Образувания по езика

• 1 500
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! Извинявам се за снимката предварително! Някой знае ли какви са тези образувания? От вчера ми се появиха, болезнени са ,като балончета и имат бели петна по тях.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 19:51 от bubanka

# 1
Кандидоза, гъбички кандида може да е.

# 2
  • София
Доктор, и то читав. Може да е гнойна ангина, ако е стрептококова е опасно - за сърце, за много неща. На снимката не се вижда добре, но изглежда сериозно.

# 3
Това е Candida Albicans. Майка ми получаваше гъбички в устата и езика от прием на антибиотик и кортикостероиди.
Отивате при дерматолог, извършва се посявка и след това се назначава лечение-с хапчета и жабурене.

# 4
Това е Candida Albicans. Майка ми получаваше гъбички в устата и езика от прием на антибиотик и кортикостероиди.
Отивате при дерматолог, извършва се посявка и след това се назначава лечение-с хапчета и жабурене.
Силно заразно ли е?

# 5
  • Terra incognita
Струва ми ли се, или са подути сливиците? Или това е коренът на езика? Имаш ли болки в гърлото, температура?
Скоро пил ли си антибиотик?
Иначе най- безобидното, докато те погледне лекар- четкане със сода бикарбонат.
Имай предвид, че ако е кандидоза, идва от храносмилателната система- хубаво е там да обърнеш внимание и да приемаш пробиотик. И ако ти изпишат хапчета, да изследваш преди това чернодробни и т.н., т.к. противогъбичните хапчета товарят черния дроб и то доста.

# 6
Струва ми ли се, или са подути сливиците? Или това е коренът на езика? Имаш ли болки в гърлото, температура?
Скоро пил ли си антибиотик?
Иначе най- безобидното, докато те погледне лекар- четкане със сода бикарбонат.
Имай предвид, че ако е кандидоза, идва от храносмилателната система- хубаво е там да обърнеш внимание и да приемаш пробиотик. И ако ти изпишат хапчета, да изследваш преди това чернодробни и т.н., т.к. противогъбичните хапчета товарят черния дроб и то доста.
Извадени са ми и трите сливици.
Правих си изследвания на изпражненията няма кандида там. Температура не съм забелязала да имам, изпитвам болка при поглъщане.Правих си операция там пих доста лекарства , лекувах и вагинална кандида албиканс.

Общи условия

Активация на акаунт