С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 45 007
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Да иде и да пита свекървата защо го прави. Хем ще ѝ каже, че и е неприятно, хем ще заяви територия Wink
Разбира се, друго си е да си тровиш живота дни, седмици и месеци наред.

# 391
  • Пловдив
Да иде и да пита свекървата защо го прави. Хем ще ѝ каже, че и е неприятно, хем ще заяви територия Wink
Разбира се, друго си е да си тровиш живота дни, седмици и месеци наред.
Представям си някоя снаха да дойде да ми каже, че и е неприятно с кого общувам. Моя отговор ще е "и какво от това?"

# 392
Янтра, а ти виждаш ли се да общуваш точно с бившата на сина ти? Хипотетично.
Ако съм на мястото на сина също бих си задала въпросите, които поставя Ради.
Тя бившата затова е бивша.
Нормално майката би следвало да уважи избора на сина си и да не създава предпоставки за конфликт по какъвто и да е повод.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 21:27 от •mimoza•

# 393
  • Варна
Леле, леле... Аз съм бивша. Свекърва ми и сърца ми поства, и постове ми лайква, и открито ми пише и ми казва, че ме обича, а за ужас на някои тукашни даже наистина го мисли и чувства. И ми гостува вкъщи като си дойде от чужбина. Обича и настоящата снаха. Добре, че и трите сме разбрани, та заради доброто на моето дете и нейно внуче, както и заради доброто на нейното дете, демек бившия, не се хващаме за думата/поста/сърчицето, а общуваме нормално. Трите.

# 394
Божеее, колко самозабравил се народ. Ама то Господ е събирач, намира ви лика прилика снахи и свекърви. В качеството си на каква свекърва ще казва на снахата с кого са общува и обратното снахата на свекървата??? Вие изобщо не сте наред. Утре свекървата да ви следи дали нямате бивши гаджета във ФБ, блокирали ли сте ги, поздравявате ли ги като ги видите. Ок ли ще ви е? Или тогава е намеса?
Хора има дето кумуват на стари гаджета, остават си приятели, вие егати и разследването за един емотикон.

# 395
Абе тя не я е виждала, каква дружка и е.
На Ради също не и е работа да следи профила на бившата и кой и лайква снимките, сега само се ядосва, а иначе нямаше да знае и щеше да има един дерт по-малко.

# 396
Ирис, това дали е или не е дружка си е работа на свекървата. Ако свекървата тръгне да определя на Ради( в случая) с кого да е приятел, пак ли ще пишете същите неща и ще подкрепите свекървата?

# 397
Леле, леле... Аз съм бивша. Свекърва ми и сърца ми поства, и постове ми лайква, и открито ми пише и ми казва, че ме обича, а за ужас на някои тукашни даже наистина го мисли и чувства. И ми гостува вкъщи като си дойде от чужбина. Обича и настоящата снаха. Добре, че и трите сме разбрани, та заради доброто на моето дете и нейно внуче, както и заради доброто на нейното дете, демек бившия, не се хващаме за думата/поста/сърчицето, а общуваме нормално. Трите.
Тук има резон. Имате дете.
Пак казвам, че не е ясно какъв е случая и притесненията на жената може да са или не основателни.
Иначе,  да! Както казва малкия син ФБ е за баби 😂

# 398
  • София
"Абсурдни" направо ми звучи слабо за тези претенции към свекървата.

# 399
И преди съм казвала, какви са тези връзки снаха-свекърва в социалните мрежи и защо? От какъв зор. Няма нужда. Което касае  двете има къде да се съобщи.

# 400
Хеле пък бивша, без внучета и никога невиждана.

Свекървата може да си лайква когото си иска. НО. Показвайки доста преекспонирани чувства, към жена, която дори не познава на живо, само понеже е бивша приятелка на сина и, трябва да е наясно, че така не буди  особено добри такива у настоящата снаха.
Не харесвам безмозъчни хора, които не осъзнават последиците от действията си. Ако пък ги иска и даже нарочно ги предизвиква - окей.

От самото начало съветът ми към Ради беше и остава да не се занимава с ни една от двете и въобще да не ги следи.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 14:06 от Iris04

# 401
Аз нямам връзка с бившите гаджета   на моите синове във фейсбук, макар че с две-три от тях бяхме доста близки.  Но живея в малък град и се случва да ги срещна (или  майките им).  Познаваме се. "Здравей, здравей" и най-много "Как си"? И това е. Не е престъпление. Все пак с тези хора в един момент си бил повече от познат.
Но в случай , че се правят интриги, клюкарене,  обяснения в "любов" от рода "Аз теб много те обичам, пък тая сега ..... ". Или   пък " Помниш ли това, пък онова"  и опити за ново събиране и елиминиране на новата, не мисля, че е редно.

# 402
  • Бургас
Ама чакайте сега, ако мъжът си е на мястото, снахата няма какво да се притеснява от любовта между свеки и бившата. Та дори и да е със задни мисли тая "любов". Ако имаш доверие в половинът и той не дава основание за притеснение, свеки не може да му повлияе по никакъв начин. Вече ако нямаш вяра на мъжа си, свекървата ти е последна грижа.
Да, тъпо е да ти навира зорлем такива неща, ама то си е за нея. Може да общува с когото си иска, вече дали ще парадира, за да дразни, е нещо, по което да си направиш изводите за капацитета й. Но това пак не би трябвало да има отношение към връзката с мъжа ти, ако всичко между вас е наред.

# 403
Всеки човек се влияе, някои по лесно, други по-трудно. Не съм виждала досега чак такъв пън, който грам да не се повлиява от казаното или направеното от другите хора.
А майката пък не е просто друг човек, а много важен друг човек.
Какъв ще е този тепегьоз, дето нищо няма да му трепва от думите на майка му? Аз не познавам такъв човек, пък вие си вярвайте, че вашите мъже са такива.

Освен това много преувеличихте думите на Ради (сефте! Wink).
Тя не казва с кого да общува свекърва и, а казва как се чувства самата тя.
Ако ми позволите да ви перефразирам: че кои сте вие да казвате на кого и за какво можем да се дразним? Wink

# 404
  • Пловдив
Янтра, а ти виждаш ли се да общуваш точно с бившата на сина ти? Хипотетично.
Ако съм на мястото на сина също бих си задала въпросите, които поставя Ради.
Тя бившата затова е бивша.
Нормално майката би следвало да уважи избора на сина си и да не създава предпоставки за конфликт по какъвто и да е повод.
Виждам се, да. Както вече казах, може и да ми е по-приятна от новата.

Общи условия

Активация на акаунт