Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 42 189
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
Аз цял ден мога да изкарам в Полиняно. Но ако сте бързи и организирани,може.
Тя не пита за Полиняно.

# 391
  • Бургас
Аз цял ден мога да изкарам в Полиняно. Но ако сте бързи и организирани,може.

Аз цял живот Joy
И аз съм за обяд в Локоротондо. Но може и в Мартина Франка, ако обядвате късно.

# 392
  • София
За коли съм записала препоръчани - Sicilybycar и Lockautо, през платформата Discovercars с пълна застраховка. Нещо друго да препоръчате?
За 8ми Март ще ходя по женски в Пулия за 5дни. Запазих две коли от Italy Car Rent, автоматик с пълна застраховка, втори шофьор, всичко 215€ за кола.
Аз искам да питам дали може в един ден да разгледаме Алберобело, Локоротондо и Мартина Франка, кое е най-красиво и къде е най-приято да направим обяд? Ще спим в Бари, ще бъдем с кола, не можем да бързаме и много обичаме да хапваме и пийваме дълго.
С кола могат да се посетят и трите. Разстоянията между градчетата са малки. Губи се около половин-един час за пътуване и паркиране. В градчетата повече от 2-2,5 часа няма какво да се прави. Даже в някои сме стояли по 1 час, а не обичаме да бързаме. Спираме на всеки ъгъл, снимаме, влизаме в църкви и градинки, сядаме по пейки... А ако има и някоя гледка от високо, можем да стоим с часове. Simple Smile

А обяд/вечеря с бомбети в Чистернино?  Joy  https://www.bg-mamma.com/?topic=1687669.270  Имайте предвид, че около 14-14,30 часа всичкото ядене излиза в обедна почивка до около 19 часа. Яжте преди това. Joy Дори отдалече ресторантът да изглежда работещ, то сервират само кафе и напитки. За бомбетите се върнахме по тъмно след Мартина Франка. Преди това една пекарна ни спаси от глад, защото не  намерихме нищо работещо.

# 393
И аз съм за обяд в Локоротондо. Но може и в Мартина Франка, ако обядвате късно.
Те може и да обядват късно, ама италианците не са съгласни Simple Smile

Няма извън най-най-туристическите дестинации в Италия заведения, които да работят между 14 - 14:30 и 19. Мартина Франка е такова място, където няма.

# 394
  • Бургас
Вярно Joy Бях забравила.

# 395
  • Софето
Полиняно и Монополи ще ги посетим в един ден, а за Матера ще отделим един цял ден. С работното време на ресторантите в Италия, както и в повечето страни в западна Европа, винаги се съобразявам, също правя резервации предварително особено за вечеря, защото дали пътувам само с приятелки или семейно с приятели, все сме голяма група.
Може ли някой да препоръча добра масерия?

# 396
  • Melmak
Благодаря за препоръката за сандвичите с октопод. Прекрасни! Естествено мм не искаше да опита и взе нещо базово. Аз много се насладих. Вчера сме минали от там и не сме забелязали, че сандвичите са с октопод!

# 397
Радвам се, че са ви харесали! Ние когато ходим там не пропускаме, сега плануваме през март да отскочим за 2-3 дни.

# 398
Ценното на Мастрочичо е и че работи цял ден, до късно вечерта. Като стана дума в горните постове за мързеливите италиански ресторантьори Simple Smile

# 399
Може ли някой,който е наел кола от Sicilybycar или друга фирма с дебитна(а не кредитна) карта, какви други допълнителни такси има, понеже в условията пише за някаква дневна такса + процент от нещо си, освен таксата за колата и не мога да се ориентирам каква сума би ми излязло. Може и на лично да пишете. Благодаря предварително.

# 400
  • Melmak
Дами, открихме супер типично и готино семейно ресторантче в Бари, което е не е туристическо.

https://maps.app.goo.gl/d5YyUhFsMsME49a46?g_st=com.google.maps.preview.copy

Семейно е, храната е топ, цените можете да видите сами в менюто, чаша вино 2€, десерт 3€. В централната част е, но не е туристическо. Вътре само италианци обядваха. Хапнахме доста добре, всичко ни хареса.

# 401
И ние имаме любим подобен, качвала съм тук локацията.

# 402
Здравейте,дали някой е купувал тридневна карта на Трениталия? Изглежда ми удобно и изгодно,моля за повече информация.

# 403
  • Бургас
Аз съм купувала м.г. Да, удобна е, но важи само за техните регионални влакове.

# 404
  • София
И аз се включвам в темата с идея за пътуване през септември. Доста е далече във времето, но сме измислили сложна програма, която трябва да напаснем с фериботите и явно трябва да се организираме по-рано. Ще пътвуваме с кола през Гърция. Мислим за нощен ферибот Игуменица-Бриндизи и да останем 6 дни в Пулия, 6 дни в Сицилия и после по обратния път. Ще сме само двамата с мъжа ми. За първи път ще пътуваме сами-без деца, приятели и големи компании.
Изчетох назад темите и някак ми се приИска да спим в Монополи. А оттам да обикаляме. Мислим този път почивката да е тип “накъдето ни видят очите”. Представям си нещата лежерни-сутрин обиколка на близко градче, а следобед плаж, вечер разходка по селцето и вино в местни заведения. Обаче не мога да се ориентирам кои са околните хубави плажове. Монополи подходящо място ли е за това? Бихте ли предложили и друго?
 При всички случаи смятаме да отидем до Алберобело, Остуни, Локоротондо и Чистернино, Матера вероятно. Ще се пробваме и със Зоосафарито.
Благодаря и на скорошно пътуващите, пожелавам да си изкарате невероятно.

Общи условия

Активация на акаунт