Много обич има в моето сърце, чакам те мое дете. ~бебеправене 609~

• 38 762
  • 984
  •   1
Отговори
# 900
Минах при д-р Пиперкова...изключително съм доволна! ММ вика "То човек да се чуди при коя докторка да остане" 😀
Очаквам М другата седмица и трябва да звънна за час за проследяване на тръбите и спермограма за ММ. Взе ми микробиология, ще изследваме и хламидии. Пуснах в Александровска нови nk клетки, защото предишните ми бяха завишени и да ги видим сега как са. Я ми кажете, доц. Михайлова дали преглежда онлайн през онова приложение (забравих му името🫣🤦‍♀️😖) или трябва пак да ходя до София ....

# 901
BeLive1211, да, провежда онлайн консултации в Медрек Hug

# 902
BeLive1211, да, преглежда в Медрек Hug

Ще го разгледам като приложение какво представлява. Благодаря! ❤️

# 903
Много се радвам, че си останала доволна Simple Smile
За Александровска - помня, че като пусках НК клетки, ми бяха казали, че резултатът се взима само лично на място - надявам си да си уточнила този въпрос щом пътуваш. Аз не съм правила консултация с имунолог (не твърдя, че това е правилно), а Сенкова ми назначи терапия (не помня съвсем дали тя не съгласува резултатите с имунолог). Та ако искаш коментирай първо с нея.

# 904
Мале, като ви чета коментарите за лекарите в Неовитро супер много се изкушавам да ги пробвам. Звучат ми като женския вариант на Станулов. Grinning  Макар че не съм чувала дали са добри с мъжки фактор. Believeche, хайде да са ти на късмет прегледите и много ми харесва какъв хубав план си следвате, стискам палци да се окаже резултатен съвсем скоро. Аз ходих един път на преглед при Михайлова за имунологията в Алексанрдовска. После, тъй като ѝ бях казала, че пътувам от далеч, тя само ми изпрати резултатите с препоръка по имейл, не знам ти дали ще имаш нужда от консултация, но и аз знам, че има възможност за онлайн консултация. Но тези имунологични изследвания от периферна кръв доста лекари ги отхвърлят вече, не знам дали да си давате парите за тях. Имунологията за мен си остана най-голямата мистерия, има жени, които се кълнат, че благодарение на вливки са успели, други пък обясняват как с резултати извън норма са си успели и без вливки.

Sunshine, успех и на теб при новата лекарка. Май повечето пациенти на Надежда харесват нея.

Patence, как си, какво предстои при теб сега?

# 905
Много се радвам, че си останала доволна Simple Smile
За Александровска - помня, че като пусках НК клетки, ми бяха казали, че резултатът се взима само лично на място - надявам си да си уточнила този въпрос щом пътуваш. Аз не съм правила консултация с имунолог (не твърдя, че това е правилно), а Сенкова ми назначи терапия (не помня съвсем дали тя не съгласува резултатите с имунолог). Та ако искаш коментирай първо с нея.

Дадоха ми листче, с което да вляза да си видя резултатите.
Да, в началото на октомври като ида ще говоря първо с нея, Пиперкова каза, че и те могат да назначат лечение.

# 906
Звучат ми като женския вариант на Станулов. Grinning  

Сенкова и Станулов бяха колеги в ей този център http://www.vienna-ivf.com/in-vitro/za_nas/ekip/ (явно са учили от д-р Хайнц Щромер), пък центъра сигурно не съществува вече, съдейки по колко е актуален сайта Simple Smile
Станулов 2018 отиде в Болница Лозенец и после Афродита и после знаете, пък Сенкова излезе по майчинство и после в Неовитро. Октомври месец 2018 направихме 6м опити и попълних формуряра за Надежда, но като никой не се обади 2-3 месеца, започнах да търся други опции. Тогава в Надежда се чакаше към 6м за който и да е лекар.
Получих препоръка за Сенкова, но не ме записаха, защото щеше да излиза вече и така попаднах на няколко прегледа при Станулов, вече в Лозенец, но организацията там беше потресаваща и след едно безкрайно чакане, доктора мина и каза да седна, че не се знаело, колко още ще чакам - това на 2ри час чакане и просто си тръгнах. Точно се чудех, а сега накъде, сигурно в Токуда щях да ходя и ми се обадиха от Надежда.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 20:25 от Одри ♡

# 907
И аз знам, че са работили заедно, но и различни спекулации, че той се е учил от Сенкова, Сенкова от него. Но по-интересното за мен е как са се намерили така еднакво човечни, защото професионалната експертиза е едно, но отношението към пациента друго. А тях и двата аспекта ги отличават сякаш от другите лекари и пациентите много ги впечатлява това. А иначе, Одри интересно как дадена ситуация може да промени хода на събитията, но Надежда е бил твоят път. Аз също се отказах под някаква форма от Станулов, и странното е че се чувствам много гузна оттогава. Но някак усещах, че моят път е друг, колкото и прекрасен да е той като лекар. Но от добрите лекари трудно се отказва човек. Даже се радвам, че го напраиввих, защото понякога колкото и добър да е лекар, за да успеем може да се наложи да продължим. А виждам доста хора не могат да се отксъснат понякога от лекар, който си харесват и да осъзнаят, че може би той не може да направи повече за тях. Сега чувам, че се случва същото и в Доверие, безкрайно чакане, липса на организация, та може и част от пациентите да се отдръпнат, но сигурно е нормален процес в началото и дано бързо се оправят.

# 908
На мен не ми се наложи да правим процедури в Неовитро, но съм толкова очарована от тримата лекари там - Сенкова, Пиперкова и Бранков, че и досега си следя при тях бременността. Имам пълно доверие и на тримата - прегледите ми ги водят Пиперкова и Бранков, но те обсъждат всичко помежду си и са в течение на това какво се случва с мен. Абе, страхотни са 🩵

# 909
За мен не е ок репродуктивни лекари да следят бременност повече от 10-12 седмица. Като цяло не харесвам лекари, които разбират от всичко. И в крайна сметка къде раждаш? И кога си търсиш лекаря и болницата за раждане?
s g c аз май пропуснах, какво стана с теб след положителния тест? Преглед имаше ли вече?

# 910
За мен пък е важно да се следиш при лекари, на които имаш доверие и се чувстваш спокойна с тях до когато искаш. От моя опит досега при тях- да, в 10та седмица започнахме да коментираме с тях какви са ми опциите, за да си обмисля. На последния преглед (14гс) коментирахме още по-конкретно какво искам за себе си и те как могат да ми помогнат, а вече на следващия ще са ми подготвили и имена на лекари, на които пък те имат доверие и познават, за да се прехвърля при тях евентуално и то ако ги "усетя" и аз, разбира се. Та, като цяло те не са типа лекари да се правят, че разбират от всичко, а много хубаво насочват и оказват подкрепа за това кое как може да се случи по най-добрия начин и според твоите виждания.

# 911
  • София

Сенкова и Станулов бяха колеги в ей този център http://www.vienna-ivf.com/in-vitro/za_nas/ekip/ (явно са учили от д-р Хайнц Щромер), пък центъра сигурно не съществува вече, съдейки по колко е актуален сайта Simple Smile
Станулов 2018 отиде в Болница Лозенец и после Афродита и после знаете, пък Сенкова излезе по майчинство и после в Неовитро.

преди Неовитро е била и тя в Лозенец, може би са се засякли и там понякое време. Пък и на прегледи като съм ходила е споменавала разни техни общи пътувания насам натам.

Алисън, доколкото знам Сенкова трудно се навива да следи бременност.

# 912
Благодаря, че попита Алисън. Нищо не става с мен в момента. Пунснах само два пъти чхг през 48 часа миналата седмица (148 и 312) и чакам преглед в понеделник. Имах час в Тутракан да продължим с инвитро там за 23 септември и тъй като се пада 12 ден след положителен тест реших, че мога да го ползвам да ме прегледат за установяване на бременност тогава (5+5г.с ще съм, не знам какво да очаквам да се види, надявам се ембрионална структура и сак в матката). От Афродита също ми се обадиха и там ми записаха час за 26-ти, така че поне ако не се види нищо на 23-ти ще имам втори преглед (6+1г.с. и се чудя дали пулсации могат да се усетят). Сега просто чакам.

Иначе и Любомир Бойчев в Тутракан прави инвитро+проследява бременност, но няколко жени с които си писах също са на мнение, че не е много удачно репродуктивен да следи и бременности, та май се поотказах да се следя при него. fearless, те щом те следят само до определен период и после препоръчват други лекари, то значи не е точно следене, а по-скоро може би да се уверят, че всичко е наред първите 3 месеца. Станулов също следеше до първата фетална, но от началото на тази година спря да го прави. Явно в един момент пациентите идват много и няма такава възможност.

Скрит текст:
Този понеделник направих грешката да вляза да разгледам все пак в темата за чхг как вървят стойностите на другите жени и установих, че в диапазона 100-500 на жените с успешна бременност им расте на 30-38 часа някъде хормона, съответно от 150 на 400/500, а моето от 150 на 300. Направо не мога да повярвам как съм се заблудила, че стандартното 48-72 часа всъщност не е за ранните стойности, а е общо за всички стойности на чхг, но тези под 1000 задължително трябва да е под 48 часа. След като видях, че моето расте на 44ч., както и на няколко жени завършили с аборти от темата за чхг, прецених, че е доста гранично и умрях от паника, тръшнах се, че пак няма да го бъде, умирах от страх да не е извънматочна, вкарах се във филми, честно казано не вярвах, че този период на чакане толкова ще психясам. Почнах да търся симптоми, то къде има, къде няма, не мога да разбера внушавам ли си, имам ли. Днес сякаш се поуспокоих, намерих няколко случая на успешна бременност с удвояване на 44 часа на точно тази стойност, а и това че нямам болки и кървене засега ме успокоява, че поне не е извънматочна. Не знам дали минах периода на риск да е извънматочна, предвид, че миналия петък беше 300, и минаха почти 7 дни без други индикации, ама то друго и без това в момента не мога да направя. Абе с две думи луда работа, въобще не е както си представях и се надявах, то е пълен страх и притеснение, а дори не знам как ще изкарам 9 месеца, все си мисля, че след 12г.с. ще се успокоя повече, ама до тогава...

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 18:46 от S.G.C.

# 913
SGC нормално е да си яко във филма, и да се притесняваш. Аз и другите момичета тук ще ти кажем, спокойно, удвоява се на по-малко от 48 часа даже, което си е абсолютно нормално, но на твое място също щях да се притеснявам за всичко. Както ти и казах вече, след толкова чакане, процедури, инжекции и какво ли не, после си много по-угрижена и всяко нещо го премисляш по 100 пъти..
Все пак вярвам, че на прегледа в понеделник ще се види сак (или каквото там трябва да се види в твоята седмица) и че този път всичко ще е наред до финал! 🩷

Съншайн, пожелавам Минимум! едно ембрионче! 🩷

И моят досегашен репродуктивен, следи бременности, прави фетални и доста го хвалят и сигурно, ако бях забременяла при него, щях и да се следя там, понеже вече се и “знаем” както се казва. Но в същото време това много ме е изнервяло, защото аз чакам за фоликуметрия, която е 2 минути или пък ми е денят за инсеминация и трябва да чакам няколко бременни преди мен, всяка с преглед по половин час (понеже при него всеки преглед си бил обстоен като фетална, което е супер, ама..). И по-скоро съм против това един лекар да прави всичко.

Аз още нямам Ц, вчера сутринта ми беше толкова лошо, че даже направих една лентичка лейди (въпреки че уж се пазихме), беше си 100% отрицателна. После ме почнаха пмс спазмите, днес е затишието и утре очаквам бурята 😀

# 914
S.G.C., разбирам страха ти и статистиката, но все пак си в нормата. Вярвам, че всичко ще е наред!
П.П. Моето ЧХГ се удвояваше на 35часа и въпреки това бременността ми беше неуспешна.   Така чее, разсейвай се доколкото можеш и ти вече имаш чудо, което ще стане още по-голямо чудоо. Heart
Пиши след прегледа!

Общи условия

Активация на акаунт