Баба Марта е дошла да зарадва ЮЛСКИТЕ деца!

• 8 864
  • 280
  •   1
Отговори
# 120
N_A_N, е ми и второ зъбче ще се появи я, като я зачекнахме темата за близнаците. WinkИ на Мимето вече й прозира второто.Честито ви зъбче- близначе и без "нито един кариес" да я карате Naughty newsm47

Аз в пюретата гледам да й вкарвам разнообразие.В смисъл, че не слагам в тях всеки ден едно и също.Комбинациите ми са:
картоф с тиква
ориз, спанак, магданоз
ориз, пилешко, морков, броколи
картоф, пилешко, морков, пипер, магданоз...и разни такива

За ориза и аз готвя за малката, кафяв.

Вие елдата с какво я комбинирате?Как става по-вкусно със зеленчук или с плод?

За гърнето съм решила вече и аз да купувам и исках да ви попитам за музикалните какво ви е мнението.Има ли смисъл от такова?

# 121
 wavey и от нас!!!

най-напред честито на днешните месечинки и на тези, които са родени на 29-ти.

Н_А_Н, честити ви зъбчета  newsm47
а има ли бебчета като нас без нито едно зъбче?  newsm78

Слънчо и аз предпочитам да смесвам 2-3 продукта и да правя повече различни комбинации  Peace

хайде гери ме вика да си играем

до скоро

# 122
Честити месечинки днес, а и честито и на мъниците които няма да имат месечинки този месец   bouquet!!!
ех, Кредоре Кредоре... дано ми хареса, ама никак не ми хареса... и как да ми хареса като се познавам през ред Cry
откак се е родил Траян, на Мая й се "стъжни живота", както се казва
и, не че няма за какво наистина да се възпитаваме, но ме боли, че не мога да преобърна в себе си мисълта, че "тя е вече голяма, трябва да се държи като такава"  Sad
божееее, каква ти голяма; колко голям си точно на четири години Sad

направи ми деня тъжен, но си го заслужавам...
Ох, Ивичка, не мога да го кажа по-добре. Наистина забравяме в забързаното ежедневие, че и големите ни малки деца имат нужда от милувка и не са толкова пораснали за една прегръдка и една нежна дума. Много зле се почувствах вчера  Confused.
Дю, много се радвам за вас. Дано само добри новини получаваме занапред.

Слънчо Naughty не така с дъртета, че аз съм 72-ри набор и не се давам за дърта още.

Naughty Ааааа, и аз съм 75-ти, но се имам още за млада. Недейте така вие младичките  Joy

mgizdowa, и аз вчера реших да сложа моя момък на гърне да видим дали ще му хареса. Първо, че и ние още не седим стабилно на дупето си, не ни стигат крачетата земята и като се огледа няколко пъти и се изплаши от нещо, че като ревна... Миличкия, май още му е рано. Ще пробваме пак по-нататък. А вие как процедирате с гърнетата? В банята ли ги държите или в стаята? По колко минутки държите бебчжвците там? Ще съм ви благодарна ако споделите.
А аз да ви се похваля. От една седмица бебо се е научил да ме целува  Joy. Хваща ми косата с двете ръчички, дърпа ми главата към себе си и със зъбките ми хваща бузата, но не ме хапе. Може това да е бебешката целувка  Mr. Green.
Хайде сега ви оставям. До после  Hug

# 123
Didi fiesta, може да са се спукали, ако си ги препълнила много.
st.g-ами един по-дълъг от обикновения бял, леко кафеникаф-на опаковката пише, че е бланширан.Та се чудех, ако е е бланширан в кипяща вода(както ми е известно ,става бланширането) -няма проблем.Но да не е някаква друга технологията при ориза .
МОите комбинации са от по 2 зеленчука.КАто на картофеното пюре слагам малко зехтин и много-често го давам без друго зеленчуци, само с мляко объркано.
За гърне и аз мисля да взема от тези музикалните.
А Софи вече е захранена с палма.Сама се захрани от една саксия.

# 124
Кредор, ако трябва да бъда честна, трогна ме текста, който публикува. Но аз засега по-често виждам нещата така : (написах го от името на дъщеря ми и уточнявам, че описаните случки и лица са напълно действителни. Simple Smile)

Cлушай, мамо,
Казвам това, докато не спиш, въртейки се в леглото, капнала от умора и чудейки се с дали да станеш да изядеш един шоколад (550 калории) или да гледаш някой филм, който би ти подействал като приспивателно. Промъкнах се крадешком в стаята ти. Само преди няколко минути си изхвърлих памперса през кошарата, защото реших, че ми е по-кеф да си пишкам през нощта в чаршафите. Помислих си, че ще бъде още по-гот ако дойда при теб и тати и напишкам и вашите чаршафи. Беше много весело днес. В яслата не ми се чакаше да дойде лелята да ме вдигне от сън и станах сама, облякох се и цъфнах да правя компания на госпожите. Тъй де, нали си пият кафенцето и хапват бисквитки, да вземат и мен да ме почерпят. Обаче не ми хареса блузата, която си ми облякла днес и си сложих тази на другарчето. Какво пък, никой няма да забележи, а ти после ще се извиниш на майката на другарчето и ще изпереш блузката, която старателно се погрижих да изцапам с всичко, което ми дойде наум. Пантофите предпочитам да ги нося наобратно. В никакъв случай не разреших на лелята да ми ги оправи и ми стана много смешно как ти се извинява, че съм в този вид. Като се прибрах в къщи извадих пластелина и украсих цялата къща с него, напълних ключалката на външната врата също, залепих малко на челото на брат ми. После затворих тати на балкона, за да видя кога ще се сетиш да го потърсиш и колко време ще издържи тати на 2 градуса Целзий само по тънка блузка. Ами да, да не е пушил пък, да беше играл с мен и пластелина! Като ме взе с теб в магазина реших, че ми се яде Зрънчо и понеже ти ми каза, че това не е подходяща храна за мен, аз реших да се тръшна и да покажа на всички на какво съм способна. Ти се изчерви и накрая ми взе Зрънчото, за да можем все пак да излезем от магазина достойно, а аз поисках веднага да го отворя и сама. Каза ми че ще го разсипя, но нали аз искам всичко да пробвам и нали съм голяма вече (след 4 месеца ставам на 3 все пак!) не те послушах, праснах пакета и разсипах половината от него по земята. Ти запази учудващо голямо спокойствие, обаче аз останах без Зрънчо и пак се тръшнах, за да ми вземеш нов пакет. Трябваше да обиколим още веднъж магазина и да намерим отново рафта с жизненоважната за мен храна. На излизане от магазина ти почувства истинско облекчение и си каза, че в този магазин няма вече да пазарим. Съгласна съм! Те нямат от онези шарените бонбони! Тези хора за конкуренция чували ли са?! На вечеря пак ми сложи скучна блузка и реших да я разкрася с част от спанака, който ми сипа. Стана много хубава! Сега ще можеш да пробваш новия прах за пране против петна, който купи!
След общото наводнение, което направихме заедно в банята, когато се опитваше да ме изкъпиш, най-накрая съм в леглото. Предложи да ми прочетеш книжка, но за мен подобни занимания са леееко скучни и не знам откъде ти хрумва, че трябва да четеш книжки! Това ще да е някое старомодно занимание от твоето време. Аз поисках да взема в леглото си касата за магазин, която ми подариха на Коледа и да играя на магазинерка в тъмното в леглото. Брат ми спи с мен, но той също много се кефи на тази игра. Така че като по-голяма си извоювах правото да ми я дадеш. След това в продължение на 1 час в тъмното се чуваше Тут, тут, тут, тут, дрънннн, защото минавах през скенера на касата всичките 80 бадема, която предвидливо скрих под възглавницата преди да си легна. Брат ми цвилеше от удоволствие, но накрая и той се унесе и сигурно цяла нощ е сънувал, че пазарува в супермаркета. Накрая и аз заспах.Чух те да влизаш тихичко в стаята, да махаш един по един бадемите, въру които заспах. Целуна ме, усетих топлата ти ръка. А, забравих да кажа, че ти взех крема за ръце и го размазах в банята. Но ти ще забележиш след малко. А аз вече спя и няма да ми се караш, защото до сутринта ще си вече забравила! Хайде, оставям те, че утре програмата ми е много натоварена!

# 125
Пиер се събуди и няма да мога да пиша повече, но исках да честитя месечинките и да кажа колко много се радвам за дю и малката й принцеска, че всичко  вече наред! Това е страхотна новина! Ох, Пипи вече докопва всичко пред него и не мога да пиша!

# 126
Лала,ех мила ,лала, Joy Joy Joy.Но ако съм на твое място едва ли ще ми е смешно.Докато четох постинга ти,се сетих за една от много подобни случки от репертоара на детето на една моя приятелка/той е на 1г. и 8 мес./Ами преди няколко дни бяхме в Заимов на разходка заедно ,а той не спря да се тръшка по земята и да пищи.Гледах,гледах и се зачудих за 2 неща-ако аз бях на нейно място как щях да реагирам,и всъщност как е правилно да се реагира в такива ситуации  newsm78.Да отстъпиш,или да му покажеш,че не трябва да се прави така.Но моята приятелка запази учудващо за мен самообладание ,остави детето да се тръшка и ми каза да тръгваме напред,той щял да ни настигне.И....така стана  Shocked,но дали така е редно да постъпваме.Не знам,още не съм се сблъскала с този проблем,но пък за сметка на това и моето дете проявява невероятен инат и винаги съм раздвоена,дали правилно постъпвам.Понякога отстъпвам/даже в повечето ситуации/,но понякога съм строга.Но винаги,когато съм"лошата",изпитвам някаква вина  Embarassed

Относно бурканчетата,на две от тях им се бяха надули капачките,защото превъртаха,и за по-сигурно ги стерилизирах.А каква беше причината да се спукат онзи ден във фризера не знам,но определено замаразено картофено пюре е много гадно,според мен.

Моите комбинации са най-различни,но почти винаги комбинирам няколко зеленчука с картофи.Днес направих катрофено пюре с магданоз и 3 порции с картоф,карфиол,спанак,малко морков,лук/който извадих след варенето/ и ориз и стана мнооого вкусно.

# 127
Забравих да честитя на НАН второто им зъбче  Peace.А ние още се мъчим с горните. Cry

# 128
  • Варна
Забравих да честитя на днешните месечинки
Честито и на тези които празнуват на 29,30 и 31
пожелаваме им от все сърце много здраве и мноооого игри newsm32 newsm32 newsm32
А ето това съм аз във вихъра си  Blush Blush Blush

Исках и още да пиша,но ме викат Wink
до после  bouquet

п.п Честито второ зъбче на Дая tooth

# 129
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy
lala разби ме!

# 130
Здравейте юлски мами ,може ли и аз да се включа като юлска мама на момиченце

Благодаря предварително и се радвам че ви открих

# 131
Здравей,maimuna, а как се казва детенцето ти,кога е родено и т.н.Ще ни разкажеш ли малко за него и теб? Peace

# 132
Забравих да ви питам,само аз ли нямам вече лични съобщения.Там отгоре където е "Нови отговори на моите публикации",преди нали имаше "Моите лични съобщения",сега нямам такова нещо,и при вас ли е така  newsm78

# 133
Здравей,maimuna, а как се казва детенцето ти,кога е родено и т.н.Ще ни разкажеш ли малко за него и теб? Peace
  Казва се Лалета и е родена на 2.07 2006 много обича да похапва и килцата са ни в повече-10кг,но здраве да е .Аз съм една щастлива мама от София Simple Smile

# 134
ох лала  Joy Joy Joy Joy Joy Joy
моя големия син е доста кротък и много не ми е правил проблеми ,никога не се е тръшкал ,но си прави други лудории в къщи които са си нормални .Обаче сега като гледам Валери май  newsm78 с него ще е малко по-различно положението.Той от сега проявява ХАРАКТЕР та да видим.
Докато четох постинга ти,се сетих за една от много подобни случки от репертоара на детето на една моя приятелка/той е на 1г. и 8 мес./Ами преди няколко дни бяхме в Заимов на разходка заедно ,а той не спря да се тръшка по земята и да пищи.Гледах,гледах и се зачудих за 2 неща-ако аз бях на нейно място как щях да реагирам,и всъщност как е правилно да се реагира в такива ситуации 
точно така трябва да се процедира .Ще се тръшне ,веднъж,дваж и като види ,че няма публика и няма кой да му се върже ще се откаже
jorjito не узнаваема си Peace newsm10
честито зъбче на Дая и безпроблемно никнене на останалите
а има ли бебчета като нас без нито едно зъбче?  newsm78
ние сме без ,но чакам всеки момент включване
за пюретата аз правя така
в отделни бурканчета правя само морков,само месце,само карфиол ,само тиква и ги слагам във фризера.
После вадя варя си картофче или ориз и смесвам с някое от горните.
Диди не ги препълвай ,а ги пълни малко под винта
тичам ,че много плаче
maimuna sohappy welcome

Общи условия

Активация на акаунт