Много обич има в моето сърце, чакам те мое дете. ~бебеправене 609~

• 38 743
  • 984
  •   1
Отговори
# 915
SGC искам да ти кажа, че аз съм същата работа. С предната бременност не гледах нищо и не следях, а сега съм паника. Просто нервна криза всеки ден.
Знаете за случая 6+2 не се видя пулс и бях се шашардисала и отписала всичко. Видя се в 7 гс с пулс 152. И сега се чудя с това забавяне в дните (5 дни назад се води бобчето). После си викам, че каквото е писано, това ще стане. Не зависи от мен. Освен да се треса от нерви, друго няма да стане.

# 916
Здравейте, момичета,
Днес мина моя първичен преглед при гинеколог в Надежда и съм очарована от болницата и отношението 🥺
По същество - за сега ми взе само секрет и цитонамазка, които ще са готови след 2 седмици и ще коментираме тогава. На прегледа каза, че нещата изглаждат добре и положението с поликистозата “не е страшно” и не би трябвало да пречи на забременяване.
Препоръча да пробваме със следене на овулация с лентички и нормални опити 6 месеца и ако не стане, тогава среща репродуктивен специалист.

Гледам си сега амбулаторният лист и чета обаче, че за десният яйчник е написала под 12 фоликула.. Това повод ли е за притеснение? До сега не съм обръщала внимание на тези неща и не съм наясно, съжалявам ако въпросът ми е тъп. Съвсем нова съм в този път до желаното дете..

Редактирам се да добавя, че съм на 28 години, почти 29, което да се вземе предвид в отношение с тези <12 фоликула

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 20:08 от ElysiaN_Sunshine

# 917
А иначе, Одри интересно как дадена ситуация може да промени хода на събитията, но Надежда е бил твоят път. Аз също се отказах под някаква форма от Станулов, и странното е че се чувствам много гузна оттогава.

Не мисля, че щяхме да продължим при него така или иначе, защото той даваше зор за инвитро, сигурно съвсем оправдано, но ние не бяхме психически готови. Не знам дали щеше да изтърпи процеса по промяна на нагласата ни.
Голямото чакане беше, защото някаква жена имаше проблем, не знам бременна ли беше или друг проблем, но влизаха, излизаха от кабинета, ходиха по други кабинети, като цяло нямаше кой друг да обърне внимание на жената, което също не беше ОК.
Иначе и ние го бяхме харесали, чак после като се отърсих малко, ми дойде как е говорил малко нередни неща - за колеги как "за нищо не стават" и такива.
Това с гузното наистина е странно, ти си гледаш твоята си цел.
Интересна статистика си си правила Simple Smile.
Аз съм гледала само такава по първи стойности на ЧХГ след трансфер 10-12 ден и се вижда, че дори при най-малките стойности пак има почти 2%, в който се е стигнало до раждане.
Скрит текст:

Аз също се следих при д-р Тихомирова, 2021 и двете с д-р Чапанова водеха ЖК, после станаха по-натоварени и отпадна. Аз лично не виждам защо репродуктивния да не може да следи бременност. В България не сме супер тесни специалисти.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 20:33 от Одри ♡

# 918
То за тва сме и на този хал, щото всеки знае всичко 😉 малко лекари ще ти кажат честно виж това не ми е специалността, иди на друг специалист. Като почнем от обикновени АГ, следящи, израждащи и неизраждащи, репродуктивни, онко АГ та стигаме до фетални специалисти (тук положението е страшно, почти всеки се пише “правещ фм” и много гледа и разбира от всичко) Ама информацията е съвсем достъпна и всеки си има глава да прецени къде за какво да ходи
П.с щом тихомирова и чапанова са водили женски консултации да си представям ли как са имали тръгнало раждане и не са отивали за инсеминация/пункция/трансфер? Или са водели женски консултации ама като тръгнеш да раждаш отивай където прецениш?

# 919
  • На изток от Ада
Отново има промоция на тестовете за бременност и ову на easy home в iherb..три дни имат промоция. Както и всичко...

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 21:13 от nasito8988

# 920
То по принцип в Надежда за нормално раждане те поема, който е на смяна.
Мен репродуктивната ме следи до 7ми месец, преди знам че е израждала. Обаче като знам по мое време какво беше, не си представям колко чакане е имало преди това. Сега вече следят в Щерев до 12г.с. доколкото знам, а при мен ако се получат нещата от начало вероятно ще съм си при следящия и той ще си обсъжда с репродуктивната терапията. Ама да стигна до там Simple Smile

S.G.C, не знам и аз какво си гледала. От това, което аз съм чела, има даже едни 15% успешни бременности, при които ЧХГ се удвоява за повече от 72ч. Знам, че е трудно, ама не чети. Ей го къде е понеделник,  издръж до тогава. После ще имаш цяла бременност да се тревожиш за разни неща.

gery, май до 7 дни е нормално да е напред или назад. Стискам палци всичко да е наред!

elisiya, при поликистозни яйчниците обикновено пишат повече от 12ф в яйчник. Щом имаш по-малко от това и то само на единия яйчник, значи не е толкова тежка поликистоза.

Скрит текст:
аз си приключих антибиотика днес сутринта, след седмица и малко контрола (казаха ми седмица - 10 дни) и дано се е изчистила. И да говорим отново как продължаваме.

# 921
Към бременните момичета - абсолютно ви разбирам, аз до към 20 г.с не успях да се отпусна и постоянно се тресях от нерви за това и онова. При мен ЧХГ беше ниско и бавно се удвояваше (на 55-70 часа под стойност 1000), прогестеронът падаше и беше абсолютно критичен при последното изследване, а след това на първите прегледи вървеше назад дори от късната ми овулация. Мисля, че и при мен беше с 5 дни. После към 9 г.с си го измериха с точност спрямо овулацията ми и от тогава си вървеше все така. В началото е нормално да има до 5-7 дни отклонение в размерите, а и става въпрос за буквално милиметри. С първата бременност нито съм го мислила, нито съм била толкова неспокойна. Наистина няма какво да се направи, освен да се изчака. Не е особено успокояващо, но и с перфектно ЧХГ може да има спонтанен аборт и проблеми с плода. Никога няма гаранция.

Надявам се всичко е наред при вас. Heart

# 922
Или са водели женски консултации ама като тръгнеш да раждаш отивай където прецениш?
водеха ЖК, не са израждали ...  нали не ти харесва хората да се занимават с 5 неща Simple Smile

Аз пък изобщо не разбирам как повечето жени в България държат да родят при конкретен, който в уреният час може да е на кино, да е болен, да е пил алкохол, точно да е си е легнал и прочее.
Моите предпочитания са дежурен екип, дето са на работа, наспани са, адекватни и в болница, на която мога да разчитам.

п.п.
Аз се следих на две места де, та може би другите са си добре, пък аз съм по-странна.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 21:21 от Одри ♡

# 923
Ууу, много съм съгласна с Одри! Лекарите колкото и да са добри, често са много, много преуморени, а точно това води до грешки. Така че по-добре да избера болницата, да знам, че лекарите са адекватни и подготвени, пък кой точно ще с падне, не е чак пък тооолкова критично.
Относно ЧХГ - аз като го следих и растеше перфектно, та какво, пак доникъде го докарах Simple Smile Тъй че е хубаво да се следи, може би за да се изключи извънматочна или заради лично спокойствие, но като цяло примери всякакви.

# 924
Отново има промоция на тестовете за бременност и ову на easy home в iherb..три дни имат промоция. Както и всичко...

Тъкмо почнах да ги ползвам, не знам дали аз съм свикнала контролната линия да е ясна и отчетлива или не виждам добре, но тяхната ми се струва доста блудкава.

# 925
А за бременност тестовете как са? Някои ползвал ли е?

# 926
Бях на преглед при моята аг - Фоликулът пак е там с размер 1,2 мм и ми назначи някои изследвания, иска да отида при Матев в Селена за мнение дали с този размер може да правим стимулация на овулацията. Чета хубави неща за него. Някоя от вас да е била там?

# 927
hardcandy, свали си premom и качвай тестовете там. Така няма да им се взираш. Иначе от тест до тест има разлика в контролните.
Качвам снимки на тестовете за О и за Б(отрицателни де):
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 21:58 от 2402

# 928
Ползвам premom от 2 години. Докато зацепя, че трябва да качвам easy@home и в others освен в техния си таб, за да имам някаква графика отне време.

Така като гледам бременските поне са “хубаво” отрицателни, не като престо, да има черта ама да няма.

# 929
Иначе за ФМ съм съвсем съгласна с Алисън, който иска да прави, нека си изкара нужното обучение.
Но за ЖК се иска просто да е АГ, нали така?

Сори, че разводнихме темата, ма тя е на доизживяване и без това Simple Smile
И да ви включа:
Момичета, понеже всички ще сте бременни скоро или малко по-натам, ако някой ви каже, че няма нужда от ФМ, той си ги виждал нещата, не го слушайте.

А и още нещо се сетих, явно в Надежда са им такива договорите, да не казват като напускат, идея си нямах, че Шефеткова е работила там, но е станало същото.
Сънче, успех и да се похвалиш с още ембриони и скоро с тлъстинко ЧХГ.

Общи условия

Активация на акаунт