Много обич има в моето сърце, чакам те мое дете. ~бебеправене 609~

• 38 864
  • 984
  •   1
Отговори
# 180
Оф, и аз от петък се тествам с twip, по 2 пъти на ден и нищо … ама нищо. Дори близко до положителен тест не съм видяла. А днес ми е 14ти ден от цикъла. И не съм от тези с късната овулация.

# 181
Днес ходих да пускам и аз изследвания - ПКК, урина, ЩЖ , вит. Д и ревмафактор.

Какво мислите момичета?! 🙄 Вит. Д определено съм го вдигнала със спрейчетата на BetterYou, миналата година беше трагичен резултата (18 🫣), сега бива, макар че не е особено оптимален и ще продължа да си ползвам спрея ...

# 182
Хаха Кенди, може да си я изпуснала, а може наистина да е ановулаторен, дано е първото Wink
Мср222, има време , аз съм с нормална ову и ми е на 16-17 ден и ми идва на 31-32 някъде. Има още 2-3 дни Wink иначе аз съжалих че не се тествах с лентички точно месеца на ЗФ, както и останалите месеци с фоликулометрия. Мислех си че ще ми дойде в повече и тестове и прегледи, но щеше да е интересно да проследя с доказана ову какво дават тестовете, както и при ЗФ... Този месец ще си направя този експеримент, че решихме последно да правим фоликулометрия преди цветната снимка.
Белийв, супер са, можеш още да вдигаш д, казаха ми на мен да го докарам до горна граница и тогава да спра .. а и TSH ми казаха че оптимаално в идеален случай трябвало да е под 2, но мислех че 2,2 си е перфектно, това са 0,2 единици все пак....

# 183
Това звучи като може да паднем, може и да бием 😂 Аз също като съм се опитвала да търся някаква информация - може да е от висок прогестерон, може да е от нисък прогестерон… ами да, сигурно ако не е едното е другото. Мерси 😆

Кенди, приемам, че досега не си я засякла? Нали знаеш, ако си с по-дълъг цикъл може да предстои. Аз съм пробвала различни марки такива лентички и имаше някои, на които истински позитивен тест така и не видях. Сравнява съм понякога примерно две марки и едната ми е излизала значително по-бледа, а уж са с еднаква чувствителност.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 22:24 от Firebird26

# 184
Firebird26, аз за да предпазя психически ММ, дори не исках да прави спермограма. Просто защото си мислех, че при всички положения поне в един параметър ще има отклонения и ще се филмираме и двамата. Помогна ни да го настройвам по този начин: "На никой не е перфектна", "Все нещо ще излезе - това не значи непременно проблем" и т.н. Това май доста ни е пощадило, та дори бяхме щастливи от резултата.

Нямам спомен кой точно тук каза, че късната овулация не е много окей и затова явно сега съм притеснена.

# 185
Хаха Кенди, може да си я изпуснала, а може наистина да е ановулаторен, дано е първото Wink
Мср222, има време , аз съм с нормална ову и ми е на 16-17 ден и ми идва на 31-32 някъде. Има още 2-3 дни Wink иначе аз съжалих че не се тествах с лентички точно месеца на ЗФ, както и останалите месеци с фоликулометрия. Мислех си че ще ми дойде в повече и тестове и прегледи, но щеше да е интересно да проследя с доказана ову какво дават тестовете, както и при ЗФ... Този месец ще си направя този експеримент, че решихме последно да правим фоликулометрия преди цветната снимка.
Белийв, супер са, можеш още да вдигаш д, казаха ми на мен да го докарам до горна граница и тогава да спра .. а и TSH ми казаха че оптимаално в идеален случай трябвало да е под 2, но мислех че 2,2 си е перфектно, това са 0,2 единици все пак....

Ще се опитам да го вдигна още определено, сега правих 2 седмици почивка заради изследването, но ще го почна пак ...

# 186
Аз съм се заклела в Twip, такива червени черти съм виждала в тия тестове, че за малко да литнат. Обикновено почват към 15-16 ден да розовеят, на 17-ти ден се виждат от Луната, но при мен има някакво странно явление след прекъснатата бременност - Един цикъл е 25дни, един- 30. Десният яйчник е вече леко на стафида, та явно те първа ще дава на късо (дълго).
Иначе около 11-12 ден имах типична ЦС и леки предовулаторни болки за 1 ден, но бях толкова заета и кисела, че не обърнах внимание. Освен това си казах, че повече тестове няма да правя веднага след цикъл, миналия месец леко си изпилих нервите.
Имаме един секс по любов на 11-ти ден от Ц. Отделно че се будя с някакви следовулаторни базални температури от 5-6 дни насам, но и това може да е нещо спорадично. Генерално съм казала “аман” този месец, даже 1 чаша розе се черпих снощи.

# 187
Ами аз какво ли не казах. Казах, че не вярвам да има проблем, и да не е перфекта не означава автоматично, че е супер зле, че няма нужда да се притесняваме преди резултат, че като излезе ще мислим варианти, и тн.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 22:25 от Firebird26

# 188
Ох, Firebird, звучи много крайно всичко. Аз перфектна спермограма не съм виждала, но повечето неща са поправими или медицината е достатъчно напреднала, за да намери решение. Така че може би можеш върху това да наблегнеш? Че с малко добавки и повече спорт и хубава храна, ще се оправят нещата, ако въобще има нещо.
Пък и честно казано, това лично мое мнение де, по-добре някакви леки проблеми при мъжа, отколкото сериозен проблем при жената.

# 189
Firebird, в добро и лошо, в здраве и болест...

На мен си ми звучи като пресилена, но типично мъжка реакция. Трудно приемат, че проблемът може да е при тях, като от векове е натяквано и набивано, че жената е виновна за неуспешните и неслучващи се бременности, а те са перфектни творения на природата. А и егото им е толкова крехко...
Хич няма и да започвам за сложната връзка на мъжете с личното здраве и медицината. Вероятно всички имате поне един случай покрай себе си.
Вероятно е по-тревожна и чувствителна натура, просто му успокоявай страховете, показвай му обич и го остави да свикне с идеята. С времето ще свикне и ще го приеме.

# 190
Направо не знам какво да правя.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 22:25 от Firebird26

# 191
Firebird , искам само да споделя , че аз изгубих ценно време , докато се съобразявам с нежеланието на ММ да прави спермограма и да се прибягва към инвитро  . Точно за една година , резервът ми намаля критично - от 15 антрални фоликула 2022 год , имах 3-4 антрални фоликула 2023 год . Загубих години да му обяснявам и убеждавам , че сме за репродуктивен . Резултатът е налице - на 36 год със силно намалин резерв , без овулация , защото започнах да задържам фоликули , малко яйцеклетки , които трудно стигат до бластоцид . Дайте си време за естествени опити , не се самонавивай , че задължително сте за инвитро . Не знам на колко сте години , но ако сте 30+ , не бих дала повече от 1-1,5 год преди да потърся репродуктивен специалист.

# 192
Извинявам се, че обсебих темата, ще изтрия после постовете. Sad

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 23:00 от Firebird26

# 193
Е от къде изобщо му хрумва това за пълната липса на сперматоиди? Нещо е чел ли, с приятели ли е говорил?

Иначе, дали Теди или друг, аз като видя че в отсрещния няма чуваемост не се хабя да комуникирам. Или отдавна не се хабя.

# 194
Идея нямам откъде. Честно. Сигурно е гугълнал, видял най-страшното и сега се само убеждава, че е това.

Общи условия

Активация на акаунт