Колко време ви отне за да се пренастроите за нова връзка ?

• 11 346
  • 381
  •   1
Отговори
# 195
Всъщност, ако нямах дете, най-вероятно щях да искам връзка със съжителство, на брак никога не съм държала. Особено когато има деца  и от двете страни и те не са под 5-годишни, има много неща, които могат да пораждат конфликт и да изискват прекалено много компромиси, включително негативни за децата. Например, кое ще е общото жилище,  то достатъчно голямо ли е, че да има място за всички деца и те да се чувстват удобно и комфортно. Как децата възприемат новия партньор - ако откровено не го харесват или те самите не се погаждат помежду си , за мен лично е неприемлив компромис да настоявам партньорът ми/децата му да бъдат приети от моето и просто да му наложа такова съжителство. Същото стои като въпрос и за неговите деца. Когато всички са в училищна възраст, собственото пространство е много важно. Не може да идва детето на партньора в събота и неделя и да спи на разтегателен диван, да няма къде да си пише домашните и да е като насадено в дома на "новата" или пък да бъде изгонено от собствената си стая в дома на баща си, където се е нанесло детето на същата тая "нова". Това са неща,които ужасно напрягат взаимоотношенията. При малко дете и брак с ерген + общи следващи деца, ако човекът изобщо не ги дели и се отнася като роден баща, нещата са коренно различни. Но това се случва на друг, по-ранен етап, не на 40+ .

# 196
  • Out of the Mix
Така е. Simple Smile
Имам познат, вече не е ерген от 3-4 г. се хвана с жена с предишни 2, ама вече големи. Направиха си тяхно, демек 3-то за жената (роди го на 41), 1-во за него, щерките отлитнаха вече студентки и всяка с приятел, а пичовете на 40+ си гледат малкото дете.

Зависи от жената, но и аз предпочитам съжителство, да сме си заедно всеки ден, друго е. Няма значение къде, в тях, в нас, при условие, че на 30-40+ се предполага, че всеки си има жилище.
А не да "прихождаме", и да се "прибираме", това не е връзка, а гадженце за секс, за компания 3-5 пъти в месеца, да си ходят, като безпризорни, да не се знаят кой кво прави, реално са си никакви.

# 197
Така е. Simple Smile
Имам познат, вече не е ерген от 3-4 г. се хвана с жена с предишни 2, ама вече големи. Направиха си тяхно, демек 3-то за жената (роди го на 41), 1-во за него, щерките отлитнаха вече студентки и всяка с приятел, а пичовете на 40+ си гледат малкото дете.

Зависи от жената, но и аз предпочитам съжителство, да сме си заедно всеки ден, друго е. Няма значение къде, в тях, в нас, при условие, че на 30-40+ се предполага, че всеки си има жилище.
А не да "прихождаме", и да се "прибираме", това не е връзка, а гадженце за секс, за компания 3-5 пъти в месеца, да си ходят, като безпризорни, да не се знаят кой кво прави, реално са си никакви.

Като помисля пак, пак не.
След 19 години брак да се бракувам пак.
По добре безпризорен.

# 198
  • София
Познавам няколко семейства с едно или две големи и общо малко. Някои са успешни, други не.
В края на краищата и на мен ми се иска съжителство в някакъв момент. Да сме наистина заедно. Но, от друга страна, съм пуснала всички антени и бариери за някой, който ще му е на далавера да дойде у нас.

# 199
Познавам няколко семейства с едно или две големи и общо малко. Някои са успешни, други не.
В края на краищата и на мен ми се иска съжителство в някакъв момент. Да сме наистина заедно. Но, от друга страна, съм пуснала всички антени и бариери за някой, който ще му е на далавера да дойде у нас.
Да за съжаление има и такива хора.
Какво да се прави.
Като сте в съжителство, няма ли да се повторят проблемите от предните връзки ?
Какво ще е различно?
Не се заяждам. Просто питам. Не толкова лично за теб а по принцип.

# 200
  • София
Проблемът с брака ми беше, че твърде бързо се събрахме да живеем заедно. Така че това ще го избягвам.
Следващата - разминахме се като местожителство.
По-следващата - бях много удобен терен.
И въобще - каквото и да въртим, в този любовен живот, най-главното е въпросът "къде".

# 201
  • София
До 25-35 преко сили, който сключил брак сключил с идеята дете, семейство.

Свършено е с мен и мечтите ми.
Амин

# 202
Да за съжаление има и такива хора.
Какво да се прави.
Като сте в съжителство, няма ли да се повторят проблемите от предните връзки ?
Какво ще е различно?

Не се заяждам. Просто питам. Не толкова лично за теб а по принцип.
Може всичко да е различно. Когато имате повече сходства в разбиранията си за семейство, начин на живот, активност и т.н., имате потенциално по-малко "препъни камъни" и обратно.
Съвместният живот също ни променя, някои повече, някои по-малко. Навиците, които си придобил в първия брак/съжителство може да се наложи да ги изличиш в следващия. Вярванията, които си имал, може да не са валидни, наученото да не е приложимо.

# 203
Сега и ергените ако са пуснали антените за някоя, на която ще е 'далавера' тя да иде у тях, какво стана то... никога няма да има съжителства, освен при двама с абсолютно еднакви материални обстоятелства, инак все на единия ще е далавера.

# 204
От любопитство - кога е на далавера? Освен, ако не съм бездомник, имам предвид.

# 205
  • София
Ами Крис, не сме на по 25, да се бутаме по детските стаи. Няма да стане, аз да се трепя за собствено жилище и обзавеждане и догодина да ми дойде някой хубавец и да ми се пльосне наготово на розовата спалня.
Темата е за нови връзки след развод, все пак.

# 206
  • Out of the Mix
Свършено е с мен и мечтите ми.
Амин
Защо така?
Ако си 40+, по-скоро да, нали нека сме обективни.
Ако си 35-39 да кажем "на ръба си", но не е загубена надеждата. Simple Smile

Това за "терена" - зависи. Двамата са независими, свикнали на един бит.
Ако единият е мега чистник и подреден, би се дразнил на разхвърлян партньор.
То не е само "любов, розови очила" и още нещо.

Когато "домакинът" "приеме" гаджето има момент на напасване, и той е преценил, че отсрещният е подходящ, или поне би трябвало, освен ако не се е избързало. Всеки случай постепенно, с гостувания уикендите, примерно, с преспивания, дълги уикенди. Вече, като си свикнат, тогава да се мисли за "пренасяне", и то не "цялостно" с все бумагите. Sweat Smile

Това за "подходящия" партньор - както казва един приятел: "Иване", винаги има нещо, или ще е едното, или другото. Ако е добра домакиня, обича, иска и й се удава, ще е "дърво", разпъната звезда в кревата, и обратно, навици, и т.н. JoySweat Smile

# 207
  • София
Да, нещо такова си представям и аз в развитието на връзката. Полека- лека, гостувания, уикенди и тъй нататък. Тогава има време да говорите и да се напаснете кой, какво и как...

# 208
...
Когато "домакинът" "приеме" гаджето има момент на напасване, и той е преценил, че отсрещният е подходящ, или поне би трябвало, освен ако не се е избързало. Всеки случай постепенно, с гостувания уикендите, примерно, с преспивания, дълги уикенди. Вече, като си свикнат, тогава да се мисли за "пренасяне", и то не "цялостно" с все бумагите. Sweat Smile
С тая предпазливост и темпо на костенурка, плюс зрялата възраст (45+), да не се спомине някой от двамата, чакайки момента за заживяване заедно и пълноценно Trollface

Уж житейски опит, уж вече знаете 2 и 200 и накрая години нужни, за да разберете ще го бъде или не партньорът. Що за противоречие?!

# 209
  • София
Не години, Елиф, но поне 6 месеца си трябват.
Има много хора, които крият много неща и то доста умело. Аз анализирам и разпитвам, ама чак кристално кълбо нямам. Така че разчитам на времето.

Общи условия

Активация на акаунт