По-скъпите кремове по-ефективни ли са?

• 12 981
  • 180
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Много ми е важно да се съчетават продуктите - серум, крем и ББ крем. Ако един от трите ми става на кир, издивявам!
За съжаление, маслата са ми мазни. Имах период, в който ги пробвах, все още имам 2-3 продукта.
Гелът за почистване ми е Микса. Вече 5 години сигурно.

# 16
  • София
Най-добре ми се отразява кокосовото масло. Картите също, но като маска - т.е. трябва да го попия след 10-15 Мин.

# 17
Кокосовото много добре ми действа на косата и на тялото, само на лицето не се разбрахме нещо. Но се подсетих да си омажа косата тези дни Blush

# 18
Щеше да е прекрасно кремът за 10 лв да е същият като за 100. От козметиката не очаквам чудеса на другия ден. Но кой е бил последователен с продуктите и качееството им, се вижда след години.

Но! Нещо важно, което се пропуска удобно. Никоя козметика няма да изтрие ефекта от активно пушене, кофти хранене и некачествен сън.

# 19
Пробвала съм кремове от 10лв. по веднъж, два пъти и ги хвърлям. Не знам дали е плацебо, но за мен има разлика като усещане на кожата ми и като действие между крем, серум и пр. за 10 и за 100лв. Не изглаждат бръчки, но ги омекотяват. Ако можех да си позволя, бих ползвала само висок клас козметика. Все още не мога да намеря по-евтина алтернатива на дневния си крем и на 3-4 месеца давам по 300 лв., за да го подновя

# 20
Пробвала съм кремове от 10лв. по веднъж, два пъти и ги хвърлям. Не знам дали е плацебо, но за мен има разлика като усещане на кожата ми и като действие между крем, серум и пр. за 10 и за 100лв. Не изглаждат бръчки, но ги омекотяват. Ако можех да си позволя, бих ползвала само висок клас козметика. Все още не мога да намеря по-евтина алтернатива на дневния си крем и на 3-4 месеца давам по 300 лв., за да го подновя

Щом сте доволна, споделете марката. Може да е от ползна на някого тук.

# 21
Разбира се - Biologique Recherche. Ползвала съм няколко техни продукти - кремове и серуми, но не мога да се откажа от Dermo-RL, действа отлично на зрялата ми, дехидратирана 44-годишна кожа Grinning

Опитвала съм да сменя продуктите от дневната ми рутина с по-бюджетни и понеже купувам и хвърлям, се отказах. Серумът също подновявам редовно - хидратиращия на Медик8, но той е на малко по-приемлива цена.

# 22
Купувам си скъпа козметика. Нямала съм винаги тази възможност, та съм ползвала и бюджетна и мога да сравня. Има разлика между крем за 10 и за 100 лв.и тя е голяма.

# 23
Зависи какво разбираш под скъп крем. Повечето си представят Диор, Шанел, Ести Л. И върхът-Ла Прери. Е, има много нови технологии и компании, които произвеждат скъпи и ефективни кремове за лице. А то не е само кремът! Става въпрос за цялостна грижа-почистването, например, за мен е изключително важно. С какво почистващ, пилинг, маски… Самите Диор и Шанел имат по-скъпи серии, които са различни, според мен. Поне аз така го усещам. Между крем от 5 евро и крем от 50 евро може да няма кой знае каква разлика. Но, между 50 и 400 определено има 😊 Но, добрата новина е, че човек може да си вземе и за 200 евро ефективен крем. А може да си вземе за 200 и неефективен. Всичко е въпрос на умно пазаруване. Обаче, каквото и да си купиш на 40, ако не поддържаш от 20-не очаквай чудеса. И генът е от огромно значение.

# 24
Много трудно да се направи обобщение за кое е по-добро от кое. Като цяло за 10тина лева не може да се очакват чудеса, защото цената не позволява кой знае какви съставки. Което не пречи да има жени, които са с чудесни кожи и се мажат само със синя нивеа. Някой от по-скъпите козметики са пълен резил като съотношение цена-състав. Та накратко: най-добре да се гледа състава.

# 25
Аз си мажа вечер лицето с крем на Виши, струва 75-80 лв. Доволна съм. Имам дост дълбоки бръчки по челото, които определено се изглаждат от крема. Разбира се, не изчезеат, но се заглаждат. Такъв ефект с крем на Нивеа не съм виждала. Ама аз и много късно почнах да се мажа, просто не обичам да си слагам кремове, но пуста суета... Simple Smile

# 26
Моите кремове са с повече натурални съставки и са по-скъпи. Отделно четох за ниацинамид, ретинол, хиал кис и витамин ц и съм си взела няколко кремчета с тях, които не бяха скъпи, но ми хареса съставът. До колкото зная за опит за намаляване на бръчки, трябва да се ползва ретинол.
При мен нещата са на фаза превенция, така че нямам опит с това. До колкото зная винаги най-важното е слънцезащитата. Има кремове с цинков оксид и натурални масла, които не са скъпи и са основната превенция.
Кокосово масло е с висок комедогенен индекс и не се препоръчва за лице по принцип.

# 27
  • София
Козметиката трябва да е съобразена с индивидуалните нужди на кожата. Не са универсални.

# 28
Разбира се, аз съм написала по принцип, защото при повечето хора дори със суха кожа запушва порите.

# 29
  • Somewhere far away
аз опитвах един уж от хубавите и хвалените. ами направи ми кир ефект - просто ужасно, такова чудо с никой друг крем не ми се беше случвало. та така.. хубаво е да са хубави , ама не се знае на моята кожа точно как ще се отразят. все още съм в търсене на добър крем- не ми пука скъп ли ще е или евтин.

Общи условия

Активация на акаунт