Bags+-+Deposito+Bagagli+M … 6023086,15z/data=!4m6!3m5!1s0x13477f730598829f:0xf7700d3a194f5650!8m2!3d40.6661023!4d16.6023086!16s%2Fg%2F11fpyxly_2

# 76
  • София
Изкарахме си един много готино бягство за два дни в Бари. Петък ранен полет за 15 евро с Райънеър.Поспахме, беше спокоен полет без много хора. Кацнахме и с автобуса до централна гара. От там тичахме за влака за Монополи, много чист и пак нямаше много хора, също поспахме. В Монополи за мен сутрин е скучно, бих отишла на обяд, вечер също предполагам  е много красиво. Имаше хора на плажа, беше много горещо, аз си носех бански, но после се отказах. Отидохме отново на гарата и се качиме на влак за Бриндизи, хубаво градче за разходка, но доста по-спокойно. Главната улица и алеята е много моето. Отново се върнахме в Бари, пиците на площада вече не са това което бяха за жалост. Но пък фокачите( не работеха в събота обаче) бяха супер. За два дни ядихме всичкокоето искахме  и много ни хареса . Пак бихме го направили и крачките за двата дни са около 65 0000.

# 77
  • София
Билети за автобуса от Бари до Албероберо, освен от гореспоменатото кафе Деа, от къде могат да се закупят?

# 78
  • София
Билети за автобуса от Бари до Албероберо, освен от гореспоменатото кафе Деа, от къде могат да се закупят?
Онлайн от сайта на Трениталия и от машина, която се намира в чакалнята на последния перон на гарата.

# 79
Наближава и нашето заминаване за Бари. Четох , четох, и да питам.
   --Да Алберобело най-добре с автобус
  --До Матера с влак, от Бари Чентрале,отстрани на гарата има друга гара. На вагона да пише Matera sud , тогава е без прекачване
  --Полиняно а маре влак на Трениталия, от Бари Чентрале
--До Остуни с влак от Бари Чентрале,директен
  --Ако се комбинира с Алберобело, не разбрах как и с какво пътуваме
   Ще съм благодарна за последни наставления.
   Гледам различни гари в Бари, или са по-скоро различни спирки на влаковете.Апартаментът ни ще е около Чентрале, винаги да търсим до там влак?

# 80
До Матера също е добре с автобус. Няма прекачване
Автобусите тръгват отстрани на гарата до кафето.Оттам тръгват и за Алберобело.

# 81
  • София
Наближава и нашето заминаване за Бари. Четох , четох, и да питам.
   --Да Алберобело най-добре с автобус
Най-добре е само защото е директен. Извън сезона сме, вероятно няма да са крайно натоварени, но когато аз бях и ги ползвах в сезона, пътници оставаха на спирката да чакат следващи автобуси.
  --До Матера с влак, от Бари Чентрале,отстрани на гарата има друга гара. На вагона да пише Matera sud , тогава е без прекачване
Да. Но и да не пише Матера, пак се качваш - тогава ще пише Гравина, трябва да смениш в Алтамура. Лесно е. Ако има две прикачени мотриси, то вероятно само едната ще е директна за Матера.
  --Полиняно а маре влак на Трениталия, от Бари Чентрале
Да
--До Остуни с влак от Бари Чентрале,директен
  --Ако се комбинира с Алберобело, не разбрах как и с какво пътуваме
Остуни - да. Остуни и Алберобело не са подходящи за комбинация. Удобно е да комбинираш Алберобело с Локоротондо примерно, или с Мартина Франка.
А Остуни да комбинираш с Монополи или Полиняно.

Ще съм благодарна за последни наставления.
   Гледам различни гари в Бари, или са по-скоро различни спирки на влаковете.Апартаментът ни ще е около Чентрале, винаги да търсим до там влак?
Да

# 82
Благодаря!
   Запланували сме да посетим Алберобело,Матера,Остуни и евентуално Полиняно а Маре. Бари е ясно, там нощуваме. Имаме два пълни дни и не мога да го измисля да е най-оптимално.
  Ребел, много благодаря! Писали сме едновременно.

# 83
Здравейте, набързо и спонтанно организирам пътуване до Бари следващата седмица. Ще бъдем три нощувки. В чуденка съм за избиране на място за спане- дали да да сме в Бари всичките вечери или една нощ в Матера и другите две в Полиняно Маре. В гоогле ми излиза, че има директен автобус от летището до Матера, някой използвал ли го е?

# 84
Да, полвахме го през септември.

# 85
Пътуваме на 30 окт. до Бари - 3 нощувки. Програмата е следната - първа и втора вечер спане в Бари, трета - в Матера. На 31 съм планирала - Алберобело и Локоротондо. Чудя се в какъв ред да ги посетим -  Алберобело  -  Локоротондо или обратно? И още един въпрос. Последният ден полетът е в 21.15. Колко време приблизително ще отнемат Монополи и Полиняно а Маре?

# 86
  • София
Алберобело и Локоротондо няма значение - те са на една линия и един маршрут. Нищо не пестиш и нищо не губиш независимо как ги подредиш.
Монополи и Полиняно са малки градчета. Между час и половина и три часа на градче ако питаш само за разходка, според мен. Вече ако планираш допълнителни активности, трябва да си ги прибавиш - ресторант, лодка и т н.

# 87
Алберобело и Локоротондо няма значение - те са на една линия и един маршрут. Нищо не пестиш и нищо не губиш независимо как ги подредиш. Имах предвид връщането и вероятността да чакаме друг автобус.
Монополи и Полиняно са малки градчета. Между час и половина и три часа на градче ако питаш само за разходка, според мен. Вече ако планираш допълнителни активности, трябва да си ги прибавиш - ресторант, лодка и т н. Само разходки, щото същата вечер трябва да сме на летището към 19 и нещо.

събота-Затворено
неделя Затворено
понеделник-петък - 7:45ч.–13:45ч.

Такова разписание виждам за Appulo Lucane Railways - работно време.Тук ли продават билети за Матера?
Благодаря за бързия отговор.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 11:20 от clevermary

# 88
Да, полвахме го през септември.

Трябва ли предварително закупуване на билети? И може ли да се вярва на разписанието в google?

# 89
  • София
clevermary, сега виждам това за работното време, вероятно е било допълнено.
Не, не ги мисли тези часове. Това изглежда работно време на някакъв офис. Има машини от които можеш да купиш винаги.

Общи условия

Активация на акаунт