С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 45 021
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
За пореден път, жена която работи не е домакиня. За домакинството се грижат всички, които живеят в дома. Готвене, чистене и пазаруване не е само женска работа.
А на хора, които не те уважават няма шанс да се докажеш.

# 301
Това си е и характерна черта за това поколение. Баба ми по същия начин се изказва за майка ми, че уикендите мързелувала (през седмицата е от 08-18ч на работа). Пък нали леля е любимото дете, която е самоосигуряваща се и работи точно за 4 часа и през останалото време си е вкъщи, много се била уморила и все нямала време за почивка. Друг е въпросът, че няколко пъти пробва да си намери работа като на майка ми за цял ден и се отказваше на втората седмица, че било много работа, не можела цял ден да е там…. достатъчно говори кой колко е мързелив, но в очите на маминка нещата са различни.
Та, така и свекъра ти, колкото и да се стараеш, винаги ще си недооценена. Просто спри и не давай толкова от себе си за хора, които не го оценяват.

# 302
Проблемът не е в работата, а в това, че някои жени се нагърбват и с цялата домашна работа, и става много. А домашната работа освен досадна е и незабележима и никой не оценява вложените усилия. Та това тежи.

# 303
Проблемът не е в работата, а в това, че някои жени се нагърбват и с цялата домашна работа, и става много. А домашната работа освен досадна е и незабележима и никой не оценява вложените усилия. Та това тежи.
Както казваше майка ми - това е работата, дето като я свършиш никой не забелязва, ама ако не си я свършил всеки вижда.

# 304
Защо старецът да е виновен?
Къде е синът?
Защо не готви той и не потушава пожари. Защо той не говори с баща си да му обясни колко си уморена и че заслужаваш почивка и да не готвиш.

# 305
Ами, който вижда несвършената работа, да вземе да я свърши.

Мъж, роднина на около 60 ми направи забележка, че не режа доматите правилно. Мило му, казах да ги нареже той, тъкмо да видя как е правилно. След това в негово присъствие не съм пипвала нищо. Ми не падна тавана.

# 306
  • София
Много е вредно жената да се само/натоварва с повечето домакинска работа. В общи линии тази ситуация е "кой каквото сам си направи...".

# 307
Acid_Burn, решението (и то единственото) е да се прекъсне контакт с такива хора като свекъра ти, а ако мъжа не иска и държи да се живее с родители, тогава аз бих прекъснала и връзка с него.
Има ги, неприятни са, аз съм разказвала много за моите свекъри и в крайна сметка нещата се оправиха, когато твърдо прекъснах контакт с тях (не сме живели никога в един дом).
Не е странно, че те "разнася" и клевети. Такива са. Аз за последните 11 г винаги съм работила, изкарвах по-голямата част от времето наравно с ММ, последните години и повече от ММ, всичките ми финанси са влизали в семейството от-до. Ипотека заедно. Първа кола заедно. Пълен ремонт заедно. Те не спряха да намилат, че съм била използвачка и съм го "използвала за парите му". Grinning Не знам тоя рефрен откъде се появи, но и на мен в един момент от смешно ми стана истински обидно и последва скандал, после блокиране и край. И аз бях адски афектирана, защото има едно чувство, когато някой говори абсолютни неистини по твой адрес, направо детинско чувство ала "не е честно" и човек се чувства направо скандализиран, че някой може да говори такива глупости.
Не се преодолява, не спира да дразни и няма как да си съвсем перде.
Затова слагаш баста, блок и край. После е пълно спокойствие.

# 308
Гугъл, а защо не им казахте? Аз не бих си замълчала, а и бих се обидила на мъжа ми, ако си мълчи.

# 309
  • София
Acid_Burn Има един момент в споделеното от теб. А това е, че си се засегнала какво се говори по твой адрес на други, чужди хора. Незнам на колко си години, но бих те разбрала, ако не са много. Аз лично по стечение на обстоятелствата много млада разбрах, че не можеш да попречиш на хората да си мислят каквото и да е по твой адрес - както има една приказка - "Иди доказвай, че нямаш сестра". Тоест към днешна дата, хич не ме интересува, кой какво мели по мой адрес. А вярвай ми, имах /имам доста "почитатели" предвид едно решение, което взех допреди няколко години, и считам за правилно, но те не, обаче не живеят моя живот ...
Още нещо, мисля си, че част от горчивината, която си набрала от преживяното е и заради твоя мъж - ако беше примерно скочил пред баща си и каже, не я закачай моята жена, друго щеше да е.
Още нещо последно - да, научена си да шеташ и тъй нататък, но си научена от предното поколение, което не познава сегашният ритъм и начин на живот, време е да пречупиш модела - на Великден избираш да месиш козунаци / божествен е домашният козунак, още помня, когато ме почерпиха с такъв/ или да правиш салати, останалото да го прави друг/ мъжа ти.
Най-добронамерено коментирам, надявам се да си помислиш по темата ...
Казусът на Google76 е подобен, ако мъжът й не беше дал ясно да се разбере, каква е ситуацията, нямаше да спекулират с темата. Въпреки, че има хора, които и това не ги спира - социопати ..

# 310
Гугъл, това, което описваш е ужасно, но не мога да твърдя, че не ми е познато. Браво на мъжа ти, че е застанал до теб!

alex_jp, на такива хора, колкото и да им обясняваш, през едното ухо влиза, а през другото излиза. Те може дори да знаят, че това, което говорят не е вярно, но го правят, за да обидят снахата.

pilito, не ми тежи шетнята. Вършех същото и когато бях абсолютно сама и сама си ядях козунака, просто готвех по-малки количества. Обидно е да не уважават труда ти по такъв безпардонен начин. Не са ми малко годините, но съм честолюбива и мразя лъжи и клевети. И да, част от горчивината е свързана със сина, нищо че много добре си давам сметка как е "дресиран", как изобщо не си дава сметка колко е токсичен баща му и как бащата му е стъпил на врата до степен да е убеден, че всички трябва да закусваме това, което той закусва. Този човек си беше изработил стратегия, която втората зима видях много ясно - в момента, в който баща му се върна от село, той се затвори в себе си, престана да контактува пълноценно и ме остави мен да се оправям.

# 311
в момента, в който баща му се върна от село, той се затвори в себе си, престана да контактува пълноценно и ме остави мен да се оправям.

Това и аз лично съм го виждала, но отказах да се оправям. Виждам ги 2-3 пъти годишно и толкова, но имам подкрепа за това.
А им влиза през едното ухо и излиза през другото, защото обичайно позицията не е заявена ясно и категорично. Как ли пък няма да закусвам, каквото някой си ми каже, даже не мога да си го представя. Ако той ми прави закуската, бих уважила един път. Следващият път казвам, че ще ям друго и си го правя.

# 312
Помня го този случай с филиите, но за съжаление тук за бой е само синчето. Дядото си е такъв, какъвто е.

# 313
Помня го този случай с филиите, но за съжаление тук за бой е само синчето. Дядото си е такъв, какъвто е.
Синът като се е опитал веднъж да му каже, че не иска да ги яде тези филии, старецът е направил сцена и се е обидил. Аз втората зима не ги ядох тъпите филии и всеки път дядото ме гледаше накриво. Та, не е лесно. Това е единствен родител (майката почина от рак, преди да бяхме станали гаджета), на преклонна възраст и ви уверявам, че всичко това се експлоатира много добре от "милото старче", което свекървите тук много ожалваха.

# 314
Само и единствено, синът е виновен. Как голям човек допуска, да му се налагат какво да яде. Абсурдно е.
И не е нормално, синът да не защити ясно и категорично жената до него.

Асид, а сега къде сте?

Общи условия

Активация на акаунт