Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 43 370
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
Какви минуси има, освен евентуално цената?

# 376
  • Melmak
В Бари е прекрасно. Пристигнахме днес. 17 градуса е. Градът е красота!!! ❤

# 377
  • София
А ние миналата седмица бяхме на 7 градуса и дъжд.

# 378
  • София
Да хапнете една фокача и за мен Simple Smile Все пак резервирах нощувката в Лече, от там ми се иска и да отидем в Отранто, дали е възможно в денят на полета?

# 379
И сандвичи с октопод

# 380
Какви минуси има, освен евентуално цената?
Къде да се паркира, цена на паркинг, някоя глобичка и евентуално щети по колата...За 10 дни /гледах в Wizz/, че излиза над  500Е ..

И сандвичи с октопод

Мога и без хляб Smile
В Португалия си отядох октопод!

# 381
С изключение на Бари, паркирането - особено извън летния сезон - е лесно. На много от местата - и безплатно. Глоба все пак идва, ако не спазвате правилата, не e задължителна, щетите също Simple Smile (но ако недай боже ги има, затова се прави пълна застраховка без самоучастие).

# 382
  • Melmak
И сандвичи с октопод

Моля те да препоръчаш къде, защото цял ден обикаляхме и не забелязах никъде.

# 383
# 384
  • Melmak

Благодаря ти! Минали сме близо и не сме го видели! Ще хапнем!

А ние миналата седмица бяхме на 7 градуса и дъжд.

Много съжалявам да го чуя! Като купувахме билетите мм искаше да вземем за следващата седмица, защото прогнозата беше дъжд точно за днес и утре. Но изведнъж се промени и вчера гледам благосклонно време.

Едит: мисля да се разходим до Полиниано а маре и Монополи. Колко време ни е нужно за двете, според вас? Ще ни стигне ли ден? Спим си в Бари. Двама възрастни сме, движим се с обществен транспорт.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 21:17 от hechicera_

# 385
За коли съм записала препоръчани - Sicilybycar и Lockautо, през платформата Discovercars с пълна застраховка. Нещо друго да препоръчате?

# 386
  • София
За коли съм записала препоръчани - Sicilybycar и Lockautо, през платформата Discovercars с пълна застраховка. Нещо друго да препоръчате?
Обикновено взимаме през този немски сайт  https://mietwagen.check24.de/. Отбелязваме да е включено всичко в застраховката. Тогава всички надписи в описанието на колите са зелени. Фирмите си имат рейтинг. Гледаме да е с висока оценка. И в Бари нямахме проблем. Единствено имаше малко недоразумение, защото ни казаха да вземем шатъл до паркинга от автобусната спирка и ние чакахме на спирката на градския транспорт. А то било на спирката FlixBus.

# 387
  • Софето
За 8ми Март ще ходя по женски в Пулия за 5дни. Запазих две коли от Italy Car Rent, автоматик с пълна застраховка, втори шофьор, всичко 215€ за кола.
Аз искам да питам дали може в един ден да разгледаме Алберобело, Локоротондо и Мартина Франка, кое е най-красиво и къде е най-приято да направим обяд? Ще спим в Бари, ще бъдем с кола, не можем да бързаме и много обичаме да хапваме и пийваме дълго.

# 388
  • София
....
Аз искам да питам дали може в един ден да разгледаме Алберобело, Локоротондо и Мартина Франка, кое е най-красиво и къде е най-приято да направим обяд? Ще спим в Бари, ще бъдем с кола, не можем да бързаме и много обичаме да хапваме и пийваме дълго.
То за можене, може. Но е препускане.
И аз, а и както чета май повечето хора в групата правим малките градчета по две на ден.
Кое е най-красиво е много субективно. Алберобело е най-туристическо, Мартина най-малко туристическа. Но са различни, различни емоции носят. За мен от трите - Локоротондо. И понеже идва по средата между другите две, то и математически обядът идва там.

# 389
Аз цял ден мога да изкарам в Полиняно. Но ако сте бързи и организирани,може.

Общи условия

Активация на акаунт