На море в България 2025 г.

• 57 185
  • 654
  •   1
Отговори
# 195
Много ги обичам подобни „компетентни“ мнения като горното. Аз пък обожавам Южното Черноморие, може би защото нито веднъж не съм почивала в Китен.
Макар че не останаха много, но все още се намират по-спокойни и чисти плажове, свободни от чалга и простотии.

# 196
Китен не мисля, че ще го посетя някога отново за почивка. След като преоткрих северното черноморие, Китен ми се струва направо дъното. Това е мое мнение. Наистина всеки търси неговия си вид почивка. Аз обичам спокойствието, а южното черноморие не може да ми го даде.
Абсолютно !! Китен и Приморско не бих посетила отново по същата причина. От години ходим на север, няма такова спокойствие…

# 197
Аз не заради спокойствието или друго просто веднъж съм ходила на юг и там плажа не беше кой знае колко пренаселен ами проблема ми беше че водата беше пълна с човешки изпражнения. На север даже и на по пренаселени плажове го е нямало този проблем

# 198
Тоест била си само веднъж на само един плаж и веднага сложи кръст на половината българско крайбрежие? Добре.

# 199
Много спорна тема е това дали северното или южното Черноморие е по добро. Всеки търси нещо различно и има различни критерий. Аз например харесвам южното Черноморие - Созопол, Несебър и Поморие са ми любими . Китен и Приморско не ги харесвам . Но и не съм почивала на север ( освен Варна) и не мога да правя кардинални заключения “ северното Черноморие е гадно” или нещо подобно. Важното е всеки да си намери курорт, където ще му е добре и ще покрие неговите критерии.

# 200
Спорна е наистина темата север/ юг… Аз посещавам и двете / заради децата/. На тях им е скучно на север, защото обичат шумотевица , дискотеки, навалици … Аз лично предпочитам спокойствието и съм си избрала Севернато Черноморие / след Балчик/. Имам наблюдения и от двете места, всичко е индивидуално ….

# 201
  • Sofia
Зависи и от периода. Обожавам Албена, но ако не е в топ-сезон, водата ми е студена и затова търся по-топлото море на юг.

# 202
И аз по тази причина предпочитам на юг. Ходихме в средата на август преди години до Кранево, във водата беше пълно с медузи (което е характерно не само за сереното Черноморие, но на юг не ми се е случвало), а и водата си беше хладка за моето усещане.

# 203
Последните години разликата в температурите на водата е 1 градус, понякога дори няма такава. Ходим на море по 4-5 пъти годишно/ и север , и юг/ и имам база за сравнение. Това с температурите / ау, колко е студено на север /е просто отживелица.

# 204
Не знам защо изобщо се обръща внимание на потребители с откровено тъпи и провокативни въпроси, създаващи излишен спор. Аз такива просто ги подминавам. Има достатъчно информация в нета, да четат и да си преценяват къде да почиват на море. Студено, топло, лай...а, крави, мазут, чалга, мръсно, скъпо и т.н., хайде холан.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 16:10 от Fatalina

# 205
Здравейте,
Имате ли отзиви за хотел с хубав ресторант или град/курорт с добри ресторанти? Търся нещо с по-добра кухня от обикновените неща които се предлагат на черноморието скара, овчарска салата и пилешки хапки. Да не гърми чалга, а да е сравнително спокойно. All inclusive вариантите ги изключвам, защото не ми се хапва само в хотела, а да има и наоколо интересни места. Малко странно  се изразих, но дано сте ме разбрали. Не искам да обиждам никой, но вече тези места са ми омръзнали. Говоря за механи, ресторанти с оркестри и т.н. Предпочитам добрата храна и спокойствието.

# 206
  • София
Здравейте,
Имате ли отзиви за хотел с хубав ресторант или град/курорт с добри ресторанти? Търся нещо с по-добра кухня от обикновените неща които се предлагат на черноморието скара, овчарска салата и пилешки хапки. Да не гърми чалга, а да е сравнително спокойно. All inclusive вариантите ги изключвам, защото не ми се хапва само в хотела, а да има и наоколо интересни места. Малко странно  се изразих, но дано сте ме разбрали. Не искам да обиждам никой, но вече тези места са ми омръзнали. Говоря за механи, ресторанти с оркестри и т.н. Предпочитам добрата храна и спокойствието.

Трудна задача, евентуално във Варна или Бургас в изискан ресторант на пешеходните им улици или в морските градини.

Сещам се, че в Поморие почти не се пуска чалга в заведенията и се предлага доста богато меню.

Сигурно има и някъде другаде, може би в старите градове Несебър и Созопол.

# 207
Здравейте. Всяка година ходим в Приморско, заради лунапарка и плиткото море. С дете на 7 години сме. Ще ми се да сменим малко вече. Къде другаде на Южното Черноморие има изпълнени тези две условия? Не търся ол инклузив, ходим по къщи за гости, хапваме в различни ресторантчета.
Благодаря.

# 208
  • Сф
Здравейте,
Имате ли отзиви за хотел с хубав ресторант или град/курорт с добри ресторанти? Търся нещо с по-добра кухня от обикновените неща които се предлагат на черноморието скара, овчарска салата и пилешки хапки. Да не гърми чалга, а да е сравнително спокойно. All inclusive вариантите ги изключвам, защото не ми се хапва само в хотела, а да има и наоколо интересни места. Малко странно  се изразих, но дано сте ме разбрали. Не искам да обиждам никой, но вече тези места са ми омръзнали. Говоря за механи, ресторанти с оркестри и т.н. Предпочитам добрата храна и спокойствието.
Свети Влас.
П.п. Антонио, аз не съм ходила , но съм чувала че в Поморие ходят с малки деца.С там евентуално да смените.
Китен е като Приморско, но по - малко и лудницата по- се усеща. Влез по темите за конкретни места и си харесайте нещо на първо четене.

# 209
...и замириса на море...някой с по скорошни отзиви за хотел Лотос в Созопол/на брега на морето/и като цяло от Созопол.

Общи условия

Активация на акаунт