Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 42 081
  • 754
  •   3
Отговори
# 600
А как стои въпроса със столчетата за деца при колите под наем? Предлагат ли такива или?

# 601
Предлагат срещу заплащане

# 602
Многократно се наемали кола от тях,  през посредник,без застраховка.
 Правим при тях ,когато взимаме колата ,застраховка zero pensieri, тоест  пълно покритие ,цена 35 евро на ден. С тази застраховка не се изисква депозит.

# 603
Някой запазвал ли е кола директно през сайта на Itali rent car?

Запазвала съм директно през техния сайт за Болоня месеци предварително без проблем.
Тогава търсех 7-местна кола и през агрегаторите цената беше х*2, х*3.
На място си доплатихме тяхната застраховка за 33 Е на ден.
Аз писах тук, кофти впечатление ми направи, че при вземането на колата изобщо не ни я предложиха тази застраховка, аз сама си я поисках!
После при връщането на колата по тъмно, много тъмно, преди полунощ беше, видях, как въртяха на шиш едни други връщащи кола, явно без застраховка.

# 604
 Какво знаете за картите за 3 или 5 дни за регионалните влакове на Трениталия.Дано някой знае и пише...Тридневната е вече 35 евро,но си струва мисля .Не съм наясно дали се валидира всяко пътуване .

# 605
  • София
Какво знаете за картите за 3 или 5 дни за регионалните влакове на Трениталия.Дано някой знае и пише...Тридневната е вече 35 евро,но си струва мисля .Не съм наясно дали се валидира всяко пътуване .
Ако се купи онлайн, периодът се задава със самата поръчка и не се валидира нищо повече. За хартиен носител - не знам!
Лесно ще разбереш дали си струва като сумираш цените на отделните билети за твоите маршрути.
Можеш да ползваш само регионалните влакове на Трениталия. За района това означава, че не важи за маршрутите от / до летището, Матера, Гравина, Алтамура, Локоротондо, Алберобело, Мартина Франка.
Важи на север към Трани, Барлета... и на юг към Лече, Остуни, Монополи, Полиняно, Таранто...
Според мен е малко вероятно да е изгодно точно в този район и при тези обстоятелства.

# 606
Здравейте и честит празник!

Благодаря на всички за съветите и насоките. Изкарахме си страхотно в Бари и останалите посетени места. Въпреки лошото време успяхме да се насладим и да усетим духа на всяко едно местенце. Е, щеше да е по-приятно, ако нямаше дъжд и вятър, който да “обръща” чадъра ни, но и така бива Simple Smile

Насоки за самото пътуване няма да давам, тъй като доста по-компетентни от мен са писали достатъчно в темата и има изобилие от информация. Лично на мен ми беше най-трудно да избера къде да отседнем.
В Матера, по препоръки от темата, избрах страхотно място, в центъра на старият град и много близо до всички забележителности. Гледката от терасата беше феноменална.

Това е мястото:

https://www.booking.com/Share-7lGmGO

Оказа се, че за Бари също сме направили отличен избор. Стаята беше чиста, добре шумоизолирана, а домакинът се беше погрижил да остави малки комплименти при настаняване - капсули кафе, вода, дребни сладки, соленки и малки опаковки Нутела ❤
Отлично местоположение. Мястото за настаняване се намира в сградата, пред която тръгват автобусите за Алберобело и през една улица от Бари Централе. Настаниха ни веднага като пристигнахме, а при освобождаване ни предложиха да оставим багажа в специална стая, която е пригодена за това. Супер удобно, тъй като полетът ни беше късен. Препоръчвам с две ръце!

https://www.booking.com/Share-fGLMkZ

На разположение съм, ако някой има въпроси.

Хубав ден!

# 607
Каква е температурата в момента в Бари? Тънко или по дебела яке да си приготвям?

# 608
Само за да приключа темата с картите за 3 дни-35 евро,но понеже съм позиционирана в Бари за 4 дни,като сумирам за това време в двете посоки до Лече-28 евро;до Бриндизи-22 евро;до Остуни-16 евро;до Монополи-10 евро и до Полянино а маре-8 евро излиза добра сметка.И всъщност ме съблазнява това,че няма да купувам и чекирам билети .Дано е полезно за някого-аз заминавам на 10.03.2025.

# 609
Здравейте,
Организирам екскурзия до Бари и тъй като ще ни бъде първо пътуване със самолет имам доста въпроси. Информацията от вас ми е много полезна и затова пиша тук. Не мога да се ориентирам при Ryanair и Wizzair се калкулира цена за багаж при избран пакет, но не разбирам дали на всеки пътник се полага такова количество багаж или е общо за всички. Става дума за 2 възрастни и 2 деца.

П.С. Извинявам се, ако тук не е правилното място за въпроса ми!

# 610
От каквото имате нужда е. С Райън ако вземете приорити, не може само за някои - трябва да е за всички и в двете посоки, т.е. на всичките осем билета. То включва запазено място и (сравнително) голям кабинен багаж - вижте си размерите.
Ако имате нужда от 1 голям куфар, можете да вземете 1 чекиран за всички, който да запишете на един от възрастните. Останалите са с малък ръчен.

При Уиз с чекирания е същото. Приорити в същия смисъл няма, не съм се интересувала дали може да се цъкне голям кабинен само за някои от пасажерите и отсечките.

# 611
  • София
От каквото имате нужда е. С Райън ако вземете приорити, не може само за някои - трябва да е за всички и в двете посоки, т.е. на всичките осем билета. То включва запазено място и (сравнително) голям кабинен багаж - вижте си размерите.
Това не е вярно - лично съм вземала само за себе си приоритет и то няколко пъти до различни дестинации.

# 612
За Райън купувам постоянно (  по няколко пъти в месеца )   билети с прайорити не за всички хора от резервацията. Може да се закупи и за отделни пътници, не е задължително за всички.
 Също така не е задължително да бъде в двете посоки.

# 613
Когато се опитам да направя резервация ми излизат пакетни Family цени, от където не ми става ясно дали е за всички багажа или на пътник. А какво е това Прайорити?

# 614
  • София
Прайорити е предимство при качване на борда (от което няма особен смисъл) и включва допълнителен кабинен багаж на колелца с размери 55х40х20 см и тегло до 10 кг. освен безплатната раница.
Може да се купи само билет и да се добави Прайорити и/или чекиран багаж (пътува в багажното и не важат ограниченята за течности).
И двете компании освен основната тарифа, която включва само билет, предлагат пакети с включени багаж, места и др.
При Райън тарифа Regular включва приоритет и запазено място .
При Уиз аналогично има Wizz Smart.
Няма как да ви опиша всички възможности - четете, преценявате и избирате. На Райън приложението е на английски, но сайтът е на български.
Друг вариант е да напишете колко багаж ви трябва, децата на колко години са, ще плащате ли за места, ако са по-големи и да се опитаме да ви дадем по-конкретен съвет.

Общи условия

Активация на акаунт