По-скъпите кремове по-ефективни ли са?

• 12 980
  • 180
  •   1
Отговори
# 30
аз опитвах един уж от хубавите и хвалените. ами направи ми кир ефект - просто ужасно, такова чудо с никой друг крем не ми се беше случвало. та така.. хубаво е да са хубави , ама не се знае на моята кожа точно как ще се отразят. все още съм в търсене на добър крем- не ми пука скъп ли ще е или евтин.
Аз също съм капризна на текстури и аромати. Затова искам тестери прди да пробвам нещо ново.

Козметиката за лице далеч не е само крем. Има серуми, околоочна грижа, антиейдж продукти и т.н. Изобщо няма нужда всички ползвани продукти да са от най-висок клас. Просто човек трябва да намери добра комбинация за себе си и отделно нещо много важно - да бъде постоянене. Мазане от дъжд на вятър е равно на никакво мазане.

Българските продукти не са евтини. Има марки, които ползват хубави продукти и съвременни технологии - цените им са съизмерими с тези на международни компании.

# 31
  • София
И аз да кажа - определено има разлика между клас козметика за 10 лв и такъв за 100 лв. Може и да са еднакви съставките (макар че имам дълбоки съмнения, че е точно така), но от този за 10 съм в обриви, с този от 100 - не, кожата е спокойна, свежа и хидратирана.

По принцип и кремът, който на мен ми понася и се чувствам най-добре с него, хич не е за моята кожа - производителят казва, че е 25+, ама тия дето са моите години хич не ми понясят. Проба и грешка, това е.

# 32
  • София
Е, 10 го казахме сиволично. Аз повечето ползвам дрогериен клас козметика - около 30-40-50 лв за продукт.

# 33
Ще бъде интересно да говорим и сравняваме конкретни кремове😊 Например, има един крем на Диор Dior Hydra Life. TОзи крем има две разновидности, едната е Intense, аз си го взех преди години, доста ми хареса като основа, хидратиращ, но, нищо кой знае какво.  Просто хидратира, което може да се постигне и на далеч по-ниска цена. Купувах го няколко пъти и веднъж дъщеря ми го пробва и си го хареса и от тогава не остава без него. Просто си е решила, че той е причината да има хубава кожа. Не, защото ползва и други полезни продукти, ами баш Диорът😄 До такава степен му вярва, че и ден не остава без него, ако започне да свършва се вдига аларма голяма. Веднъж купи по-леката версия по мое предложение и като я питах след време как е, тя обвинително зае позиция и ми вика: много е зле, нищо общо с моя. Подведе ме да го купя, а уж много разбираш от козметика😄

# 34
  • гр.Пловдив
Пробвала съм за хидаратация Chanel и Естее Лаудер и по  нищо не им отстъпва Аквалия Термал на Виши,ама грам -това конкретно за хидратация говоря ,та и Диора е в тази категория

# 35
От значение е какво точно на Шанел. А за Есте Л., съставите им са страхотни, но на мен лично не ми действат добре. Виши за мен са много смотани.

# 36
Ако беше ме попитала преди година , щях да ти отговоря, с категорично ДА и да споря до дупка . Сега отговорът ми е НЕ

# 37
Има ли в състава феноксиетанол, ако ще и 1000 лв да е, все тая. За мен си остава боклук. Но напоследък забелязвам, че започна да изчезва от състава на кремовете този консервант.

# 38
Обаче , нека уточним. Крем като крем за поддържане на влагата. В това число не включвам терапиите и другите грижи , които действат на различни принципи. И да те са по- скъпи и необходими и вършат съвсем друга работа.За себе си съм открила работеща терапия и за коса и за кожа, и в комбинация с нея и най-простото балсамче и кремче си върши работата

# 39
  • Варна
По-скъпите кремове по-ефективни ли са? Има ли разлика в крема за 10лева и крема за 100 лева? Защо ми се струва, че няма абсолютно никаква разлика и в повечето случаи плащаме за марката и рекламата. Досега не съм видяла крем да е изгладил бръчките на някоя жена, това става единствено оперативно.. Според мен кремът за лице може да има единствено хидратиращо действие, а това действие може да стане и с обикновен крем за 10 лева. Вие какво мислите? Намерили ли сте скъп крем, с който има видима промяна или са пари на вятъра?

От бръчки не можеш да се отървеш и не можеш да си заличиш само с крем. Козметиката, ако тръгнеш да я използваш достатъчно рано , може да забави/намали появяването на бръчки, но не и да ги изтрие при вече налични дълбоки.

Има разлика в съставките и не може да сравняваш крем за 10лв. с този по 100лв.
Да, има и такива от 100лв, които не си заслужават.
За да видиш ефект от някаква козмаетика се иска редовна употреба поне 6м.до 1г, за да се усвои съставката адекватно от кожата ти.

# 40
Разбира се - Biologique Recherche. Ползвала съм няколко техни продукти - кремове и серуми, но не мога да се откажа от Dermo-RL, действа отлично на зрялата ми, дехидратирана 44-годишна кожа Grinning

Опитвала съм да сменя продуктите от дневната ми рутина с по-бюджетни и понеже купувам и хвърлям, се отказах. Серумът също подновявам редовно - хидратиращия на Медик8, но той е на малко по-приемлива цена.
Абсолютно и аз съм така, пробвах с нискобюджетна, няколко български марки, не става, не го чувствам същото. Още от студентка си спомням, че събирах парои за висок клас козметика. Друго може да нямах, но скъп крем винаги.

# 41
За моята кожа няма никаква разлика между нискобюджетен и високобюджетна козметика.Опитвала съм висок клас, поддавайки се на коментари.Никаква разлика.Затова гледам активните съставки в ценовия клас, който съм решила да ползвам.Същото с козметиката за коса- опитвах профи, с дрогерийните косата ми е същата.Така че за мен няма разлика.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 22:15 от ДХ3

# 42
  • на последния етаж
За моята кожа няма никаква разлика между нискобюджетен и високобюджетна козметика.Опитвала съм, поддавайки се на коментари.Никаква разлика.Затова гледам активнита съставки в ценовия клас, който съм решила да ползвам.Същото с козметиката за коса- опитвах профи, с дрогерийните косата ми е същата.Така че за мен няма разлика.
И аз така смятам. До преди месец ползвах за лице български крем на цена около 6 лв, който прекрасно хидратираше и подхранваше кожата ми. Козметичката, при която ходя на масаж всяка седмица, беше впечатлена от състоянието на сухата ми кожа. От около месец ползвам около 25 пъти по-скъп крем, среден клас - попива бързо, но не хидратира в дълбочина, не усещам кожата си подхранена.

# 43
  • София
Имам на Ести Л. един нощен крем гел за около очи ала-бала, 140 лв за 10 мл. Ами нещо ми суши кожата около очите на сутринта и рядко го слагам.

# 44
Аз от по-скъпите марки добре се сработвам с Clarins, по-специално серията Multi-active.

Общи условия

Активация на акаунт