С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 898
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Затапка. Да не са деца на детската площадка?

# 586
Още ли я дъвчете тази тема!? Не уточних, че свекърва ми се зарадва изключително много на напълняването и затова и ми стана смешно. Т.е. мислих едно, а се е случи друго. Ако са ви кълнали при всяка среща и са ви налагали телефон тормоз, изпълнен със страшни клетви, едно "напълняла си" не е толкова страшно. Въпреки клетвите и всички останали гадости, не съм спряла и за миг да вижда сина си, а още по-малко внучето й да ги вижда, когато пожелае и за колкото пожелае. А повярвайте ми мога! Синът й е човекът, който не желае контакт и го отбягва по всякакъв начин, но детето обича баба си и ги насърчавам. В последствие имаше опити от нейна страна за сближаване, но аз не съм лицемер. Нито мога да забравя, нито да седна на масата й. Просто нямам желание, отписах я и не се интересувам. Не я бях виждала повече от година, но не ми пречи да я срещам или дори да изпия едно кафе с нея. Не бих и изпаднала до ниво да я обиждам, да правя скандали или да я кълна. Далечни познати с които не желая близък контакт. Имаме си в семейството веднъж в месеца уикенд, наречен "уикендът на мама" и ме оставят да си почивам. В повечето случаи го прекарват при свекърва ми, а при хубаво време ходят на планински разходки. Не исках да се обяснявам, защото не съм вложила лоши чувства в срещата, а по-скоро... абе всъщност май съм вложила, но не чак злобни. Както и да е...

# 587
Това значи, че ако свекървата я беше обидила така, също щеше да е приемливо.
По-добре е от това да мине на другия тротоар и да се прави, че не я вижда. В този слечай е приемливо, според мен.
Иначе е обида.

# 588
  • София
А, не. Между минаването на другия тротоар и обидата, първото е много по-добър вариант.

# 589
Не си представям да „клъвна” някого с подобен коментар за килограмите, какво остава за свекървата, а не е като да нямам основание при нея, защото е доста пълничка, обаче ми се струва много грозно и обидно. ММ се шегува често с нея за това, че е напълняла, но това си е шега между тях. На мен дори на шега ми е странно да ѝ го кажа, нейна си работа.
Въобще всякакви обиди на външен вид са ми някакво много ниско ниво, но вероятно отношенията са ви довели до него.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 22:33 от Rimmona

# 590
Има един лаф, че обратното на любовта не е омразата, а безразличието.
Като подминеш някого един път, после става много трудно следващия път да го заговориш. В този случай обидата е отворила възможност следващият път да има и нормален разговор или поне поздрав.
Обаче Ирен да гледа пък да не се сближат прекалено много, да не стане от здравей-здрасти да се оплаква тук как свека идва през ден у тях.

# 591
  • France
Историята на Ирен ми напомня колко е важно да нямаме токсичен човек в обкръжението си. Няма начин в един момент неговата отрова да не ни поквари. Години наред свека кълве Ирен и в един момент Ирен намира за нормално да падне на едно доста ниско ниво.
Нямам желание да се заяждам, казвам, каквото мисля.

# 592
Аз съм на принципа, че държа за себе си да остана мил и добър човек. Независимо от това кой как се държи с мен. Със свека не се разбираме, игнорирам я максимално, гледам да не се връзвам на повечето щуротии, които прави напук на мен и никога не бих тръгнала да я "кълва" на тема външен вид или каквото и да било. Просто спря да ми пука. Ако не отнема от личното ми спокойствие, не ме интересува. Но аз като цяло не бих правила такива коментари за когото и да било, било то с цел шегички или не. Много посредствено ми е да се коментира човек как изглежда, независимо от контекста. Той си има огледало вкъщи, видял се е, няма нужда от напомняния и подмятания.
Е, свека не мисли като мен и като се видим всеки път споменава как видяла една позната по-пълна от мен, по-слаба от мен, по-зненамсикаква от мен и ме вкарва в някакви сравнения нежелани, ненужни и дори с непознати за мен хора, ама майн@та й. Аз си лягам и спя спокойно, че не съм зла и гаднярка към никого. Тя иначе е много религиозна, богобоязлива, дори леко фанатична, но не се притеснява да се държи меко казано неприятно с мен. Ама отгоре оня гледа. И възмездие ще има, рано или късно.

# 593
  • София
Страшна боркиня си. Защо не каза на свекито нещата, които наистина са проблем, а подличко я захапа за килата?

# 594
Хабите се напразно. За токсичните хора,най-лошо е безразличието.
В случая свекървата е отговорила достойно на невъзпитаната снаха.
Сигурно има предистория,но тук коментираме това ,което потребителката сподели ,а не предисторията.

# 595
Не Ирене, хората с високо самочувствие подминават, те нямат нужда да се доказват и да отвръщат със същото. На тези хора просто не им пука.
А другите, с ниско самочувствие, гледат да се доказват, докачливи са и всички са им криви.

Ако не си направила грешката да разкажеш на мъжа си, недей и се моли свекърва ти наистина да не го е взела на вътре и да му разкаже. Колкото и подкрепящ да е, никой човек не приема да обиждат майка му

# 596
  • ...живея на последния етаж...
Ирен, стана ми интересно това с клетвите. Тя как те е клела, насаме или пред други хора? И какви клетви точно изрече? Странно ми е, понеже казваш, че детето ти я обича, сигурно е добра баба. Пък да кълне наляво и надясно така. Когато имаме само едната гледна точка, понякога представата ни за реалност е поизкривена.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 11:53 от Крас...Ива...

# 597
Всекиму според заслуженото! Ако вие получавате клетви и обиди от снахите или свекървите си и подавате другата буза, аз такова овче поведение не мога да имам. Аз съм жена със самочувствие, ценя себе си и не позволявам подобно отношение.
Ако се възприемаш като жена със самочувствие и цениш себе си, би следвало на клетви те да отговориш така "Това ме обижда, това не е редно да се говори от претендиращи за възпитание човек и настоявам за извинение. В противен случай, ти си тази, която разваля отношенията ни, а това огорчава и най-близкия на двете ни човек" - нещо в този смисъл би трябвало да кажеш и то на момента. Да се подиграваш с външността на човек е да паднеш много ниско и е обратното на себе оценка - не се цениш никак, щом си позволяваш това, което си казала.

# 598
Има ли тема за майките ни?Толко ми се е насъбрало ,че имам чуството ,че ще избухна😖..
Цял живот грешни решения..цял живот с човек с който не се понасят..Цял живот проблеми.
И после:Кажи нещо хубаво..
Е все едно ида в някоя болница със сериозно болни хора и да им разправям ,колко съм здрава☹.
Разбирам я,но не мога да й помогна.
Ето и аз пиша на абсолютно непознати , защото зверски ми натежа😭.
Давах пари..давах психическа подкрепа е не мога повече.
Ето темата за майките ни https://www.bg-mamma.com/?topic=1526958

# 599
А мен ме учудва нетърпимостта към килограмите на околните и желанието да им се каже, че имат в повече килограми и да бъдат уязвени. И не е само дамата тук. Защо? Гледайте си вашите килограми и не се занимавайте с тези на околните. Не е ваша работа и показва недобро възпитание.
Иначе, Филомена е права.

Общи условия

Активация на акаунт