Колко време ви отне за да се пренастроите за нова връзка ?

• 11 406
  • 381
  •   1
Отговори
# 45
Къде какво съм обяснявала за личния си живот? Нещо ми се губи.

Аз съм късметлийка, защото и аз ги харесвам като са особени, иначе нямаше да се привлечем взаимно. 🌞 Но това е отново, както вече казах, привличане, химия, тръпка...

# 46
  • Paris, France
Скрит текст:
Здравейте, въпросът ми е за колко време е нормално за да се отпусне човек и да се довери на нова връзка, след дълъг и проблемен брак ? Бях омъжена повече от 15 години имам две пораснали деца. Разведена съм от три години и съм сама. Работата е там че дори не мога да си представя да съм с друг мъж. На всеки случаен мъж който срещна, обикновенно правя моментален разбор и почти автоматично става неподходящ. Не го правя нарочно, това е защитен механизъм разбирам, но какво от това като така или иначе не искам връзка на всяка цена. Но съм на 43 и също не искам да изживея остатъка от живота си сама !! Излизах на няколко срещи насила. Без резултат, дори това ме отчая повече. Просто не проявявам интерес към никой. Дори и само за секс. Не съм била с никой след развода си и не знам ще дойде ли момент в който ще мога да се примиря с нечий особености на характера за да се пречупя и заедно с тях да имаме и хубави моменти. Мисля си че това може би става само когато си на двадесет

Насила хубост не става.

Не си готова за връзка с нов мъж. При всяка жена е различно. Някои веднага се окопитват и хукват по срещи, други изчакват, а на трети никога не им идва музата.

Ползваш много негативни думи когато пишеш за връзки с мъже - "дълъг и проблемен брак", "автоматично става неподходящ", "това ме отчая повече", "ще дойде ли момент в който ще мога да се примиря с нечий особености на характера за да се пречупя".

Нито трябва да се примиряват, нито да се пречупваш. Трябва да се влюбиш, което на 43г не е лесно, но не е невъзможно и после да видиш дали си пасвате.

Проблемът ти е, че не си емоционално свободна. Страховете, травмите, дългият брак са те направили подозрителна и пресметлива.

Дай си време! Излизай сама, с приятели, с децата, не по срещи с мъже! Запознавай се с мъже, но без очаквания. Все отнякъде ще изскочи някой чаровник. Опитай и да даваш, а не само да дебнеш!

Само че ти си на 25 без деца, докато авторката е на 43 с деца. Но в тоя форум няма как да давате адекватни съвети защото жените сте френемис. Sunglasses

Е, женените и тези в съжителство не се състезаваме с нея и не ни е съперница, така че няма как да сме френемис.

43г с големи деца има повече възможности за връзка от 25 годишната и това го забелязах още в ранните 20г. Минала съм отдавна и двете възрасти, та не е като да не зная какво е. 25 годишната иска СПА всеки уикенд, в чужбина по веднъж месечно, Малдивите и Бали + подаръци, внимание, вярност, бели рокли, бебета. В съседната тема една се изнесла заради чужбина на 2 месеца вместо всеки. 43г всичко това го е имала и не я брига.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 00:40 от Nevena Virolan

# 47
Като ти е неприятно да се виждаш с мъже ... пък недей.
Излизай с приятелки.
С мъжете с миши стъпки. Не е речено че с всеки, който приказваш ще се жени за теб или трябва да се стига до секс, та толкова да ги мериш.
Но ако не се забавляваш няма смисъл. Самоцелно да се срещаш с някакви хора, които не ти харесват. Няма много смисъл.

# 48
  • Out of the Mix
Съгласен съм с Мая, че не е задължително да се влиза във връзка, и скача, прескача, като пчеличка Animal Bee, маймунка Animal Monkey Face на клонче.

Не съм съгласен с jerami - никаква връзка няма дали жена е на 25 свободна, без деца, и на 43 със, за да бъде някой търпелив и "внимателен" към едната, а към другата - не. Няма корелация. До отношение е всичко. Тя да се държи, като идиотка, па да видиш колко ще съм търпелив.

Не съм съгласен, Невена, че 25 годишна иска всичко описано на всяка цена ежеседмично, всеки месец. Всеки иска по някакъв начин да разнообразява, да е интересно и приятно. Някои хора се задоволяват с много малко, а кътът и рядко срещаното са нормалните отношения в двойката и между хората, ако щеш редовният секс. Свидели сме на това постоянно. Всеки иска внимание, жестове (не материални винаги и постоянно, даже никак не са те най-важното, може и без тях). Такава, като изнеслата се в чужбина от съседната тема, да се изнася, тъкмо е освободила онзи да си намери правилната.
Пресметливи има на всякакви възрасти, просто повечето с възрастта трупат и емоционалния багаж, който пречи, а някои прехвърлят и всякакви "тежести" - финансови, кредити и какво ли не на следващия, и си мислят, че той трябва да им ги плаща, защото нали са "във връзка", и "изискват".
С възрастта ставаш и по-циничен.
Ами, брига я, и на 43, и теб на 50+ навярно, пътува ти се, искаш.
Гледам, не се спират на всякакви възрасти, като за последно.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 02:24 от Revoker

# 49
  • Paris, France

За пътуването няма възраст. Майка ми иска да пътува и пътува, а аз отдавна съм се напътувала и никъде не ми се ходи, но на 25г исках да ме водят насам натам и в луксозни условия. Сега предпочитам да си седя в къщи и никаква далечна дестинация не ме блазни. 

Исках да кажа, че 25 годишната има повече желания в материален план, а и отсява с много по-ситно сито. 25 годишната няма да приеме мъж с дете, дори голямо, защото трудно се преглъща, 40 годишният и е като динозавър. За 43г с две деца не е драма ако децата му не са в картинката и не живеят с него и 30, 35, 40, 45 и 70г мъж може да са и екстра в зависимост от предпочитания начин на живот.

Жената, която се е реализирала като майка не изглежда като търсеща оплодител и затова много мъже хлътват и се привързват.

# 50
Ден пореден у форума, в който мъж не знае какво е емоция, тръпка, химия, всичко е келепир... 🥱

Едно си баба знае, едно си баба бае.
Отдавна чета съвети да се игнорират мъжете в подобни теми, защото са завистливи и злобни и целят единствено да те закопаят.

# 51
  • София
Е няма угодия! Като нямах собствено жилище, ме мислят че ламтя за имоти. Сега като имам, ще си помислят, че търся някой да ми плаща кредита. Шъ съ гръмнъ!

# 52
Жената е на 43. Пълно е с 35 и 40 годишни ергени, а те са й таргет. Половината ми приятелки са с по-млади мъже. Добре дошли в реалността.
То е пълно, но въпросът е защо на 35-годишен ерген, ставащ, таргетът ще му е 43-годишна жена с две деца?
Той си има избор от 25-35 годишни неомъжвани.
Мъж на 35, на когото таргетът му е 43 годишна жена с деца, е много малко вероятно "да става." "Ставащ" мъж на 35 е желан обект за много жени и има голям избор.
Моят съвет към жената е да не си "дава време" и да не се бави много с намирането на нов мъж и както каза колегата, да свали малко летвата. Естествено ако иска да с някого, защото в това да бъде сама няма нищо лошо. Но ако иска някой, да действа. С всеки изминал месец изборът й от ставащи мъже ще намалява. Тъжно, но факт.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 08:55 от Reagan

# 53
  • София
Ами 35-годишен, който не е най-желаният ерген, също е вид "сваляне на летвата" Wink Общо взето, летвите трябва да се поизравнят, пък вече кой кои критерии ще свали, всеки си преценява. Ето обратния вариант, мъж 40+, който иска 20+ жена, едва ли ще забърше най-вървежното маце, но ако възрастта му е главен критерий, ще направи компромис я с външен вид, я с килца, я с характер.

# 54
  • Out of the Mix
Скрит текст:

За пътуването няма възраст. Майка ми иска да пътува и пътува, а аз отдавна съм се напътувала и никъде не ми се ходи, но на 25г исках да ме водят насам натам и в луксозни условия. Сега предпочитам да си седя в къщи и никаква далечна дестинация не ме блазни.  

Исках да кажа, че 25 годишната има повече желания в материален план, а и отсява с много по-ситно сито. 25 годишната няма да приеме мъж с дете, дори голямо, защото трудно се преглъща, 40 годишният и е като динозавър. За 43г с две деца не е драма ако децата му не са в картинката и не живеят с него и 30, 35, 40, 45 и 70г мъж може да са и екстра в зависимост от предпочитания начин на живот.

Жената, която се е реализирала като майка не изглежда като търсеща оплодител и затова много мъже хлътват и се привързват.
Hands Plus1
За 43 г. визираме жена, и коментирах жена, при мъжа е друго.
Ти си искала луксозен живот, не всички го искат, някои ги е страх, защото не знаят какво ги чака, и са израснали скромно, средностатистичеки и по-зле. Не е нужно да ти казвам, че на богаташа жените са трофеи, и току-така мъжът не се хваща с коя и да е. Пряк пример пред очите ми в момента - мъжът почина в катастрофа. Жената цял живот нищо не е пипала и не знае. Е са да видиш с имението, прогимназията, конюшнята за 3 милки, отделно бизнес, фирми и активи как се оправя и поддържа, разправии с роднини, дела и какво ли не за имането.
Искащите луксозен масово са зомбираните от Кобилкини и темподобните парцали, промиващи мозъци. Има си контингент, но не всички са такива. Повечето, ако не се "пласират", а това се случва до определена възраст, после разбират какво са изпуснали и съжаляват, че примерно не са обърнали внимание на нормален мъж, който е искал да е с тях през годините. Нека правим разлика между крайностите "луксозен", "просяк", и нормален, нормално. Болшинството от хората са средностатистически.

Е няма угодия! Като нямах собствено жилище, ме мислят че ламтя за имоти. Сега като имам, ще си помислят, че търся някой да ми плаща кредита. Шъ съ гръмнъ!
Понеже се четем - Не винаги и във всеки коментар говоря за себе си или изхождам. В повечето говоря за обществена нагласа и наблюденията ми какви са пряко и от познати, близки, приятели. Кредитът е просто пример. Не само това, а се съмнявам, че ти би плащала нечии борчове. И никой разумен не би го правил.
И аз имам, приятелко, всичко от каквото имам нужда, подредил съм си нещата рано. Оттук-насетне здраве.
И какво правим в такава ситуация?
Не се "гръмвай". Wink
Чудесно, че имаш, една жена трябва да е подсигурена за собственото си спокойствие, еле пък с дете.

Компромис винаги се прави, когато се сближиш и опознаеш с партньор, с който се разбирате и всичко върви гладко, и с който се чувстваш добре. Все пак от компромис до компромис има разлика, но да прави се, поне разумният прави, ако срещне стойностен за него човек и им е добре. Няма "летви". Има харесва ми, не ми харесва, допада ми, не ми допада, има качества, няма качества, пречупено през нечия призма.

# 55
Ами 35-годишен, който не е най-желаният ерген, също е вид "сваляне на летвата" Wink Общо взето, летвите трябва да се поизравнят, пък вече кой кои критерии ще свали, всеки си преценява. Ето обратния вариант, мъж 40+, който иска 20+ жена, едва ли ще забърше най-вървежното маце, но ако възрастта му е главен критерий, ще направи компромис я с външен вид, я с килца, я с характер.
Всичко, което пишеш, е така, просто по-малко вероятно е да се намери по-млад и "ставащ". Иначе да, летвите трябва да се изравнят, но друга тъжна истина у нас е, че малко мъже над 40 наистина стават. Въпросът в крайна сметка е жената да си намери партньор, който да удовлетворява изискванията й, а не просто някакъв. Ако има правилната настройка аккво търси и какво предлага, вероятно ще й е по-лесно да се мачне с някой. Говорим за сериозна връзка, не просто за секс.

# 56
Мъж, който "става" на 30, е същият човек и на 40. Животът е навън, не в представите на форума Simple Smile
Край мен виждам доста свободни, необвързани хора на различна възраст. Могат да се срещнат / харесат и т.н. дори и когато измислените правила на околните напълно го изключват Simple Smile
Отделно точно край мен има вълна от разводи на 20+ годишни бракове. Тези хора също остават сами и ще срещнат някого, нищо че са "старци" по тукашните описания.

# 57
  • София
Е то излиза, че и младият не става, и дъртият не става, пък после колко избор имали жените, щото в аповете всичко ги суайпвали Laughing Иначе, всеки търси според възможностите си и е добре те да отговарят на нуждите му, иначе си остава неудовлетворен. Иначе да гони някакъв имагинерен макс... Като начало, хората, които са макс са много малко, та масово да изискват това от другия, и после, всеки си върви с предпочитанията, та компромисът за един, е желание за друг. Както Ревоукър така наблюдателно отбеляза наскоро, аз например си падам по набори, но много жени даже предпочитат мъж с разлика. Вече ако мен не ме харесаха наборите, щеше да се наложи да правя компромиси, така работят нещата.

# 58
Всичко което пишете ми е минавало през ума естествено. Не искам връзка на всяка цена. Странното е че много хора, особено мъже, като чуят 43 год с две деца май си представят, някаква отчаяна жена дето се чуди как да си изпроси малко внимание или не дай си боже пари. Истината е че ние, айде ще говоря за себе си. Аз съм финансово осигурена, имам добра работа, собствено жилище. Имам достатъчно време, възможност и желание да се поддържам, защото така ми харесва. Някой пита за пътуванията, да обичам и пътувам и си плащам за това сама. И не бих поискала от някой да ме води някъде, това време мина 🙂 водя се сама, когато и където реша ! Въпроса е в това че съм човек и като всеки искам някой който да ме прегърне от време на време, с който нещо да мога да споделя, да поговоря .. За това имам нужда от връзка това ми липсва в живота ми сега. Повечето мъже които срещна са в някакви много странни фази. Някой, повечето от разведените са се вманиачили по някакви теми, спорт, храна ( диети визирам) духовни практики, все някакви неща с които са решили че ще изглеждат пак като на 30 Много е странно да гледаш как 50 годишен мъж се вдетинява. Други седиш и ги слушаш да се величаят, той така направил, той това постигнал, той ... А жена му сякаш не е била до него, или ти обяснява колко е била еди си каква.. не казвам че аз съм без емоционален багаж и си нямам странности. Но няма как да поискам отношения с такива хора. И ей такива неща ме отблъскват, въобще не си представям да изляза на вечеря с мъж вегетарианец който ще пие вода и ще вечеря със салата, докато аз си избирам вино 🙄 и ако ми се прияде месо ?? Като казвам че много неща ме дразнят, такива неща имам предвид. Може би сега като прочетох какво съм написала, може и наистина просто да не съм срещнала подходящ човек. Много дълго писах ! Благодаря за съветите на всички

# 59
  • Out of the Mix
Скрит текст:
Е то излиза, че и младият не става, и дъртият не става, пък после колко избор имали жените, щото в аповете всичко ги суайпвали Laughing Иначе, всеки търси според възможностите си и е добре те да отговарят на нуждите му, иначе си остава неудовлетворен. Иначе да гони някакъв имагинерен макс... Като начало, хората, които са макс са много малко, та масово да изискват това от другия, и после, всеки си върви с предпочитанията, та компромисът за един, е желание за друг. Както Ревоукър така наблюдателно отбеляза наскоро, аз например си падам по набори, но много жени даже предпочитат мъж с разлика. Вече ако мен не ме харесаха наборите, щеше да се наложи да правя компромиси, така работят нещата.
Браво, Лъвица, това е един от най-точните коментари, които съм чел от теб. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт