Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 41 987
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Цитат на: milmiga

[/quote

Трябва ли предварително закупуване на билети? И може ли да се вярва на разписанието в google?
Бях купил предварително билети. На място в автобуса не работеше пос-а и шофьора приемаше само пари в брой.

# 91
  • Велико Търново
Здравейте! Другата седмица ще пътуваме 8 приятелки до Пулия. Кацаме в ранния следобед в Бари. Ще отседнем в Лече. Идеята е да  вземем такси от летището до гарата и от там с влак до Лече. Въпросът ми е - може ли да си купим билети на място от гарата, има ли вероятност да няма места  във влака? Кацаме в 14:10ч.. Влак има в 14.18, следващия е в 17:45.

# 92
Има достатъчно влакове Rv, за тях билетите не се изчерпват.

# 93
  • Варна
Здравейте
Започнах да чета от предната тема. Ще пътуваме ноември Simple Smile кацаме в 20:50, но виждам, че по това време автобус 16 вече не върви.
Какво ще препоръчате за транспорт по това време - ще спим близо до стария част на града Simple Smile благодаря 🤗

# 94
  • София
Според сайта на превозвача има и по-късно автобуси, до 23:10 :

Влакове със сигурност също има след 22 часа.

# 95
Прабвайте приложението Bolt
Във Франция го ползвахме, предполагам и в Италия е популярно.
Няколко пъти по-евтино от такси.

# 96
Моля за препоръка за район или конкретно място за спане в Матера. Не сме с кола.

# 97
Колко време се пътува от Бари до Алберобело?
   Лесно ли се стига от Авт. Спирка до трулите?

# 98
  • Бургас
Около час - час и 20 мин.
Автобусът спира на гарата. Оттам всички вървят в една посока, може би десетина минути. Градчето е малко.

# 99
Благодаря!
    Вчера пристигнахме в Бари.Страхотно е.Ще споделя повече като се приберем,за да е пълно инфото.Днес предстои Алберобело,утре Матера.
    Имам въпрос и за Матера-стария град колко е далече от мястото,където спират влаковете или автобусите? Ако е далече има ли опция за градски транспорт?  Аз имам проблем с коленете и трудно ходя на дълги разстояния.

# 100
Не е далече, на около 600 метра

# 101
От автобусите до стария град е поне километър и половина...

# 102
Аз от гарата го смятам, до площада с трите арки , които са началото на Sassi.

# 103
  • Бургас
Абе има си ходене.
Още повече, че самият стар град е със спускане, изкачване, трудно е за човек със затруднено придвижване.

# 104
Вероятно е вариант да се обикалят улиците които са над Sassi-те без слизане и изкачване и от там има много панорамни гледки. Но с транспорт няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт