На море в България 2025 г.

  • 56 947
  • 654
  •   1
Отговори
# 330
  • В.Търново
  • Мнения: 7 495
За хотел Бор с този отзив за храната значи не е толкова топ, колкото го казват. Мисля, че и басейна не е нещо уау.
Благодаря за отзивите!
Все още чакам с нетърпение отзиви за Биляна Бийч. Simple Smile

# 331
  • Мнения: 3 423
Някой случайно да е бил този сезон е Грифид Арабела? Знам, че е най-ниският клас от Грифидите, ако така мога да се изразя, но останалите надхвърляха с доста бюджета ни. Ние ще сме в средата на юли, но ще се радвам на отзиви преди това, ако има.

# 332
  • Мнения: 7 390
За хотел Бор с този отзив за храната значи не е толкова топ, колкото го казват. Мисля, че и басейна не е нещо уау.
Благодаря за отзивите!
Все още чакам с нетърпение отзиви за Биляна Бийч. Simple Smile
Русалка, качеството на храната основно зависи от готвачите. Очаквано е всяка година храната да е с различно качество, след като и готвачите ги сменят всеки сезон. В повечето случаи са каквито намерят и са предимно чужденци от бившите съветски републики.

# 333
  • В.Търново
  • Мнения: 7 495
Добре де, нали има главен готвач, който следи за приготовленията, избира менютата, ястията, които би трябвало също да се одобряват от мениджмънта на хотела. Главния готвач нали ги опитва на вкус....  Тези неща трябва да се следят.

# 334
  • Мнения: 7 390
Еми често и гл. готвач е внос. С ниски заплати няма как да наемат добър персонал, а от там и качеството е компромисно.

# 335
  • В.Търново
  • Мнения: 7 495
Аз мисля, че големитени хотели в България дават добри заплати на кухненския персонал. Поне на главните готвачи. Чувала съм за заплати от порядъка на по 7000лв за главен готвач, дори и повече за големи хотели по Черноморието.

# 336
  • Сф
  • Мнения: 11 866
Русалка, то и а гледах репортаж по телевизията,  че едва ли не " те давали между 3 и 6 бона, а нямало кой да работи. " Това за мен е фантастика. Заплатите на персонала са ниски. По 1200, минималната.  Не случайно е пълно с киргистанци , украинки- стандарта там е по- нисък.Поемат им храна и спане и те си пестят.  Готвачи с 5000 може би има само в няколко хотела. Ама, то и като му дадат зеле и месо да сготви, няма как да стане на стек Уелингтън.
А като има някой да работи за 2500, защо да дават 5000? Особено тук в Слънчака се набляга на пиенето. Има си и чужденци, за тях не е скъпо. Снимах ви малко.
Скрит текст:
Вегетариански хапки някакви

Салати има редица

Плодове

Любимите десерти

Картофи и сосове

Ето ги част от основните -буламачите Joy  за мен


# 337
  • Мнения: 1 353
Няма ли табели кое какво е?

# 338
  • Мнения: 3 450
PureLove радвам се че запазих сигурното , много се двоумих за Бор и разликата в цената беше малка.В Енканто месото е уникално сготвено/както цялата храна всъщност/Всеки ден,пиле, свинско,телешко или заешко,един вид риба.Страхотни пици за обяд и вечеря.Днес обяда беше с морска тематика,паелята беше страхотна.Днес говорихме с нашата камериерка на етажа,идва персонал от Индонезия.Евтина работна ръка.Да ви почерпя с любимата ми торта гараш,тук е като от едно време който я помни GrinningЗа децата

# 339
  • Сф
  • Мнения: 11 866
В Хелената при нас беше много по- добрата храна, но ги нямаше десертите. Даже кремовете там,два вида,бяха в чинии и си сипваш Simple Smile
 Има табели разбира се,  Не ми се занимава, няма нищо заслужаващо да се спомене.  Обаче питиета тук са с доста избор. Понеже принципно не пия, но има розов джин, мини бар всеки ден с капи, бира, води Девин по всяко време, водката от ултрата чуждата е Собиески,  Немиров. Лобито 24 часа бачка на макс!
 Хелената пак ултра - флирт и Горбачов ( тая я чух за 1 ви път)
Гледам  рома в хубави шишета тук, Много по- добри са питиетата. Мими, браво за Енканто! Тук във форума  като съм чела , hvd то тук няма общо с Мирамара на Обзор. Но аз си го знаех това. И пак очаквах по- добро представяне де . Важното е че ние сме доволни! Общата атмосфера е добра и наш стил. Бихме се върнали пак определено,  но ще дебна ранна цена. Сега нямах много избор да угодя на всички в последния момент. Трудни са ни претенциите. Персонала е страхотен! Това определено ме изненада. Тръгваме скоро. Ще ми липсват и те и всичко тук. Весело лято на всички,  на които предстои!
п.п. надявам се за септември да измисля нещо бюджетно . Това е лошото на ранното море , другите тепърва тръгват Simple Smile Heart Exl

# 340
  • Мнения: 2 649
Аз мисля, че големитени хотели в България дават добри заплати на кухненския персонал. Поне на главните готвачи. Чувала съм за заплати от порядъка на по 7000лв за главен готвач, дори и повече за големи хотели по Черноморието.
Тук си в голяма грешка. Големите хотели наемат специално човек, които да им направи менюто и т. нар. разкладка. Това го знам от служителката, с която обикновено комуникирам при резервации от ТА, чийто клиент съм. Нейният мъж работи точно това - прови менюта на хотели, респ. обикаля света и БГ.

# 341
  • There I was on a July morning
  • Мнения: 5 090
Направих бърза справка за вакантните позиции за готвачи и камериерки в Джобс и ето какво се оказа:
за област Бургас - за готвач заплатите варират от 1800 лв. нето до 5000 лв. нето, като 5000 лв. дават за 12-часов работен ден ежедневно (това малцина ще го издържат).
За камериерки възнагражденията са в диапазона от 1500 до 2600 нето.

Безплатното настаняване/транспорт и храна донякъде  компенсират ниското възнаграждение и за някои  младежи работата на морето е добра опция да изкарат някой лев през лятото.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 23:58 от Скубиду

# 342
  • Sofia
  • Мнения: 10 875
Какво ви е впечатлението от цените по заведенията на морето тази година?

# 343
  • Мнения: 6 367
2600 лв. нето за камериерка според мен не е ниско възнаграждение за труд, при който не се изисква квалификация.

# 344
  • Мнения: 792
Да, а като отидеш там ти казват, че ще работиш 4 месеца без почивен ден заради липса на персонал.

Общи условия

Активация на акаунт