С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 920
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • ...живея на последния етаж...
Май нямам никакво чувство за хумор, пък и възрастта ми и тя...
Ирен, остави предисторията, какво толкова е смешно в конкретната ситуация? Че целенасочено си спряла свекърва си, за да я засегнеш? Че тя не се е поддала на манипулацията?

# 571
И на мен ми беше смешно.Joy
Много ми хареса историята, а и момичето си я разказа.
По- интересното е, че свекървата е искала да подмине, но снахата я е спряла.
Не зная кой търси тук реваншизъм.

# 572
  • София
Снахата се чуди как да се заАпе със свекървата и я мисли цял ден после? И се гордее с това? А най-гадното е, ако свекървата не я отразява и не я мисли.

# 573
И после се сърдят когато им кажат, че мъжете избират жени, които приличат на майките им.

# 574
Търкулнало се гърнето, пък си намерило похлупак.
И после се сърдят когато им кажат, че мъжете избират жени, които приличат на майките им.
И смятам, че наистина изрази от рода на "Господ е събирач, намерили сте се, еднакви сте" са уж завоалирани, но всъщвост доста явни обиди. Темата става много неприятна от такива клъцвания на съфорумки.
Дежа вю.... по свекървенски Animal Snake

# 575
Самия факт, че свекървата е цял ден в мислите и и това, че в движение мисли план  говори  достатъчно, че не я е преодоляла.
Лапешка работа.
Каквато и да предисторията, описаната ситуация прилича на извадка от турски сериал и да, комично е, но в ущърб на снахата. Много незряло поведение.

# 576
  • София
За мен е грозно да обиждаш някого за теглото му. Ако за някого това е правилно...

# 577
Всъщност в случая авторката проявява самоирония, което е похвално. Тяси е подготвила тази реплика, спряла е свекърва си, която е щяла да я подмине и в резултат - свекървата я е затапила, както самата авторка казва. Смешно си е.

Понякога е хубаво да се посмеем над себе си. Simple Smile

# 578
  • София
На мен не ми е смешно. Виждам жалък опит за заяждане/ отмъщение.

# 579
Колкото и да ми е неприятен някой, колкото и да ме дразни, никога не бих казала "много си напълнял/а" Защото никога не знаем какво стои зад това напълняване, дали не е сериозен здравословен проблем, неприятна житейска промяна и още какво ли не. И това го казвам аз, която имам много рестриктна, почти никаква толерантност към хора с наднормено тегло. Но да им го изпльоскаш така, в очите, каквото и да са ти причинили, е много, ама много неприемливо. "Неприемливо" в случая е евфемизъм, за да не кажа просташко.

# 580
Страшно неловки са срещите, особено в малко населено място с някого, с когото сте скарани, ама не съвсем скарани.
Факт е, че свекървата не се е обидила, може даже да се е зарадвала, че снахата я е заговорила.
Понякога човек не казва най-правилното нещо в смущението си, но всичко е по-добре от безразличие и пренебрегване.
Самия факт, че Ирен го премисля, според мен, говори в нейна полза. Чувствителна е и и тежи, че не е в добри отношения.
Приятелки няма да станат, но поне да не се подминават на улицата за радост на клюкарките.
(Между другото зависи и къде се развива действието. В Дивия Резерват Северозапад това си е като добро утро, а не обида.)

# 581
  • София
Това значи, че ако свекървата я беше обидила така, също щеше да е приемливо.

# 582
  • София
Ирен не е чувствителна в случая. Радва си се на простотията. Едно здравей и лек ден след това биха свършили перфектна работа, но не.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 21:15 от бъръльо-бъръльо

# 583
Може да се приеме като комплимент единствено в случаите в които човек е нездравословно слаб и е положил усилия да качи килограми в полза на здравето си.

# 584
  • Варна
Ами, не е моето такова държание, но пък наистина се е получило "затапването" и точно това отбеляза потребителката.
Ама явно много мераклийки да съдийстват в "другарския" съд.

Общи условия

Активация на акаунт