Много обич има в моето сърце, чакам те мое дете. ~бебеправене 609~

• 39 395
  • 984
  •   1
Отговори
# 705
Салсера, уважавам те много и съжалявам за неуспеха ти, но ти имаш огромна победа. Имахте балансиран ембрион на тази възраст и тези проблеми още на първата стимулация. Още на първия трансфер имаше имплантация. Пожелавам ти следващия път да ти е до финал, където и да решите 🤗❤️❤️❤️ Сигурна съм, че успехът е близо ☀️
Аз пък препоръчвам Турция с две ръце. В България са на толкова ниско ниво за съжаление, че на млада жена да не могат една нормална стимулация да направят. Доктор Тургут е вълшебник и той не се отказа от нас. Всички негови пациенти, с които държах връзка вече са бременни или се радват на здрави бебенца. В България ме пращаха за донорски яйцеклетки, така че....Освен това с моя изключително рядък и сериозен проблем няма успели в България. Само две сме с точно тази разновидност на Робертсоновата транслокация. Аз забременях при доктор Тургут(още на първия трансфер, макар и БХ, на следващия трансфер забременях отново и се надявам до финал 🙏). Другата жена се радва на дъщеричката си, която е дело на болница Бахчеджи и доктор Карлъкая. При Ванила не се знае дали е случайна грешка и е твърде лично решение как да продължи. Аз лично съм за инвитро с лека стимулация и ПИД, като по никакъв начин не натрапвам мнението си, а просто споделям. Реално ние продължихме със стимулациите в Турция точно заради ПИД. В България няма как да имам 100% доверие. Аз нямаше да преживея толкова много аборти, ако не беше ПИД(две загуби имам, макар и едната след ПИД). Първата беше почти в 7г.с. и не знам дали да я водя БХ.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 19:22 от Kactus

# 706
Аз в 40+ темата често моля да не обобщаваме, примерно да не е "препоръчвам чужбина", щото тези дето препоръчват чужбина не препоръчват примерно клиники в Германия и Австрия, а имат предвид Турция или Испания или Украйна и то конкретни клиники в тези държави.
Същото и за Турция, там има стотици клиники. Вие в една и съща ли бяхте?
Аз имам познати с успех в Турция (с много тежък мъжки фактор), както и познати, които не успяха нито тук, нито в Турция.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 20:43 от Одри ♡

# 707
Salsera, според мен е напълно възможно да е от хормоните. На моя преглед сега, 5 месеца след А, доктора каза, че сигурно още ми се наместват хормоните.

АА, дано всичко е наместено вече при теб. Имате ли план за подновяване на опитите?

Благодаря за мненията на всички по моето чудене. Така като ви чета и осъзнавам как за всяка от нас правилния път е различен. Полезно ми е да събера мненията ви и да видя как те отразяват вашия опит. Сега си мисля какво точно отразява моя опит и съответно каква би била най-правилната стъпка за мен. Ясно е, че нищо не може да се предвиди и планира изцяло и заради това е труден избора, но каквото и да направим ще е следващата стъпка напред.

Тhedoodle, мъжкият материал е перфектен според изследванията, последно и ДНК фрагментацията изследвах,е

# 708
Одри, няма значение в коя клиника в Турция, защото всички имат много голям опит с ПИД....за разлика от България.

# 709
Одри, няма значение в коя клиника в Турция, защото всички имат много голям опит с ПИД....за разлика от България.

Е то ПИД не се прави  в България така или иначе. Само взимат пробата и я изпращат някъде.

# 710
  • Замък сред облаците
В началото на следващата година иска мъжа ми, аз съм склонна и по-рано, но се наслаждавам на небързането в момента.

# 711

Е то ПИД не се прави  в България така или иначе. Само взимат пробата и я изпращат някъде.
Проблемът е, че с взимането на пробата нямат нужния опит и техника, иначе и изпращането на пробата също е фактор. Друго е да се работи на място.

АА, пожелавам ти успех, когато и да решите 🤗❤️

# 712
А колко след аборт е нормално да се наместват пустите хормони? От моя мина повече от половин година и въпреки това имам странни цикли - през февруари ми дойде на 19 ден, май месец на 21 ден, през останалите месеци е с нормална дължина, този пак се очертава 23 дни с ову на 9 ден.

# 713
  • На изток от Ада
Нашите опити също тогава се очертават около декември или януари.... Може или -рано.

# 714
При мен също дойде безславно и този месец. Маркираме 2 години опити. Ако броя, че ми е дошло утре се пада на 33 ден, а овулацията беше на 22. Струва ми се малко 11 дни ЛФ, даже още от нощес усещам как ще дойде скоро, та почти 10. Ще звъня за час при Сенкова да видим какво ще каже и как да продължаваме. Чудим се и ние доста за Тургут, но май сме склонни да пробваме 1 опит тук първо.

# 715
И моите са странни след прекъсването. Мина година. Един къс, един дълъг, някакви неуловими ранни овулации или такива на 18-19ти ден. Не знам вече дали е възраст или хормони.
Този месец ще следим О в кабинет.

# 716

Ами, ако при двойката няма нужда от ПИД? А и всичките ли 100+ клиники са ОК? Пък и не е само ПИД, още доста неща трябва да са ОК.

п.п.
И пренатални не се правят тук, който ги натурализа ще е като да разкопае златна мина.

# 717
  • Замък сред облаците
Момичета, ако след 3-4 месеца не се нормализира цикъла при аборт в първи триместър е хубаво да търсите причина, най-често хормонална (полови, щитовидна, инсулин…)

# 718
Одри, ти явно не проследи изобщо коментарите. Става въпрос конкретно за ПИД, че няма значение къде в Турция. Вече клиниката се избира според естеството на фактора. Най-добре е да се направи консултация на място с 2ма-3ма лекари от различни клиники и тогава да се действа. Ако Ванила прави инвитро, ще е заради ПИД, от там тръгна дискусията. И на мен не ми се иска да сме толкова назад от турците и то не само в репродуктивната медицина, но това е реалността. Вече каквото е писано, просто за себе си реших да съм на място където мога да разчитам, че ще изкараме много яйцеклетки, без да съм с риск за живота, да има отлична ембриология, ембриолозите, които биопсират ембрионите да имат богат опит и да ползват най-новия метод/техника, и пробите да не пътуват N-дни, а да се работят на място. Останалото е Божа работа/съдба и т.н. Да не говорим, че само в Турция имахме 3 сериозни стимулации. Първите две завършиха с общо 8 перфектни бластоциста, но всички с генетични аномалии, които са несъвместими с живота. Имахме и едно с 80% мозаицизъм и щяхме в краен случай да му дадем шанс, ако на третата стимулация нямахме балансирани. В България имахме по макс 1, веднъж само 2 бластоциста, а оплождането ни беше под 50%. В Турция над 80% оплождане и много добра бройка бластоцисти с добра морфологична оценка. Беше изключително съкрушаващо две поредни стимулации да разберем, че бебчетата ни са болни. За миг не сме обвинявали специалистите. Просто проблемите при мен са много сериозни. Всеки път имах коментар от ембриолозите и от генетик. Това, че нямаш успех, не винаги е поради вина на специалистите, просто понякога случаите са прекалено тежки.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 09:18 от Kactus

# 719
Привет момичета!
Кактус, Пълнолуние, Дрийм и всички с положителен тест, честито момичета ❤️
Аз минавам да Ви замеря с много памперси! Нашето момиченце се роди на 12.07.
Мили момичета, пожелавам ви скорошен успех и не спирайте да вярвате! 🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт