По-скъпите кремове по-ефективни ли са?

• 8 411
  • 132
  •   1
Отговори
По-скъпите кремове по-ефективни ли са? Има ли разлика в крема за 10лева и крема за 100 лева? Защо ми се струва, че няма абсолютно никаква разлика и в повечето случаи плащаме за марката и рекламата. Досега не съм видяла крем да е изгладил бръчките на някоя жена, това става единствено оперативно.. Според мен кремът за лице може да има единствено хидратиращо действие, а това действие може да стане и с обикновен крем за 10 лева. Вие какво мислите? Намерили ли сте скъп крем, с който има видима промяна или са пари на вятъра?

# 1
Искаш да ти кажем, че кремът от  10 лева е същият като този от 100 лева?
Точно толкова е същото, колкото да тежиш 50 килограма при ръст 1.50 и при 1.70.

# 2
Мииии от личен опит - ползвала съм Шисейдо, Филорга, Есте Лаудер... Не виждам никакъв ефект, в сравнение с Лореал или дори Дева. Същата работа ми вършат.
Не знам какви действия имат, но личните ми усещания са съвсем еднакви.

# 3
  • София
Зависи от състава - пептиди, ретиноли, киселини и т.н.
Важна е хидратацията, пазенето и слънце.
Една доцентка ми беше казала: кремът колкото по-малко съставки има, толкова по-добре. И след къпане и ексфолиране на кожата да се маже дебел слой крем, като маска.
Малко информация:
https://www.az-jenata.bg/a/6-kozmetika/11945-skap-ili-evtin-krem … bozhidar-stefanov

# 4
Според теб всички кремове едни и същи съставки ли съдържат?
Ефектът зависи от съдържанието, а не от цената.

# 5
Не цената е водеща, а съставките, качеството им и концентрацията. Важно е козметиката да е подбрана правилно спрямо типа кожа и нуждите й. Конкретно за противостарееща грижа, принципът трябва да е превенция и да започва много преди появата на бръчки.

# 6
  • София
Не баш от 10 и от 100, но от 30 и 130 няма особена разлика. Купувам прекалено много кремове и серуми, пробвам. Ок, хидратират. Но никой от тях не оправя бръчки и не повдига контура.

# 7
Преди 20-тина години, когато разнообразието от дрогерийни и луксозни марки набираше скорост, по една от немските телевизии бяха дали за анализ в лаборатория крем от дрогерийна и такъв от луксозна марка. По етикет сходни съставки. Анализът показа, че за по-скъпия крем е постигната по-fancy консистенция и луксозен аромат. Но няма съществена разлика в състава.
Има един подкаст в приложението на  BBC, BBC Sounds. Казва се  Sliced Bread. Слушателите задават въпроси като твоя. По-добри ли са луксозните слънчеви очила от обикновените с UV защита? По-добър ли е луксозният шампоан? Ако знаеш английски, изтегли си го, безплатно е. Е, консултират се с експерти, шефове на асоциации и професори. Обикновено стигат до извода, че луксозната марка просто не е с извънземно качество. Хидратиращият крем е крем, шампоанът за пърхот си е шампоан за пърхот, луксозен, или дрогериен и пр.

# 8
За изглаждане на бръчки нищо не мога да кажа, защото не си мажа само половината лице за да имам база за сравнение Grinning
Кожата ми е чувствителна и повечето кремове ме дразнят. Не зависи само от цената, в никакъв случай. На една и съща марка различните серии ми понасят различно добре.
Но това е нещо, което усещаш още на първото намазване. За дълготраен ефект не ми е ясно как може да се прецени, като състоянието на кожата зависи и от толкова много други фактори.

# 9
  • София
Аз съм голяма претенция за крема като консистенция - един ми е мазен, друг ми лепне..
Едно време /била съм на 30-34/ открих серумите с хиалуронова киселина, които бяха по 5 лв тогава. Може би това беше най-уау откритието. И досега мажа евтини серуми с хк, кожата ми отгоре е добре, но отвътре изисква друга поддръжка, която кремовете не могат да дадат.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 08:52 от Rockstar

# 10
  • SF
Аз си купувам малко по-висок клас козметика (не най-високия) именно заради тези свойства на кремовете - по-добра консистенция, да не лепне, да не става на стърготинки, защото ползвам повече от 1 продукт, особено сутрин, когато се и гримирам. Не искам да лъщи, не искам да е мазно.
Надявам се да не плащам само опаковка, а по-добрата технология, по-сериозните изпитвания, по-скъпите химикали.
Моя приятелка работи в българска фирма, която произвежда и продава химия за френската козметика. Просто французите не искат да си замърсяват природата с производството й, но я ползват в козметичната си индустрия. Вероятно и нашите Карлово, рози дамасцени и т.н. ползват същите съставки. Но пък ми прави впечатление, че и те вече никак, ама никак не са евтини.

# 11
  • гр.Пловдив
Аз съм с мазна кожа,досега ми се е угодил само 1 крем корейска козметика ,но го спряха от производство..Медицинската за моята кожа не ми върши работа,изпробвала съм я всичката,иначе как искам да минавам само с Нивеа и Дав за 10лв ....ама последно пак се набутах с 45лв Frowning1

# 12
  • София
От около година насам минах основно на масла или на кремове на базата на масла и открих, че са много по-ефективни от разни химии и аромати. Сега се опитвам да се възпитам да ползвам само масла, но кожата ми вече е зряла и духа, без несъвършенства и все още без ясно изразени бръчки. И е по-суха, заради което маслата ми понасят, защото за мазна кожа не са добро решение.

# 13
  • Най-красивата страна
Козметичката,която посещавам от години ми препоръчва крем според състоянието на кожата ми.
Наскоро имах проблеми .Даде ми мостри.Ефект имаше още на следващия ден.Гелът за почистване -65лв.Кремът - 105лв.Гелът ще ми стигне за 1 година.Кремът за около 3 месеца.
Италианска козметика.Няма да споменавам марката,за да не излезе,че правя реклама и защото на мен помогна,но за друг може да не е походяща.

Разбира се,това не означава,че евтините продукти не вършат работа.
Например за частично отлепен нокът ми помогна масло от чаено дърво ,което струваше 10лв.в аптеката.
По съвет на маникюристката.

# 14
На моята суха кожа само масло не действа добре, може би не съм намерила подходящото. Какви ползваш ти?

Общи условия

Активация на акаунт