Колко време ви отне за да се пренастроите за нова връзка ?

• 11 501
  • 381
  •   1
Отговори
# 345
Винаги съм изпитвала чувства от пръв поглед, с времето просто си затвърждавам интуицията. Wink

Ако и двамата не местим планината, то това е едностранчива връзка и няма смисъл от нея.

# 346
  • Out of the Mix
Не вадя от контекст и не извъртам, но ако съм те разбрала грешно, можеш да уточниш, понеже определено така прозвуча написаното от теб - имало жени по-напред от теб, ама видиш ли, голяма цена плащали и нямали нещата, за които си мечтаят, а ти имаш... и това в контекста на как не се състезаваш с никого Wink
Казвам, че плащат цената, понеже нещата не се случват от днес за утре, а копане с години по 12+ ч. Ставаш роб на "rat race".
Много успешни жени са такива, заради това, и умения, естествено. Изключвам тези, на които им е дадено наготово, наследили и т.н. Болшинството от тях пък пръскат, прахосват и не могат да съхранят, какво остава развият, умножат.
Не става дума за "състезание", а сравнение, примери.

Рейгън много точни постановки също е допълнил.

Добре, а за любимия мъж жената какво ще премести?
Точно това я питах Алегрия, но по-заобиколно и с примери, лек анализ.

Алегрия,
Ще допълня, защото има какво.
"Равенство" не в директния смисъл 50/50 или йок.
Мисълта ми е не просто "допълване", това ясно.
А да може да се разчита един на друг.
Ако утре имаш нужда от нещо, аз трябва да съм насреща, нали задължително, и дори не се и допуска, че мога и да не мога, и "о, анатема!".
Ако утре аз изпадна в затруднение от всякакво естество - нямам доходи временно (дори да съм помислил затова със спестявания), всичко се случва, и малко или много трябва да знаеш, че партньорът ти е до теб.
И всичко това знаеш ли с какво е свързано? - С това, за което и ти, и всички говорим и искаме - любов взаимна. Няма ли я, нищо от това няма смисъл, и всеки си спи вкъщи сам на удобния му скъп матрак. Simple Smile
Сега по-ясно ли стана? Simple Smile

# 347
Ако и двамата не местим планината, то това е едностранчива връзка и няма смисъл от нея.
Еми значи тогава казвайте "човек мести планина за човека, когото обича".
А не "мъжът мести планина за жената".
Така съм съгласен.

# 348
Аз лично друго не съм твърдяла.

# 349
  • волно калдъръмче
Аз също. Но ако мъжът обича по онзи начин друго същество, а не жена си, аз пак съм ок. Важното е всички да са щастливи.

Revoker, няма как да допуснеш в мислите си, че жена ще те издържа, докато си без работа. Работа има, само да ти се работи. Аз съм жена и ден без работа нямам, включително и домакинска.

# 350
  • Out of the Mix
Разбира се, знаех, че точно това ще ми напишеш.
Не допускам това, но заговори ли се за пари, почва сакатлъка.
Както и да е. Hands Plus1

# 351
  • волно калдъръмче
Сакатлък няма. В партньорските отношения жената трябва да те пали, а не да ти е стълб. Да е необременена, за да си удовлетворен и да знаеш, че ти си причината за щастливата й усмивка, с която сутрин ти прави кафе и мекици. Измъчена от битовизми тя може да е и без теб.

# 352
  • София
Казвам, че плащат цената, понеже нещата не се случват от днес за утре, а копане с години по 12+ ч. Ставаш роб на "rat race".
Много успешни жени са такива, заради това, и умения, естествено. Изключвам тези, на които им е дадено наготово, наследили и т.н. Болшинството от тях пък пръскат, прахосват и не могат да съхранят, какво остава развият, умножат.
Не става дума за "състезание", а сравнение, примери.

Това е много малка част от възможните примери Wink

# 353
  • София
На мен ми беше внушавано че прахосвам от един много стиснат човек. Сега се оказа, че имам доста добра финансова мисъл...

# 354
  • Out of the Mix
Оки, Лъвица, да много неща са.

Алегрия, ок, има го това, не оспорвам.
Но това е валидно в един идеален свят, а ние не живеем в такъв.
Дори да имам парите за всичко, и ти да ме "палиш", ич не ни е гарантирано щастието, защото всичко може да приключи с едно щракване на пръст, и то по независещи от мен и теб причини.
Парите по-скоро развалят и изопачават нещата.
Най-хубавите мигове съм имал, като почти съм нямал пари, както и момичето отстреща.
Това не е "стълбът", на който да се основават любовните отношения, поне за мен.

# 355
Алегрия, хубаво, но хората се разболяват, мъжете също. Защо жената да не е опора на мъжа си в трудния период? Всъщност, не се ли преодоляват трудностите по-леко, когато минаваме през тях подкрепени?

Аз не зная Revoker за какви успели жени говори Rolling Eyes години 12+ч работа ... Около мен успели жени има, със семейства, случва се да работят по повече часа, да кажем 9-10, но не постоянно, камо ли години.

# 356
  • волно калдъръмче
Алегрия, хубаво, но хората се разболяват, мъжете също. Защо жената да не е опора на мъжа си в трудния период? Всъщност, не се ли преодоляват трудностите по-леко, когато минаваме през тях подкрепени?
Така е, неприятности има. Ще ги имаме предвид, а и никой не е говорил само за глезотии.

# 357
  • Out of the Mix
Елиф, тук много се преекспонира, но много високият стандарт не идва с 9-5 пон-петък на заплата служител в администрация, нещо което повечето жени искат - там офисчето и да "капе", тропайки с токчета Wear High Heelвсеки ден, и получавайки пратки от Спиди и Еконт с парфюмчета и джунджурийки.
Знам как се получава това, няколко са вариантите, единият е блъскаш здраво - бизнес, или високоплатена скъпа консултантска дейност; може и с някоя и друга свободна професия, акумулирайки клиенти и бизнес, не е невъзможно, но иска много работа с години.

Разбра ме. Hands Plus1

На мен Алегрия не ми е убедителна в горното, че е така, и че го "има предвид".
Ако е така се говори по друг начин, като теб, и много други дами.

# 358
УУУ, колко сладко, аз ще подкрепя Лъвица И Алегрия чисто постово.
Че съм стара и нямам енергия да обяснявам на мъжчета.
//
Нищо не блъскаш. Всички мъже те харесват или не. И тъпите, и умните.

# 359
Докато трансферира стар опит върху нови връзки, без да взима предвид спецификациите на следващата

Тва не е ли точно причината за женските високи критерии? Реално от мъжка гледна точка няма чак толко мислене.

стъпка 1: Кефи ли ме днес? Да. Ще се кексим, ако ми върже
стъпка 2: Кефи ли ме след 3 месеца? Да. Ще се загаджим, ако ми върже.
стъпка 3: Кефи ли ме след 5 години? да. Ми, може да се оженим, ако ми върже.

и туй то. Иначе е нормално да си прави сметки, когато няква на практика непозната с която се виждат 2 седмици му влезне с критерий "ти ще плащаш къщата и колата, и на децата ми от предните 4 брака, и нинам си кво още". Той да не е гламав Grinning
Да, не е нужно да е гламав. Но ако иска точно тази жена, ще си я вземе с всичките й претенции. Като не му е важна - пътя и кой откъдето е.

Причината за женските критерии не е горчивият опит, а инвестициите, които жената е направила за себе си - образование, себеразвитие, контакти, работа.

Мъжкото мислене не искам и да го знам. Има си мъже, с тях да си мери възможностите и акъла, ако иска.
Не схващам.... къде е разликата с мъжа?
Той не се ли образова, саморазвива и прочие?

Общи условия

Активация на акаунт