С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 924
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
И мен не ме вълнува вече и ми е много добре. В последствие след няколко години разбрах, че това, че не сме кръстили детето на нея е изиграло някаква роля за това да не иска чак толкова да го вижда и да се занимава с него.
Въпреки това и второто няма да носи нейното име или нещо близко, тъй че изобщо не съм се впрегнала за нечие мнение (камо ли на свекървата) или съдействие при отглеждане на дете. Такива ограничени разбирания говорят само за ограничени и повърхностни хора.

# 556
Аз мисля, че Ради има предвид, че не иска свекървата да идва у тях, но би направила компромис ако тя дойде да си види внучето. И не, това не я прави "просеща" си лошо отношение, а само показва, че е добър човек, който може да си преглътне егото в името на детето. Дали жертвата от нейна страна си заслужава, е съвсем отделен въпрос.

# 557
Абе малко положението е хем сърби, хем боли.
Аз съм обяснявала тук за моите взаимоотношения със свека, не сме близки най-общо казано. Приела съм (с мъка), че детето ми няма да има любящи баби и детство като моето, но дори за време с баба си (което иначе детето обича) не бих настоявала да идва, нито да я каня с охота.
Ние вчера се видяхме навън, днес искаше да идва у нас, казах й че имаме планове и евентуално можем вечерта, но ММ му излезе работа и му казах да й каже да не идва. И тя се разсърди. 😀 Аз с нея сама вече не се виждам. Изкарва разговори и ситуации от контекста и се прави на жертва. ММ да е тук и да си я обслужва. И да наблюдава най-вече, да няма после, че аз съм виновна за това и онова.

# 558
Това е най-правилната стратегия, не разбирам защо повече снахи не я прилагат.

# 559
Чета ви от време на време, но нямам материал за писане, тъй като отдавна избрах да не общувам със свекърва ми.
Днешният ден така ме развесели, че няма как да не споделя. Смея се цял ден, въпреки, че свекърва ми ме затапи.
Та... тръгнах днес на нокти, отдалеч виждам свекърва ми, че върви срещу мен в моя посока и мисля план как да действам. Казах си, че е твърде тъпо да я подмина и реших да я поздравя и да питам как е. Все пак дяволчето ми подшушна и още нещо. Нейният план очевидно беше да ме подмине, но я спрях. Поздравих я и след няколко реплики я клъвнах - Много си напълняла! За малко да не те позная. Тя - О, мерси, мерси! Sweat Smile
Преодоляла съм моментите в които се ядосвах, тъпчех на едно място и трових живота си. Сега ми е само забавно!

# 560
Това значи, че ще оцелеете при среща на неутрална територия😉😁😁😁

# 561
  • Пловдив
Чета ви от време на време, но нямам материал за писане, тъй като отдавна избрах да не общувам със свекърва ми.
Днешният ден така ме развесели, че няма как да не споделя. Смея се цял ден, въпреки, че свекърва ми ме затапи.
Та... тръгнах днес на нокти, отдалеч виждам свекърва ми, че върви срещу мен в моя посока и мисля план как да действам. Казах си, че е твърде тъпо да я подмина и реших да я поздравя и да питам как е. Все пак дяволчето ми подшушна и още нещо. Нейният план очевидно беше да ме подмине, но я спрях. Поздравих я и след няколко реплики я клъвнах - Много си напълняла! За малко да не те позная. Тя - О, мерси, мерси! Sweat Smile
Преодоляла съм моментите в които се ядосвах, тъпчех на едно място и трових живота си. Сега ми е само забавно!
Търкулнало се гърнето, пък си намерило похлупак.

# 562
Звъни мойта свекърва да чистити на сина си ... да си жив и здрав т.н .... и да слушаш МАМА 🤣 🤣🤣🤣 и това на 37 годишния си син
Падамм

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 09:23 от Radii :)

# 563
  • София
Само Ирене не разбрах защо реши да сподели на всички колко е невъзпитана, ама сигурно е от възрастта ми Simple Smile

# 564
Ради, това най-вероятно е шегичка между майка и син, утвърдила се като обичаен поздрав помежду им за рождения му ден. Вероятно и той и казва някаква фраза, неподходяща за възрастта и, когато не слушаш. За мен си е в реда на нещата членовете на семейство да си имат някакви си техни кодови думи, които само те си знаят защо си ги казват.

# 565
Само Ирене не разбрах защо реши да сподели на всички колко е невъзпитана, ама сигурно е от възрастта ми Simple Smile

Вероятно ти липсва предисторията, за да прецениш защо съм го казала. Не може да лепиш етикети, без да си наясно със ситуацията, а и съм предупредила, че не сме в добри отношения. И да, вероятно е от възрастта ти.Wink

# 566
  • София
Боже Ради, защо си тровиш живота с такива неща!?! Аз въобще не бих обърнала внимание на такива думи. Всъщност, ако мъжът ти е Мамин Мунчо е нормално да те дразни. Поработи над това, а не над нейните думи. Защото, ако мъжът е на място нито думите ѝ, нито действията ѝ (дори да са откровено нападателни и зли) ще имат значение!
За Ирене (макар, че има и връзка с предната ситуация), мисля, че ѝ е криво, че не е успяла да я захапе и гио прикрива зад смях. Щом мисли цял ден за това. Хората, които искат да хапят и не успяват по правило ги яде отвътре много време. Като една моя комшийка миналата година, дето обича "да хапе", отивам на площадката при всички, тя там, поглежда ме и казва "Ай, как си се наляла (даже не и напълняла, а наляла Simple Smile ). Аз, обаче понеже съм непукист отвръщам "Нали. Ми идва зима, трябва да имам какво даме топли". И си продължавам, още пвоече, че беше напълно вярно и отдавна съм се научила да не ми пука от хората (в съседната тема има жена, която пита как да се научи да се отстоява и да не ѝ пука - ами така, какво значение има дали си пълна,слаба, кьорава - това е положението. Гледай да си щастлива!)
Та тя зяпна и я усетих как "започна да я яде" отвътре, че не ме е засегнала.
Като онази, дето се тръшкаше, че свекърва ѝ казала, че ѝ е много тънка косата. Ама страдаше наистина.
Хора без работа.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 11:26 от Светулчица

# 567
То се получи, като развален телефон, като не съм представила цялата картинка и да се вадят изводи. Не трябваше да пиша, но толкова ми беше смешно от цялата ситуация, че реших да споделя. А "да ме яде", няма начин! Отдавна не ми е фактор и не ме вълнува. Не ви ли се е случвало цял ден да ви държи развеселени, дадена случка? А и да "хапя" не ми е в природата или може би само, който си го е заслужил.Wink

# 568
На мен ми хареса как ти е отговорила свекърва ти, а от това, че цял ден ти е смешно, че не си успяла да я уязвиш, разбирам че го приемаш като  предизвикателство следващия път да я захапеш по-зле.

# 569
Аа,аз не се издразних ,стана ми смешно
Боже Ради, защо си тровиш живота с такива неща!?! Аз въобще не бих обърнала внимание на такива думи. Всъщност, ако мъжът ти е Мамин Мунчо е нормално да те дразни. Поработи над това, а не над нейните думи. Защото, ако мъжът е на място нито думите ѝ, нито действията ѝ (дори да са откровено нападателни и зли) ще имат значение!
За Ирене (макар, че има и връзка с предната ситуация), мисля, че ѝ е криво, че не е успяла да я захапе и гио прикрива зад смях. Щом мисли цял ден за това. Хората, които искат да хапят и не успяват по правило ги яде отвътре много време. Като една моя комшийка миналата година, дето обича "да хапе", отивам на площадката при всички, тя там, поглежда ме и казва "Ай, как си се наляла (даже не и напълняла, а наляла Simple Smile ). Аз, обаче понеже съм непукист отвръщам "Нали. Ми идва зима, трябва да имам какво даме топли". И си продължавам, още пвоече, че беше напълно вярно и отдавна съм се научила да не ми пука от хората (в съседната тема има жена, която пита как да се научи да се отстоява и да не ѝ пука - ами така, какво значение има дали си пълна,слаба, кьорава - това е положението. Гледай да си щастлива!)
Та тя зяпна и я усетих как "започна да я яде" отвътре, че не ме е засегнала.
Като онази, дето се тръшкаше, че свекърва ѝ казала, че ѝ е много тънка косата. Ама страдаше наистина.
Хора без работа.

Общи условия

Активация на акаунт