Разтълкуване на причина за раздяла

• 5 877
  • 131
  •   1
Отговори
# 120
И аз не мълча, но все пак някой трябва да ме чуе, когато говоря 4 пъти спокойно, а не чак като повиша тон на 5тия път и да се чуди защо 'изведнъж' съм се нервирала.
Мъжете имат една фунция за защита на мозъчната кора.
Могат да заглушават гласа на жената. И не си я чуват. Става под-съзнателно.
И да ти си говори Simple Smile
Знам че на жените всичко ви е важно.
Но ако искате внимание трябва по-полека да използвате думи, като :
спешно,
веднага,
критично,
няма отлагане и др.

няма как всичко да е спешно.
Малко като приказката за лъжливота овчарче.

Знам че е лесно да се обвини другия. По-интересно е да се разбере .... защо аджеба мъжете не чуват.

Поста е по-скоро философски не към някой специално.
Ако искт жените, може да и кажа как да ги чуват мъжете ?

# 121
Годеница уж ти била, пък не сте провели елементарен разговор за проблемите си. Годениците (хора, които са се съгласили да се омъжат/оженят, имало е предложение за брак, приемане на предложение, обсъждане на дата) мисля, че си дължат едно обяснение. И този който напуска кораба, а и другия, ако е държал на него би го изискал.
От целия разказ (може би нещо е спестено) разбрахме, че едни хора не са контактували много, освен сексуално. Това, че са на по 30г., не ги прави годеници.

# 122
Скрит текст:
И аз не мълча, но все пак някой трябва да ме чуе, когато говоря 4 пъти спокойно, а не чак като повиша тон на 5тия път и да се чуди защо 'изведнъж' съм се нервирала.
спешно,
веднага,
критично,
няма отлагане и др.

Знам че е лесно да се обвини другия. По-интересно е да се разбере .... защо аджеба мъжете не чуват.

Ти наистина не осъзнаваш, че оправдаваш слабоумие, нали?

# 123
[
Скрит текст:
quote author=Нарцùса link=topic=1688417.msg48496956#msg48496956 date=1725283784]
Скрит текст:
спешно,
веднага,
критично,
няма отлагане и др.

Ти наистина не осъзнаваш, че оправдаваш слабоумие, нали?
[/quote]
Нищо не оправдавам. Казвам факти.
И да си затваряте очите няма да се променят тези факти.

# 124
Оф, любимо ми е като личностните недостатъци и слабости тук се изтъкват като Единствен Обективен Общовалиден Логически Принцип във вселената от пилоти на криви ракети.

# 125
  • София
Авторе, никоя жена не си тръгва заради един емоционален изблик или една крива крачка (изкючая крайни неща като физическо насилие или изневяра), ако обича мъжа. Нещо се е трупало, но ти просто не си разбрал. Звучиш доста неемоционален и прагматичен, може би не успяваш да изградиш дълбоки връзки. А може просто да не сте си пасвали и на нея да й е писнало да не е удовлетворена. Сексът е много важен, но не е само той. В крайна сметка, въпросът е, ще ти помогне ли с нещо дълбаенето? Ако да, рови. Ако не, какво те накара изобщо да пуснеш тема?

# 126
Лъвица, обяснил съм на първа страница защо пускам темата. Работата е, че за такива ситуации не можеш напълно да се довериш за мнение от твои приятели или семейство, защото те малко или много не са обективни.

Избистриха ми се нещата благодарение на всеки дал полезно мнение, честно казано имаше неща, над които не бях се замислял. Това ми помага да разбера причините за неуспеха и да не ги допускам в бъдеще. Разбира се, много по-лесно щеше да е, ако другата страна имаше желанието да ми ги каже в очите, но за това се изисква някакво ниво на зрялост. Очевидно тази връзка с неефективна комуникация е била обречена на разпад рано или късно, така че в случая по-добре, че се е случило рано. Определено ще съм по-внимателен с преценката в бъдеще, когато става дума за сериозни отношения и няма да правя толкова компромиси.

# 127
Не всяка връзка е любовта на живота и в даден момент е по добре да бъде прекратена ако се прегръща в мъка за единия. Не е задължително да е сгафил нещо, може да има още един куп причини. А с такава липса на комуникация наистина си е мъка. По добре да ти се развика, да ти вдигне скандал от колкото да мълчи, да сумти и да седи вкисната докато се чудиш кво точно си сбъркал.

# 128
Аз пък не разбирам логиката, че приятелите ще са по-малко обективни от напълно непознати във форум. Едва ли има по-малко обективен човек от този, запознат с една страница едностранчива информация.
Но авторът си върти и си суче около мантрата за назрялата и емоционално нестабилна бивша. Ок, в крайна сметка, най-важното е той какво си мисли, само не знам ние за какво му бяхме.

# 129
Е, да го успокоим, че не е виновен ни най-малко.

# 130
То още малко ще излезе, че в името на новата му щастлива връзка той два дена пооплюва бившата.
Понякога няма нужда от чак толкова анализиране. Понякога и двамата са си ок, но това просто не е достатъчно, за да се получи дадена връзка.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 19:46 от Танчитка

# 131
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт