Много обич има в моето сърце, чакам те мое дете. ~бебеправене 609~

• 39 389
  • 984
  •   1
Отговори
# 735
  • На изток от Ада
Кариотип пуснахме в Надежда

# 736
За да се направи ПИД трябва ембриона да е годен за тази цел. Нашия ембрион в Турция беше замразен и биопсиран с качество 3ВВ и въпреки това беше абсолютно здрав след ПИД, няма значение как е оценен по грейд. Имахме още 3 ембриона на стадий бластоцист, които решиха да изчакат до 6-ти ден и те не оцеляха. Не знам дали са ги изчакали само заради ПИД или поради други причини. Нито имам епикриза за пункцията и оплождането, нито ембриопротокол, нито съм сигурна дали ембрионите реално са били 8 или 4, защото в началото казаха, че само 4 са оплодили от 10 годни Я. После, като вдигнах лек скандал, изведнъж се взеха още 4 оплодени. За пункцията съм разказвала, аз се върнах в БГ след 8-часов път и няколко часа висене на границата с кръв в корема и единствено бг докторите ми обърнаха внимание, че съм била с тежка хиперстимулация и толкова неглижирана от турските доктори.  И там правят грешки и то много сериозни.  Не ми се мисли, ако бяхме останали повече дни след пункцията какво щеше да стане. Добре че си носех течен аналгин от БГ, че умирах от болки и мъжът ми ревеше с мен, докато ме гледаше. Един шибан но шпа нямат, иначе са "много напреднали" , хранителни добавки от които се изринахме....(За сметка на това след пункцията при Станулов аз станах като млада коза, че и ходихме на ресторант с мъжа ми веднага след нея. Нито болка, нито нищо).....А да не говорим че говорих с няколко момичета, едната ми се оказа близка позната от детството в същата болница, която е била подлагана на няколко силни стимулации с ИЯР и само една Я. Сега се върна в БГ и отива за донорски. И в Бахчеджи са едни вълшебници, та сума момичета се изнасят от там. Иначе да, всичко е статистика и на някои им се усмихва късмета в Турция, други в София, трети в Каспичан, кой където му е писано. Но Турция не е панацея. Знам дори как се трият неудобни коментари за Турция в някои групи в Фейсбук, та нека повече не разводняваме темата. Аз достатъчно хора съм предпазила. Пък всеки си има глава на раменете и си решава. Няма как да има само положителни отзиви за един лекар и болница. Няма как! Ако са такива, значи нещо не е наред. Както и да е. Това е моето преживяване. В крайна сметка важното е всичко да завърши със щастлив финал, пък къде и кога.....Божа работа Simple Smile

Jo di, честито бебче Simple Smile

# 737
Сис, за кариотипа аз научих от тук и питах доктора конкретно дали ни трябва такова изследване и той каза, на този етап, че е излишно, понеже било по-специфично.
Според мен се консултирай с репродуктивен за по-специфични изследвания, че то има много и няма как и няма смисъл да се пускат всички.

Салсера 🩷

# 738
Салси ❤️ Напълно съм съгласна. Никоя болница или страна не е панацея. Важното е чудото да се случи, а понякога се случва и в най-долнопробната "болница", когато е писано. Следя те и наистина нямам търпение да прочета за твоя успех 🤗 Не пречи една консултация при доктор Ковачев да направите. Моя братовчедка след години опити успя при него. Защо не и при Цветков във Вита. Сигурна съм, че ще намерите своя лекар ☺️😘
ПП на мен с настояване си ми даваха епикризи в Турция, както и фактура. Там по принцип не дават, без значение от клиниката, ако ти не си поискаш.

# 739
Salsera, благодаря, че разказа пак историята ти и съжалявам, че си преминала през това. Да разбирам, че сега си при Станулов и си доволна от него? Какви са следващите стъпки при вас? ❤

Jo do, честито! 🐣

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 09:09 от ВаНиЛа

# 740
Джоди, честита девойка! Да ви е жива и здрава и много да ви радва! Gift Heart

Аз си грабя от памперсите, че на мен днес ми дойде и след седмица ще се връщаме пак в опитите.
Малко ме изненада, че миналият път дойде на 32 ден, а този закова точно на 28-ми.
Бях готова да си почакам още седмица и сега ми е малко притеснено, че пак се хвърляме в дълбокото.

Сиси, ние правихме кариотип двамата, беше ни назначен от лекар след третия А (кухо яйце), правихме го в Университетска болница Лозенец.

# 741
Джоди, честито бебче,да ви е много здрава, щастлива и да расте безгрижна! Heart

# 742
Имам чуденка - мъжът ми се е засилил самосиндикално да пуска СГ, обаче пие Милгама N от 2-3 дни, щото една сутрин си пое въздух грешно. Да спира ли всичко, което пие (мъжки витамини, магнезий, убиквиноли, алибалиноли)? Някой дали има идея? В сайта пише само за антибиотици.

# 743
Candy , на мен от надежда ми казват - без антибиотик и противовъзпалителни поне седмица и без алкохол минимум 24 часа

# 744
Аз все си мисля, че витамини почнати преди 2-3 дни не трябва да дават отражение, като се има предвид колко трае сперматогенезата. Обаче мъжа ми като приключваше тримесечния курс с добавки от Надежда, от адрологичния кабинет казаха контрола да пусне 10-14 дни след спирането им.

# 745
Благодаря, момичета. Той генерално си направи една почивка от 1-2 месеца и от скоро почна пак да пие това онова, къде забравя да ги пие, къде предозира дневната дажба. Казала съм да си напише във въпросника на какво е в момента и от кога.

2402, имаха ли ефект? И моят ги пи ама се отплесна и не пусна контрола, когато му казаха.

# 746
На мен ми е интересно дали пише какво има в тия добавки? Защото ММ си запази час за андролог с идеята да вземем от добавките, ама би било добре все пак да знаем какво пие 😄

# 747
  • На изток от Ада
На мен ми е интересно дали пише какво има в тия добавки? Защото ММ си запази час за андролог с идеята да вземем от добавките, ама би било добре все пак да знаем какво пие 😄
няма състав

# 748
Има си състав на мъжките, даже с количества. doodle, аз не ти ли ги бях пращала на ЛС?
hardcandy, имаше подобрение (от олигоастенотератозооспермия до олиготератозооспермия + 4% по-малко ДНК фрагментация), обаче не знам дали беше само от тях, защото той генерално направи тогава някакви промени в начина на живот.

# 749
Мъжките им добавки имат описан състав, няколко шишета са. Женските по рецепта на Стаменов, обаче мисля не Grinning

Общи условия

Активация на акаунт