Детето ми не може да ходи с обувки

• 1 155
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте мами! Имам дъщеря на 10 месеца, вече може да ходи самостоятелно, НО само и единствено боса. Излезем ли навън и и обуя обувките се започва едно кривене на краката, ходене на пръсти… Пробвахме с обувките на биомеханик, колев и колев, найк, но с всички е еднакво. Имали ли сте такъв проблем? Да започва ли да и обувам и във вкъщи обувки, че да свиква с тях? Чувала съм и за боси обувки, ако може да ми предложите някои модели😊 Ще съм ви много благодарна !

# 1
  • Чикаго / София
Опитайте с боси обувки. Моята дъщеря откакто е проходила е с такива обувки - вече е на 4г. Покрай нея и аз си смених обувките и минах на боси обувки. Супер удобни и леки, не усещаш, че носиш обувки.  Не знам от кой град сте, в някои градове има магазини, където може да се пробва.
Потърсете във Фейсбук групата Barefoot shoes Bulgaria, там ще намерите необходимата информация. В никакъв случай не обувайте обувки на детето в къщи, оставете я боса възможно най-много време.

# 2
Детето е на 10 месеца. Тъкмо се е научило да ходи !
Пробвайте с боси обувки,също обувате и вкъщи пантовки или каквото прецените. Моя беше есенно-зимно прохождащо бебе(проходи на 1,3г) и вкъщи е бил обут с пантофи ,когато проходи тръгна от раз без водене за ръчичка и не кривеше крачетата заради обивките . За на вън тогава имахме босите кецове на колев и иколев ,но не ги препоръчвам освен ако крачето на детето не е слабичко,в противен случай ще са теснички въпреки ,че ще са точни размер . Имахме няколко чивта на кк и всичките бяха така,такаче се насочете към друга марка боси обувки и ще стане

# 3
Моят проходи на 9 месеца, в началото го извеждах навън само по чорапи с кожена подметка. Около годинката му взехме боси обувки на PaperKrane, бяха му доста удобни. Зимно бебе е, проходи есента, но вкъщи винаги е бил бос.

# 4
На 10м не бих обувала обувки. Поне на мен ми изглеждат като уред за изтезания, независимо колко са боси Flushed за вкъщи пък съвсем.

Моето проходи зимата, с ботуши правеше по някоя крачка. Като стана сухо излизаше с меките пантофи от Декатлон, които са плат отдолу. Има и кожени пантофи тип на Ненито, Миш-киш и т.н., колкото за някоя стъпка навън. Имам си причини и трудно ще се навия да я пусна боса току-така навън, но на проверено място и по чорапи може Simple Smile Вкъщи само боса целогодишно, освен когато е болна - тогава сама ни носи чорапи или пантофи Simple Smile

# 5
  • София/Севлиево
И двамата ми проходиха боси.С големия бяхме страшна атракция като го разхождах с колан за водене на бебе и бос пред НДК Simple Smile За съжаление от наше незнание към днешна дата има страхотни проблеми с ходилата и понеже вече е на 16 много трудно ще се оправи.С малкото много внимавам какво му обувам,но пак като цяло гледам да го държа бос (гледах в ютуб една мама разказа надълго и нашироко за босите обувки,но каза че е най-добре на място да се иде и мери, и в същото време от чужбина да се купят, защото в България са им страшно завишени цените и се отказах да търся такива,а и ММ е страшно скептичен към тях).

# 6
И двамата ми проходиха боси.С големия бяхме страшна атракция като го разхождах с колан за водене на бебе и бос пред НДК Simple Smile За съжаление от наше незнание към днешна дата има страхотни проблеми с ходилата и понеже вече е на 16 много трудно ще се оправи.С малкото много внимавам какво му обувам,но пак като цяло гледам да го държа бос (гледах в ютуб една мама разказа надълго и нашироко за босите обувки,но каза че е най-добре на място да се иде и мери, и в същото време от чужбина да се купят, защото в България са им страшно завишени цените и се отказах да търся такива,а и ММ е страшно скептичен към тях).
Какви проблеми искате да кажете има детето ви?

# 7
  • София/Севлиево
Плоскостъпие,изкривени палци с кокалчета, е ,има изкривяване на тазът,в резултат едното му краче е по-късо около 1-2 см от другото,постоянно се оплаква,че го болят краката (водихме го на три различни ортопеда ,изписаха му стелки и ортопедични обувки,но все казва,че го боли).
Открихме проблемът съвсем случайно преди 3 години, когато стана на 13 и почнаха оплакванията,но ортопедът в Горна Баня ни каза,че още на 6-7 години е трябвало да го заведем на лекар.

# 8
Бебето е само на 10м, проходило доста раничко, обикновено сами прохождат на годинка, годинка и малко.  Редно е детето да е максимално босо, нормално е да се спъва с обувки, защото още не е овладяло добре ходенето, а и на 10м крачето в много мъничко, вероятно обувките идват големички. Лично аз до годинката бих избягвала обувки. Най-добре е детето да е максимално босо, да не му се деформира стъпалото и увреди походката от кофти обувки.

Общи условия

Активация на акаунт