С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 45 015
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Аз тук научих, че имало правилен начин за простиране. Мислех, че е достатъчно дрехите да са добре изпънати само. Ма не било така.

Да, бе!   Подреждат се! Не може безразборно блуза, гащи, риза, чорапи, гащи, панталон, риза...... Трябва малко естетика.

alex_jpе,  не е съвсем така, че щом АЗ мога и ТОЙ трябва да може. Има  мъжки неща, които жената не умее. Аз мога да изпера, но не мога да поправя развален уред, да сменя реотан или да поправя нещо на колата. Той не може да направи примерно баклава, но може да поправи фурната.  Затова аз ще направя баклавата, а той ще поправи фурната.

# 361
K.A.G., това е едно удобно извинение. Моят мъж се запали да меси, знаеш ли какви питки слънце върти и какви козунаци. Контакти и реотани и аз мога да сменям, не е голяма философия.

# 362
  • София
Аз тук научих, че имало правилен начин за простиране. Мислех, че е достатъчно дрехите да са добре изпънати само. Ма не било така.

Да, бе!   Подреждат се! Не може безразборно блуза, гащи, риза, чорапи, гащи, панталон, риза...... Трябва малко естетика.
А, не можело... Без проблем може.

alex_jpе,  не е съвсем така, че щом АЗ мога и ТОЙ трябва да може. Има  мъжки неща, които жената не умее. Аз мога да изпера, но не мога да поправя развален уред, да сменя реотан или да поправя нещо на колата. Той не може да направи примерно баклава, но може да поправи фурната.  Затова аз ще направя баклавата, а той ще поправи фурната.
Ако приемем, че мъжът поправя всичко, а не се ползват майстори.
Но не е ли съвсем логично, когато няма развален уред (което е през по-голямата част от времето), но има да се сготви и да се избърше прах (например), единият да сготви, а другият да избърше прах?

# 363
milenaka, напълно логично е. Още повече, че дори и когато трябва да се правят ремонти, жените поемат една голяма част от организацията и логистиката, та пак не е мъжът да се занимава сам с ремонта.

Иначе аз като простирам напълно си обслужвам ОКР-то. То е подредба на дрехи по размери, па на цветове, па на цветове на щипки... Ама нямам претенции другите да простират като мен.

# 364
Ами нашата кола се поправя в сервиз, а ако изгори уред се вика майстор или се купува нов. Та така. Изобщо в днешно време, кой си поправя колата сам, с всичките електроники и т. н.

пп. Аз мога да направя баклава, но обичайно не искам. А ако много ми се прииска си купувам.
И естетиката не си я изразявам с прането, абсурдно е.

# 365
Да, това е другият момент - викаш майстор и толкова.
Колкото до прането - не го правя за естетика, а защото ме успокоява. Докато мисля как да си простра дрехите, си изпразвам главата от нежелани мисли.

# 366
  • на село
В нас пък майстор не се вика, само в краен случай, когато поставяха фаянса в банята, на земята ММ си го слага, но на стените...
Всичко си прави и ремонтира, вкл и колите.

За прането, на мен пък ми е кеф да са ми подредени, по вид и големина Joy
Само щипки слагам както хвана.
Моите дъщери простират все едно черва намятали Joy
Но както си искат, да се оправят Grinning
То и моят мъж така простира, че има и претенции как съм му слагала тениските Joy

# 367
На пръстите на ръцете ми се броят случаите, в които сме викали майстор за нещо у дома. За над 20 години съвместен живот. Та така с ремонтите и ангажираността с тях.
Важно ми е работата да е свършена и толкова. Да имаме време за нас и за приятни занимания. На конкурс за подредба на пране няма да участваме, та ми е все тая.

# 368
Ами аз не подреждам заради другите. На мен ми е приятно, когато прането ми е подредено-било на прОстира на двора или на сушилника.  Ползвам и сушилня, но през лятото и   при хубаво време  през другите сезони простирам навън. Обичам да ми ухае на слънце.

# 369
Аз съм на принципа - всяка домашна работа, направена от друг, а не от мен, е добра. Забележки не правя. Струва ми се дребнавост, важното е да е свършено.

# 370
Имам въпрос ...
Ако видите ,че свекървата праща стикери i love you ,на бившата на мъжа ви ,която свекървата никога не е виждала на живо как бихте се почувствали  и какво се прави в такава ситуация или какво НЕ се прави  ?
Аз лично не го смятам за нормално

# 371
Бих гледала занапред да съм достатъчно далеч от свекървата, за да не виждам какво и на кого праща.
Под "достатъчно далеч" да се разбира поне няколко километра, а не другия край на стаята.
Естествено не би ми било приятно, но по-добре свекървата, отколкото мъжа ми. Wink В края на крайщата тя ми е никаква и може да обича когото си иска, не съм се венчала за нея.
Щом свекъра не ревнува.... Grinning
Имам въпрос ...
Ако видите ,че свекървата праща стикери i love you ,на бившата на мъжа ви ,която свекървата никога не е виждала на живо как бихте се почувствали  и какво се прави в такава ситуация или какво НЕ се прави  ?
Аз лично не го смятам за нормално

# 372
Чак ме замисли - как така ТИ виждаш свекърва ти какво на кого праща?! Някакъв общ чат ли имате? Или ѝ надничаш в телефона?

# 373
  • София
Да праща на когото каквото си иска Simple Smile Чудо голямо, ми може наистина да си я обича жената, какво като не я е виждала Simple Smile
Изобщо не виждам казус тук.

# 374
  • София
Изобщо не би ме интересувало свекърва ми на кого какво праща, кого обича или мрази.
Това си е нейният живот, нейните срещи, нейните ситуации. По-интересното е ти откъде знаеш коя е бившата на мъжа ти и какво е получавала от твоята свекърва (?!?, ти за нея ли си женена и към нея ли имаш чувства). С нея ли живееш? Ето, това би било сериозен проблем!
.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 09:53 от Светулчица

Общи условия

Активация на акаунт