Колко време ви отне за да се пренастроите за нова връзка ?

• 11 297
  • 381
  •   1
Отговори
# 330
И всичко написано след думата "любов" означава, че жената обича, но винаги с условия, като в същото време иска любовта на мъжа да е безусловна

Ми, то тва винаги е било така освен в първа връзка, ако сте по- млади. Тогава сте бедни като църковни мишки и двамата, та съвсем други неща ви вълнуват. Затва яко му дупе на който още е сам след 30 Grinning

# 331
Не говори ти за Средновековие, когато целият ти пост е пълен със slut shaming и отношение към жената като към притежание.
Не започнах аз темата за местенето на планини. Това е от отминали времена.
Тогава хората са се женели по веднъж, и обикновено девствени. Избираш много внимателно, защото е само веднъж и завинаги (за развод се е ходело при владиката, и той много трудно го е давал).
Така че мъжът, за да мотивира жената да се спре на него, е местел планини (образно казано).
Сега вече времето е друго - всеки има право да се наживее първо, да се налудува, да смени 5-10-20, а защо не и повече партньори, преди да направи избора си. И как мотивирате мъжете да преместят планини заради вас, след като Гошо от фитнеса преди това ви е имал без да мести планина, а защото е показал 6 плочки, примерно?

# 332
  • София
Лъвице, трябва да се дадеш девствена и неопетнена, ама да знаеш, че като си толкова неопитна, ще е голяма занимавка и пак няма да те искат. Stuck Out Tongue

Късно е вече, Персона, ама си ме взеха, каквато съм, та явно не съм толко лоша Laughing

# 333
Крис, прилагателното "влюбен/а" да ти говори нещо?

PS. Не си избирал ти, а семейството ти, по критерии, които нямат нищо общо с привличане и така нататък - пари, имоти, добро име. Всъщност живеем в първото време в историята, където мъжете трябва да свалят жените с характера си, а не с авоарите си.

# 334
  • волно калдъръмче
Влюбен, отдаден и разочарован и затова сега си прави сметката. Докато трансферира стар опит върху нови връзки, без да взима предвид спецификациите на следващата, няма шанс да се вживее. Ние сме за пълноценни отношения със смели мъже. От мен ако се плаши и то без да съм виновна, за ко мий.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 14:22 от Алегриq

# 335
В другите теми имаше постове с по 20 лайка как мъжът трябвало продължително да се доказва различни неща - че не е ред пилър, че не е като някой бивш, че не е още някви работи дето вече не ги помня. Сега обаче друго се твърди. Ясно че никой на никого не е длъжен да се доказва и тия работи вървят в някои доста специфични случаи, но не и масови.
За любимата жена наистина всеки мъж би направил много, но за да стане любима тази жена си има някои как да го нарека, особености. Не става само с изисквания срещу фактът, че е жена

# 336
  • волно калдъръмче
Не става само с изисквания срещу фактът, че е жена
Имаш ли дъщеря?

# 337
Докато трансферира стар опит върху нови връзки, без да взима предвид спецификациите на следващата

Тва не е ли точно причината за женските високи критерии? Реално от мъжка гледна точка няма чак толко мислене.

стъпка 1: Кефи ли ме днес? Да. Ще се кексим, ако ми върже
стъпка 2: Кефи ли ме след 3 месеца? Да. Ще се загаджим, ако ми върже.
стъпка 3: Кефи ли ме след 5 години? да. Ми, може да се оженим, ако ми върже.

и туй то. Иначе е нормално да си прави сметки, когато няква на практика непозната с която се виждат 2 седмици му влезне с критерий "ти ще плащаш къщата и колата, и на децата ми от предните 4 брака, и нинам си кво още". Той да не е гламав Grinning

# 338
  • волно калдъръмче
Докато трансферира стар опит върху нови връзки, без да взима предвид спецификациите на следващата

Тва не е ли точно причината за женските високи критерии? Реално от мъжка гледна точка няма чак толко мислене.

стъпка 1: Кефи ли ме днес? Да. Ще се кексим, ако ми върже
стъпка 2: Кефи ли ме след 3 месеца? Да. Ще се загаджим, ако ми върже.
стъпка 3: Кефи ли ме след 5 години? да. Ми, може да се оженим, ако ми върже.

и туй то. Иначе е нормално да си прави сметки, когато няква на практика непозната с която се виждат 2 седмици му влезне с критерий "ти ще плащаш къщата и колата, и на децата ми от предните 4 брака, и нинам си кво още". Той да не е гламав Grinning
Да, не е нужно да е гламав. Но ако иска точно тази жена, ще си я вземе с всичките й претенции. Като не му е важна - пътя и кой откъдето е.

Причината за женските критерии не е горчивият опит, а инвестициите, които жената е направила за себе си - образование, себеразвитие, контакти, работа.

Мъжкото мислене не искам и да го знам. Има си мъже, с тях да си мери възможностите и акъла, ако иска.

# 339
Лъвице, трябва да се дадеш девствена и неопетнена, ама да знаеш, че като си толкова неопитна, ще е голяма занимавка и пак няма да те искат. Stuck Out Tongue
Късно е вече, Персона, ама си ме взеха, каквато съм, та явно не съм толко лоша Laughing
Не е нужно да се пази, ако не държи да местят планини за нея.
А и едва ли има много мераклии да ги местят. Навремето си е било - местиш планината, а след това си спокоен, че жена ти вече е твоя "докато смъртта ни раздели". А сега как да стане - напъваш се да местиш, пот тече от тебе, накрая успееш, доведеш жената у вас, и другата година чуеш "ами аз срещнах един нов колега в офиса..."

Просто като стана много лесно да се прекрати връзката, естествено никой не иска и да влага много усилия, за да влезе във връзката - какъв е смисъла?

# 340
Крис, живееш в някаква антиутопия.

Местиш планината, защото обичаш човека, това е. Простичко е. На теб самия ще ти доставя удоволствие да местиш планината, а няма да правиш сметки какво ще получиш после.

Можеш да се ожениш на 20 за любовта на живота ти и тя да почине след 10 години. Това значи ли, че цялото ви време заедно и усилия да я правиш щастлива са били безсмислени? Не, разбира се. Времето, в което си обичал някого, е всичко друго, но не и пропиляно.

# 341
Между тва да почине жена ти и случайно да я засърби пичката в офиса има малка разлика Grinning Иначе да - то, ако се знаеше как ще свърши една връзка, никой нямаше да я започне.

# 342
Ми то и за жена се отнася същата опасност, сигурно и в по-голяма степен, ама рискуваме. Wink

Дайте за по-сигурно да не се събираме с други хора. 😀

# 343
  • София
В съседната тема има една омъжена на 19 под натиск на родителите си, родила вече две деца, а мъжът предпочита ръката пред нея (е етноса са, между другото, но иначе "германци")... е това е много по-близо от едновремешната реалност от мъже местещи планини Joy Аз такива не съм видяла, а хванах някаква част от "едното време". Имало е повече пияници и биещи жените си, от готови на всичко мъже, и най-малкото се е изкарвало с много и тежък труд (освен ако не си някой на наистина някой, предполагам). Завода, нивата, овцете, кръчмата... живот ли бе да го опишеш, и да го бленуваш няколко години по-късно, от клавиатурата в офиса Joy

# 344
Крис, живееш в някаква антиутопия.

Местиш планината, защото обичаш човека, това е. Простичко е.
Живея в света, какъвто е сега - не съм го направил аз такъв. Едно време е бил по-друг и са живели другояче.
Я кажи кога заобичваш мъжа - още като го видиш и викаш "ей това ми е соулмейта, с когото искам да умра" - или чак след като той първо е преместил планината за тебе? Ти ли първа я местиш (или женския еквивалент) или той трябва?

Общи условия

Активация на акаунт