Колко време ви отне за да се пренастроите за нова връзка ?

• 11 338
  • 381
  •   1
Отговори
# 210
  • София
А на мен ми е странно такова "държане за ръчичка". Да не говорим за концепцията "домакин" и гост. Когато заживявате заедно, би трябвало да е на равни начала, а не все едно единият приема безпризорно животинче и трябва да го научи на тоалетни навици. Процесът трябва да е взаимен.

Айде, в случая на Роки, няма зор и такава прекомерна предпазливост не вреди, ама ако тепърва ще градите семейство с този човек, се очаква малко по-друг подход.

# 211
  • София
Лъвица, пак повтаряме - темата е за връзки след развод, все някой живее някъде.
Да кажем примерна ситуация.
Жена с едно дете си е останала в семейното или лично нейно жилище, даже го е освежила.
Запознава се с мъж, който обаче е напъден от жена си и се е прибрал в "детската стая" при родителите си.
Или е под наем с приятел.
Ха, сега де??
Аз не намирам дори за редно тя да го покани.

# 212
Роки, мъжът на жената с детето, останала в семейното жилище, може също да се е върнал в детската стая. Не виждам по-подходящ човек от нея да прояви разбиране. Или?

# 213
  • София
Лъвица, пак повтаряме - темата е за връзки след развод, все някой живее някъде.
Да кажем примерна ситуация.
Жена с едно дете си е останала в семейното или лично нейно жилище, даже го е освежила.
Запознава се с мъж, който обаче е напъден от жена си и се е прибрал в "детската стая" при родителите си.
Или е под наем с приятел.
Ха, сега де??
Аз не намирам дори за редно тя да го покани.

Роки, не мисля, че Ревоукър визираше такива връзки. В твоя случай, след деца и развод, наистина няма защо да си даваш зор. В случай на някой, който тепърва търси да създаде семейство, е нормално да има някаква отвореност, приемственост, уязвимост дори. Ако го кара индивидуалистки или егоцентристки, не мисля, че ще съвмести някога друг човек. Неслучайно самотниците след определена възраст стават невъзможни за живеене с друг човек. Другият човек да се приема като едностранно избиран, който трябва да докаже, че може да играе по правилата на "домакина", също не е добра основа на връзка.

# 214
То даже без разбирането пак няма логика. Докато стигнат до съжителство къде е бляла, че не го е решила до момента? Grinning В крайна сметка не заживяваш с някого на втората седмица. От толко мислене накрая директно да я слагат в списъка "само кекс" и да не си губят времето с такива, дето и те не знаят кво искат.

# 215
Проблемът с брака ми беше, че твърде бързо се събрахме да живеем заедно. Така че това ще го избягвам.
Следващата - разминахме се като местожителство.
По-следващата - бях много удобен терен.
И въобще - каквото и да въртим, в този любовен живот, най-главното е въпросът "къде".
Ако имаш 3 апартамента значи всичко ще ти се стече по най-добрия начин ?
Винаги има причина. Но резултата е един.
Според мен живеенето заедно разваля нещата.
С извинение ще кажа един поговорка.
Когато мъжа видиж жената да си бръсне краката любовта умира.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 07:21 от RoninBG

# 216
  • София
Ако любовта ти към дадена жена се крепи на това Rolling Eyes Все едно мъжът като пръцне веднъж и край. Такива хора не са за връзки изобщо, камо ли за съжителство.

# 217
Ами Крис, не сме на по 25, да се бутаме по детските стаи. Няма да стане, аз да се трепя за собствено жилище и обзавеждане и догодина да ми дойде някой хубавец и да ми се пльосне наготово на розовата спалня.
Темата е за нови връзки след развод, все пак.

Аз пък нямам против някоя да се пльосне на моята (зелена) спалня, но не ще, свикнала си е на нейната, даже не знам какъв цвят ѝ е Wink
Скрит текст:
Познавам няколко семейства с едно или две големи и общо малко. Някои са успешни, други не.
В края на краищата и на мен ми се иска съжителство в някакъв момент. Да сме наистина заедно. Но, от друга страна, съм пуснала всички антени и бариери за някой, който ще му е на далавера да дойде у нас.
Да за съжаление има и такива хора.
Какво да се прави.
Като сте в съжителство, няма ли да се повторят проблемите от предните връзки ?
Какво ще е различно?

Не се заяждам. Просто питам. Не толкова лично за теб а по принцип.
Може всичко да е различно. Когато имате повече сходства в разбиранията си за семейство, начин на живот, активност и т.н., имате потенциално по-малко "препъни камъни" и обратно.
Съвместният живот също ни променя, някои повече, някои по-малко. Навиците, които си придобил в първия брак/съжителство може да се наложи да ги изличиш в следващия. Вярванията, които си имал, може да не са валидни, наученото да не е приложимо.

То всичко може, но по мои наблюдения навиците са най-трудно променящото се нещо на този свят. Приложими или не. Много от хората предпочитат да сменят човека, отколкото навиците си.

# 218
Зависи от навиците и зависи какво искаш повече. Аз робувам толкова години на навика да си подслаждам живота с шоколад, трудно е да го излича, но появи ли се сериозна причина да го направя, ще. Не, няма да е мъж Simple Smile)))
С още по-голямо извинение ще цитирам чужда мисъл: има поколение мъже, които са спали с жени, направили са им дори деца, без да знаят що е то п*ч* косъм. Там любовта има ли я, няма ли я?

# 219

То не е било любов това.
Любов е, ако се наложи - след някой инцидент или в хода на сериозно заболяване - той да й избръсне краката. Да я храни с лъжичка. Да я изкъпе и облече.
Или тя него

# 220
И аз не мога да си представя да си взема някой у нас .. за къв*** ще ми е??! Смисъл,срещички, иху-аху когато имам време и желание и после всеки у тях си.. е, освен ако не е някой невроятно перфектен прекрасник, ама той па сигурно ще иска някоя невероятно перфектна прескасница, таааа нЕма стане Joy

# 221
С това "вземане у нас" все едно задължително ще се прецакате за цял живот Simple Smile Анатема Simple Smile

# 222
  • София
Е може пък да е някой турбо пич и да предложи да плаща сметките поне... Или да завие една крушка. Или да сглоби една маса, която аз съм си купила...
Ама до сега такъв Супермен не съм срещала.

# 223
Ако сте наистина влюбени и човека срещу вас също, едва ли ще правите, такива сметки.
То другото си е чиста проба търсене на изгода и дребнавост.

# 224
  • Out of the Mix
Елиф, изобщо не разбирам поста ти към мен.
След това, далеч съм от 45+, за 5-7 г. много неща в живота се променят на човек.
И не на последно място къде съм споменявал какво искам да "създавам и да правя" с точност и "категоричност", конректност, понеже нали казваш, че съм "категоричен"?
Никъде. Simple Smile

Лъвица, под "домакин" имам предвид, че като отивам на гости, не съм си дома и не мога да си своеволствам. Какво е трудно за разбиране? И има съображения. В нас си правя, каквото искам. Говоря за първи срещи, опознаване.

Естествено, че от 5-я ден не заживявате заедно, а "прихождате".

Когато двама души са си уредени, няма сметки, а се гледа удобството и спрямо ситуацията. Или поне не би трябвало да има. Принципно сметките само развалят нещата, и човек много трябва да внимава какво мисли и говори на ближния, ако държи на него. Идеята е да са заедно и да им е добре, без значение обстоятелствата и кое къде, какво.

Общи условия

Активация на акаунт