Онлайн магазин Тему (Temu) за България - 8 - септемврийска

• 36 883
  • 726
  •   2
Отговори
# 705
Но те имат много "фалшиви" продукти, не само козметика. Специално на Никс има много - палитри, гланцове. От художествените материали има както имитиращи, така и фалшиви. Разликата е, че имитиращият е с много подобна опаковка и външност, но с различни надписи, докато фалшивият се опитва да имитира надписите, външния вид, дори качеството и се преструва на истински.
Понякога е любопитно да се види как са се справили.

Например тези пастели имитират едни пастели на Каран Даш (продуктът на Тему е 15 лв, оригиналът е около 60):
https://share.temu.com/uRkC3go3vsA

От друга страна, Тему продават фалшиви моливи Призмаколор за около 300лв, което пак е двойно по-малко от цената на истинските. Интересното е, че според много ютубъри, които ги тестват, няма забележима разлика в качеството и дори изглеждат по-добре от оригиналните (в момента ги няма на сайта, преди два дни ги имаше - сигурно ще се върнат).

Проекторът (белият) също имитира продукт на Самсунг - естествено, че не е със същото качество, но това няма значение за мен - ако исках оригинален, щях да си взема - за момента не ми е нужен (аз и за този не бях сигурна дали ми трябва).

# 706
Ето за тези двата говоря

Абсолютна фалшификация. Само няма името Скин1004, но то нямат и право да го сложат. Всичко друго заедно с кутията си е едно към едно. За мен това е супер нечестно и не бих го подкрепила.

# 707
Е, точно този е! Как го разпозна😀

# 708
Аз не дължа нищо на оригиналните производители и смятам, че това е техен проблем - стига продуктът да не ми вреди, бих го изпробвала. По-скоро бих се ядосала ако поръчам от бг сайт оригиналният продукт на оригиналната цена, а получа продукт от Тему.

# 709
Е, точно този е! Как го разпозна😀

То този е най-известния с центела 😃

Аз не дължа нищо на оригиналните производители и смятам, че това е техен проблем - стига продуктът да не ми вреди, бих го изпробвала. По-скоро бих се ядосала ако поръчам от бг сайт оригиналният продукт на оригиналната цена, а получа продукт от Тему.

Това вече би било чиста измама. Тук поне цената е смешна и никъде не пише, че Скин1004, но определено опаковката заблуждава. И също важно освен да не ти вреди, а и да отговаря на характеристиките си. Ако центелата е в нищожно или минимално количество, ако изсушава, ако не подхранва кожата, ако не защитава от слънцето или не е с нужния фактор, то покупката на фалшив/имитиращ продукт е излишна. Говорим за козметика. Ако протектора си върши работата и се ползва рядко, то ти е все тая дали е на Самсунг, но като говорим за нещо, от което очакваш някакъв ефект, не си заслужава ниската цена, защото тогава загубата на пари е 100%.
Същото е да вземеш продукт, имитиращ сирене. Ами не е същото, а и не е вкусно. И сигурно не е много здравословно.

# 710
Така е, да. Но всъщност, нищо не пречи на китайците да направят добър имитиращ продукт - ако не са злонамерени и нарочно не слагат лоши съставки и внимават с качеството (не знам дали сте чували историята с контейнерите за олио), те имат всичко необходимо да произведат същото нещо много по-евтино.

Говорейки за честност и марки -
Скрит текст:
Луи Вюитон са предлагали най-скъпите акварелни бои в света - заедно с колекцията си Акварел, е имало възможност да се поръчат и бои, които са стрували около 2000 долара (мисля, че става дума за преди две години).
Тези бои, всъщност са боите на Сенелие (хубава френска марка за арт материали) - ребрандирани и в странна пластмасова кутия (дори не става за палитра). Боите реално струват около 80 долара, така че можем да предположим, че остатъкът от цената е за пластмасата (моливите на снимката са друг техен лимитиран продукт - също за стотици долари):
Знам, че някой ще ми каже, че това е заради престиж или нещо от този род. На мен ми прилича на измама.

# 711
Ох, то при тези марки е една шашма и там. Направило ми беше впечатление, че във филма за Гучи бяха казали, че подкрепят и подпомагат производството и разпространението на реплики. Някакъв странен начин на реклама. Дали наистина е било така или е измислица за филма, не смея да твърдя.

# 712
  • София
Това не е само за Гучи. Много големи марки (за дрехи, за аксесоари, козметика...) предпочитат да не виждат имитациите, защото така пестят от реклама. А това е доста сериозно перо в ценообразуването. Като плащаш за даден продукт, ти плащаш за марката, рекламата и някъде след това за качествата му. Като последните не са гарантирани нито при оригиналите, нито при имитациите.

# 713
  • София
В малките населени места, в които няма офиси на куриери, изпращат със сигурност до адрес. Това го пиша във връзка с изпращането на нещо, което няма да се хване в кутия на куриер. Доскоро живеехме на такова място, но съпругът ми почина и вече съм в София.

# 714
Така е, да. Но всъщност, нищо не пречи на китайците да направят добър имитиращ продукт - ако не са злонамерени и нарочно не слагат лоши съставки и внимават с качеството (не знам дали сте чували историята с контейнерите за олио), те имат всичко необходимо да произведат същото нещо много по-евтино.

Това че на теория някой можел да направи нещо как ни помага? Как ще докажете, че един козметичен продукт, случаен от китай, отговаря на оригинала си, ами ако вредите от него се появяват след години? Аз практичен начин не виждам. Нито ще извади някой лаборатория с машини за стотици хиляди и докторантура по фармация нито ще започне тестове върху хора за странични ефекти.

А какво всъщност ще направи този човек - ще чете ревюта оставени от други като него и ще се надява да е извадил късмет.

# 715
А как да докажа, че ако има вреди, не са от козметичен продукт, който не е от тях? Аз използвам доста козметика.
Да сложа стигма на нещо, само защото е от Китай? При положение, че примерно срещу Джонсън енд Джонсън е имало десетки дела за причиняване на рак? И това е само един случай, има много такива истории за известни и реномирани марки.

Или да спра изцяло да ползвам козметика от магазина и да започна сама да си правя.

# 716
Днес чакам това:

Платих с купони и ми излезна 27 лв, после намалих якето и си взех корекцията от 12 лв, та всичкп е около 15лв, бива. Остава якето наистина да е добро.

# 717
  • софия
Проследяването на пратки става все по-ясно.

# 718
Аз чакам две - една за 1-ви и една за 2-ри. Тази за втори ми пише, че ще пристигне днес в бокса, другата (вчерашната) още я няма, не знам защо.

# 719
  • София
Проследяването на пратки става все по-ясно.
Не съвсем Simple Smile
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт