С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 892
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Историята на Ирен ми напомня колко е важно да нямаме токсичен човек в обкръжението си. Няма начин в един момент неговата отрова да не ни поквари. Години наред свека кълве Ирен и в един момент Ирен намира за нормално да падне на едно доста ниско ниво.
Нямам желание да се заяждам, казвам, каквото мисля.
Според мен бъркаш. Като гледам поведението на Ирен и отношението и към живота въобще, то ... свекървата не ми се вижда толкова зле. Или поне са си равностойни партньорки.

Искам да кажа - доста от нас са изпускали нервите си и са се държали недостойно с роднини, свекърви например. Но сме наясно че това е проблем, нещо неправилно, за срам, предизвикващо неодобрение. А не нещо с което да долетим и да се похвалим в бг-мамма. Тя се ХВАЛИ с нещо от което би трябвало да я е срам. И казва, че била добре възпитана. Ами не, не е.

# 601
Ирен е толкова невъзпитана да казва на хората, че са надебеляли, колкото и тези, които казват на непознат човек, че е прост и невъзпитан. Все е обида и все е неприемливо.
Като цяло не сме най-възпитаната нация, а по форумите и във фейса е още по-зле, хората скачат да дават акъл поискано и непоискано, но далече от деликатно.
Разбира се, всяка прилика с действителни лица, събития и ССФ е случайна. Wink

# 602
  • Пловдив
Ирен е толкова невъзпитана да казва на хората, че са надебеляли, колкото и тези, които казват на непознат човек, че е прост и невъзпитан. Все е обида и все е неприемливо.
Като цяло не сме най-възпитаната нация, а по форумите и във фейса е още по-зле, хората скачат да дават акъл поискано и непоискано, но далече от деликатно.
Разбира се, всяка прилика с действителни лица, събития и ССФ е случайна. Wink
Аз обаче не твърдя, че съм възпитана и извисена. Напротив, винаги съм твърдяла, че съм с кофти характер и доста проклета. Имам съвсем реална представа за себе си.

# 603
И това извинява нетактичността?
Не мисля...

# 604
  • Пловдив
И това извинява нетактичността?
Не мисля...
А как да кажеш на агресивната простотия, че е агресивна простотия? Че това, което е направила и прави е дълбоко нередно? Че трябва да се срамува от себе си? Че не е добре възпитана, а напротив, абсолютно невъзпитана?
Е, може да е просто психопат/нарцисист. И в този случай свекървата няма полезен ход. И от безпомощност да се справи със ситуацията, подклаждана от сампохвалилата се, свекървата се държи грозно.

# 605
  • Другата България
Blush
Жената идва тук да “сподели“ публично нещо, което за нея е било смешно.
Споделяйки го публично, очеизвадно е, че няма как да очаква само и единствено “о, браво“, “точно така“, “така ѝ се пада“ и т.н.
Но в момента, в който някакви хора не са във възторг от постъпката ѝ, идват други хора, които твърдят, че първите хора са невъзпитани, защото са имали “наглостта“ да си кажат мнението след това “споделяне“, и същевременно правейки точно това, в което ги обвиняват /първите хора/ - и поискано, и непоискано, но далеч от деликатно обсъждат и квалифицират “непознати хора“.

Звучи шизофренично, но от едно нищо тук се изредиха да начукват канчета “обичайните заподозрени“, които нямат нищо общо със случая.
И не, в “дивия резерват Северозапад“ далеч не всички са с такива отношения като внушените, съчувствам за мястото, на което се пребивава.

# 606
  • France
Според мен бъркаш. Като гледам поведението на Ирен и отношението и към живота въобще, то ... свекървата не ми се вижда толкова зле. Или поне са си равностойни партньорки.
Не знам, не познавам потребителката.
Цитат
Искам да кажа - доста от нас са изпускали нервите си и са се държали недостойно с роднини, свекърви например. Но сме наясно че това е проблем, нещо неправилно, за срам, предизвикващо неодобрение...
Тук съм съгласна. Дори и аз, която като цяло съм мн спокоен човек, си изпуснах магистрално нервите 2 пъти тази година. Неудобно ми е.

# 607
Току що разбрах, че аз съм виновна за това, че дъщеря й я отбягва.
Беше си наумила "семейна" почивка с всички заедно, но дъщеря й категорично отказала.
Аз споделих, че и аз не се навивам да планирам каквото и да било защото ми предстои смяна на работата. Съответно и сина й няма да подскочи да ходи по почивки с тях без мен.
Ето пак всичко се проваляло заради мен...

А не е защото с маниакалното си желание за контрол си отблъснала дъщеря си, само заради мен ще да е. Хахаха...

# 608
Почивките три поколения на едно място са ми в същата графа като живеенето три поколения на едно място.

# 609
Почивките три поколения на едно място са ми в същата графа като живеенето три поколения на едно място.

То пък една почивка ще промени факта, че от близо една година не си говорят (с дъщеря си).
Да си оправи кочината с дъщеря си вместо да си измива ръцете с мен.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 00:29 от Arielle

# 610

То пък една почивка ще промени факта, че от близо една година не си говорят (с дъщеря си).
Да си оправи кочината с дъщеря си вместо да си измива ръцете с мен.
Разбира се,че ни е по лесно да търсим вината в друг.  И твоята свекърва като моята -все някой друг е виновен,но не и те.

# 611
Arielle, да разбирам, че трябва да черпиш защото си отървала една почивка със свека? Хвалиш ли се, оплакваш ли се...? Бъзикам се, давам си сметка, че такива подмятания жегват, колкото и да не ни се иска. Оплачи се и я зарежи свекървата ти да се оправя в живота както знае.

# 612
Ами ти като знаеш, че дъщеря и не иска, защо се буташ и ти да даваш принос. Пак нямаше да отидете, но щеше да е дъщерята тая, дето не иска.

# 613
А какво да направи, да каже че иска ли? Ами тогава свекървата ще каже, добре, хайде да отидем ние тримата. И ще бъде голямо набутване.
Не виждам проблем човек да поставя ясни граници и да каже "не", когато не се чувства комфортно с нещо.

# 614
Здравейте, за първи път пиша тук,но и аз да се включа.
Имам свекъри за чудо и приказ!
С огромно самочувствие и претенции,несвършващи желания към нас с мъжа ми и най-важното-не могат да свикнат с мисълта,че синът им вече е голям и има негово си семейство и лично пространство.
Имаха опити да съботират сватбата,на сватбата имаше огромни изцепки към нас,след сватбата пак-свеки искаше да ни спретне такава интрига,че да се изпокараме и разделим с мм, накрая аз взех кардинално решение просто да прекратя контакт.
Забременях и се скрих от тях и тяхната отрицателна енергия,но шило в торба не седи!
През цялото време свекър ми не се спря да изпраща отрицателни съобщения на мъжа ми-стил скръбни вести,тоест как 1 от домашните им животни се споминало(явно аз правя нещо и заради мен),писа писма как пророкува,че му остават малко години,съобщения за помени на стари роднини,които мъжът ми е нямал връзка с тях и не е бил близък и не са сред живите 10 г.
Зловещо ми беше,но нищо не казах,просто мълчах.
Родих-веднага виснаха на телефона с изказване,че детето ми е и тяхно и започнаха отново претенции и желания,но аз се дръпнах отново и не усъществявам срещи.
Мъжът ми също е притеснен от поведението им.
Моето решение е съгласувано с него но искам да чуя и вашето мнение,дали съм права или крива

Общи условия

Активация на акаунт