Как точно става записването в университет?

• 369
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте мили хора, моля за съвет от хора, които са записали да учат висше във ВСУ (Варненски свободен университет). На някои от Вас може да им се стори глупаво, но си нямам никаква представа как точно става процеса, а от обясненията в сайта им не разбрах напълно какво точно се изисква. Не знам какви документи точно трябва да нося, дали там на място се заплаща такса за кандидатстване, а ако кандидатствам с ДЗИ дали се носи нещо допълнително и дали ще се наложи допълнителен вид тест или просто трябва да си нося дипломата за средно образование, та дори не съм наясно къде точно трябва да отида за да попълнят заявлението за кандидатстване? Моля за насоки за кандидатстване на място в самия университет както и онлайн. Бих се радвала на препоръки - кое от двете е по-удобния вариант. Благодаря предварително! 🤗

# 1
Звънкаш и ги питаш същото, дето питаш и тук. Тъкмо ще свикнеш да приказваш със сърдитите лелки отрано, че ще ти трябва тва умение.

# 2
То във ВСУ ще е много странно да 'и вдигнат въобще, ама знае ли човек. Grinning

Иначе, имаше някакви измислени изпити, зависи коя специалност искаш. Снимки, диплома за средно (копие) и май е това. И лична карта. Споко, там банка има, където да платиш, няма да изпуснат. Grinning

# 3
Влязох в сайта на ВСУ и на първо четене открих, че имат онлайн система за кандидатстване, както и повечето държавни университети. Тук мисля, че всичко е обяснено достатъчно изчерпателно: https://priem.vfu.bg/ - пише какво, кога, къде и как трябва да се носи, написана е сметка, на която трябва да се преведе кандидатстудентската такса и пр.

Успех с кандидатстването!

Общи условия

Активация на акаунт