Кралски работи и клюки - септември 2024

• 81 545
  • 997
  •   1
Отговори
# 825
О, слава богу, тези безформени пеньоари отдавна не са на мода. А пък рокли на мотиви, къдрички по ръкавите и не знам още кави детайли, са си демоде от всякъде. Софи може да има хубави инициативи, но дрехите и са под всякаква критика. В крайна сметка, представляващо лице е...

Много хубави цветове и от Мери. Приятна риза и пола.

# 826
  • При семейството си
Зависи на кого как стоят 🙂 На някои са хубави рокли, на други - парцали.
Според мен от значение е дължината на дрехата. Има една определена дължина, която на никого не отива. А модата на тези рокли и дължина не се задържа достатъчно дълго, за да им свикнем. Нали знаете, всяка "нова мода" в началото и в края ѝ е смешна.
Четохме и за нощници, и за парцали, и за пеньоари.

# 827
  • Благоевград
Малко да сменя темата, но от известно време ми стана интересна една тема.
Някъде из кралските теми съм чела, че Гийом и Стефани са имали репродуктивни проблеми. Хари и Мегън също споделиха за една загуба. Мисля, че и Зара имаше загуба.
Има ли други кралски семейства, за които се знае, че са имали такива проблеми. Интересно ми е как преодоляват пречките, дали се лекуват в чужбина или разчитат на местната медицинска грижа.
Темата е деликатна, но ми е интересно дали хората със "синя кръв" са се сблъсквали със стерилитет.

# 828
Не мисля, че при Хари и Меган, и Зара проблемът е бил точно стерилитет. Гийом и Стефани, със сигурност са говорили за това, мисля че след раждането на първото им дете. Не съм сигурна дали при Шарлийн и Албер не е имало проблеми и дали въобще са говорили публично за тях. Но защо, хората със "синя" кръв да нямат такива проблеми- в крайна сметка и те са хора.

# 829
  • София
Абсолютно съм съгласна с птица, че дължината на роклите е от голямо значение дали ще изглежда като нощница или пеньоар, както и десена, разни други елементи. Не всяка флорална рокля изглежда така.
И за това кой как я носи. Понеже от Софи тръгна - когато сложи дълга ежедневна рокля в прекалено натрупан десен веднага изглежда матронско и оттам все едно е по нощница или пеньоар.
Ето примерно една много грозна за мен рокля

и още една

Но примерно тази ми харесва, макар че не виждам докъде стига, дано не е дълга до долу.

Ако подкъси роклите до малко под коляно, веднага ще се получи по-елегантна визия, както и по-обрани десени.
Разбира се всичкo свързано с облеклото е субективно.

Тя и Мери онзи ден беше с флорална пола и то с плисе дето не си ходеше с блузата ама тука се хареса.
Ми хареса се от някои, от други не - аз не я харесвам тази пола по чисто субективни причини, но не я намирам за грозна.
А как се съчетатват нещата, пак е субективно до вкуса на всеки - ми и Софи много се хареса вчера пък нямаше едно с едно да си отива, нито цветово, нито стилово

ПП Преди известно време беше и с кожен или имитация кожен панталон Софи - не помня някой да коментира дали не я запарява, както имаше тревоги преди време.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 14:52 от Lana

# 830
Лана, на мен много ми харесва десена на първата рокля на Софи, много е жизнерадостен, съгласна съм, че ако беше по-къса роклята (ама не до средата на прасеца), щеше да й стои перфектно.
Втората ми хареса без човек вътре в нея, но е подходяща за висока и слаба жена, според мен и пак не съм сигурна дали би ми харесала.
Към третата имам резерви, защото десенът не ме грабва и от там и роклята няма голям шанс.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 00:40 от Не се сърди, човече

# 831
  • София
Летисия днес в Милано, World Cancer Research Day.

Не ми харесва чантата ѝ за това облекло и този ангажимент.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 00:39 от Не се сърди, човече

# 832
Херцогинята на Единбург отваря днес винарната Domaine Evremond в Кентърбъри.

Носи колието от годежа им с Едуард.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 09:48 от bubanka

# 833
Херцогинята на Единбург отваря днес винарната Domaine Evremond в Кентърбъри.

Страхотна снимка на Софи, от нея винаги блика позитивизъм.

# 834
  • Някъде там
Софи не е качвана тук с кожения панталон,Лана, затова може да не е коментиран.
Signora_tina, единствено Стефани и Гийом имаха интервю, че са чакали и са се борили за своето чудо, около 10 години, както нарече тя Шарл.
Близнаците на Шарлийн и Алберт са инвитро,според информация в нета, но не са го казвали те мисля. Зара е говорила за аборта си,но не мисля, че е имала репродуктивни проблеми като-цяло.
Деца нямаха гърците Татяна и Николаос,които бяха женени много години и които наскоро се разведоха. За тях нямаше никакво инфо, каква е причината да нямат деца.Поне аз не съм намирала, а съм търсила, защото много ги харесвах като двойка и продължавам да ги харесвам и следя.

Папата е в Люксембург.

# 835
  • Враца
Люксембург май са едни от седемте монархии, на които е разрешено носенето на бяло от жените в присъствието на папата.
Или това правило важи само за аудиенция ПРИ папата?

# 836
  • Някъде там
Люксембург май са едни от седемте монархии, на които е разрешено носенето на бяло от жените в присъствието на папата.
Или това правило важи само за аудиенция ПРИ папата?
Ето инфо :
По традиция протоколът за папските аудиенции изисква жените да носят дълга черна дреха с дълги ръкави и черен воал, чийто цвят означава добродетелите на благочестието и смирението. От това правило са освободени кралиците на Португалия, Италия, Белгия и Испания, както и великата херцогиня на Люксембург и принцесите на Савойския дом.

Сред тези, на които понастоящем е разрешено да носят бели дрехи, са кралиците на Испания и Белгия, великата херцогиня на Люксембург и принцесата на Монако.

Протоколът за папските аудиенции преди е изисквал жените да носят дълга черна рокля с висока яка и дълги ръкави, както и черна мантила. въпреки това някои определени католически кралици и принцеси традиционно са освободени от носенето на черни дрехи.

Привилегията не се използва от съпругите на всички католически монарси или от католическите съпруги на некатолически монарси. Въпреки че те са католички, тя не се предоставя на кралицата на Лесото, принцесата на Лихтенщайн или кралицата на афро-боливийците. тя не се предоставя и на съпругата на мъж президент на Франция, въпреки че френският президент е по право съпринц на Андора. Привилегията не се предоставя и на кралицата на Нидерландия Максима, която е католическа съпруга на протестантския крал Вилем-Александър.

Тук виждам че само Стефани е  изцяло  в бяло. 🤔 Интересно защо и е позволено ?
Гийом ще поеме част от работата на баща си скоро, но все още не е обявена пълна абдикация, за да може тя да носи изцяло бяло.🤔
Явно папата е разрешил.🤔

# 837
  • София
Май е само за аудиенция, защото разрешението не е за жените от монархията,  а за конкретни жени - кралицата или принцесата, в случаите на княжества.

На мен Стефани ми изглежда да се в много бледо синьо?

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 17:03 от Lana

# 838
  • Някъде там
Май е само за аудиенция, защото разрешението не е за жените от монархията,  а за конкретни жени - кралицата или принцесата, в случаите на княжества.
Да сега проверих само за аудиенция във Ватикана пише.

Лана да. На снимките ми изглеждаше бяло, но на клипа синьо. Значи съм в грешка.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 17:18 от daviz

# 839
Е, хайде сега. Вкъщи, т.е. Ватикана, папата определя правилата, кой как да е облечен. Когато е на гости е гост, не определя. Сега от католическата гледна точка сигурно папата в католическата страна си е вкъщи, но политически не е. Просто всички спазват условието да не си обличат късите поли и деколтетата до пъпа при среща с него.

Общи условия

Активация на акаунт