Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 40 303
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Не точно български, но с много сериозно българско участие ."The Black sea",част е от София Филм фест.
Нещо много свежо и с голям усет е напипан истинският образ на обществото ни. Хумор, който те кара да се смееш и изведнъж започва да ти горчи.

# 691
Не знам какви са тези истински събития (или по-скоро градски легенди)
За Царичина не си ли чувал?

# 692
  • София
Да, чувал съм, но съм забравил. Не е било вчера все пак. А някъде в началото на 90-те години съдейки по филма.
Не съм търсил инфо в интернет също така, защото останах прекалено разочарован от филма. И не ме интересува честно казано.
Нямаше никакви пояснения след края на филма, както обикновено се прави. Още един сериозен минус. Но те си знаят по-добре, да видим като си знаят какви приходи ще имат. Четох какво се надяват на поне 1 млн. приходи, хахахаха.
Очаквам -60% спад в зрителите за втория уикенд.

# 693
Просто е доста популярен случаят и затова се учудих, че не ти е съвсем познат. Идеята да се направи филм по него е отлична, но както разбирам (не само от теб), изпълнението е адско дъно. Жалко.

# 694
И аз съм чувала за Царичина, след като изгледах трейлъра, отново отворих да прочета, но това е един от малкото напоследък бг филми, който изобщо не ме привлича. И аз не мисля, че присъствието на Бакалова, Вергов и т.н. ще спасят филма.

# 695
С кеф ще го пропусна след Не затваряй очи

# 696
Подробно представяха филма за Царичина в "Култура БГ" по БНТ. От екипа на филма изрично казаха, че няма добавки от тях, няма измишльотини, няма алтернативно тълкуване на каквото и да било и са се придържали само към това, което излезе като факти тогава. Те няма и как да имат данни към засекретените документи.  Като дете помня, че много се шумеше около дупката в Царичина.Ама тогава (1990-1991) какво имаше толкова по телевизията в "зората на демокрацията"? Кашпировски по съветската телевизия и цялата държава го гледа с чаша вода до телевизора. Нас ни хипнотизират, вярваме на всякакви врачки, именно тогава стана супер известна и Джуна, дето уж лекувала всичко... сектите започнаха да никнат като гъби. И така...

Преди няколко години имаше документален филм за Царичина, по телевизията го даваха, нещо средно между журналистическо разследване и мини филм за Царичина.  Когато не ти дават никаква информация, тогава въображението се развихря, включително и присъствието на НЛО там и легендите, че има заровено ядрено оръжие километър надолу в земята.

# 697
  • Бургас
...
 Те няма и как да имат данни към засекретените документи. ....  Когато не ти дават никаква информация, тогава въображението се развихря....
.  Hands Thumbsup

За Царичина изначално беше заложена аналогията с дупка - информационна и каквато щете. Още в началото на говоренето за случая , главно в жълтата преса беше наложено подигравателноироничното , намигващо с едно око, с едно на ум говорене/ нищоказване... Наложиха се най-лесносмилаемите допускания: 1. Някакви там ясновидки с неслучайна рода; 2. Злоупотреба с власт и пари на високопоставени военни.,.
За мен и двете версии издишат и са неубедителни. Затова много се изненадах, че се прави филм. Единственият вариант за успех, според мен беше да се фокусират тясно върху психологическите преживявания на участващите в случая екстрасенси- считам че животът на тези хора не е много лесен , вписването им в обществото също.... От друга страна стиковането им в общ проект с военните (хора толкова по-различни като манталитет и отношение към реалността...) също би било любопитен разказ за напасване и взаимно приемане... Но без нищо по- съществено, като мотивацията за цялата изкопна дейност, как да стане интересна историята!? През годините се повтарят почти идентични интервюта на Ели Логинова и Луджев, но със сигурност редактирани и съкратени. Не знам защо, но вярвам че в думите на Логинова има за какво да се хване човек; но никой не задава важните въпроси. А държавата си мълчи. Моето най-просто и рационално допускане е, че много вероятно е открит и скрит, а още по - вероятно е и изнесен от страната ценен артефакт. Няма да е нито първи, нито последен, за жалост. А истината едва ли ще излезе някога.  Ще продължат да омаловажават, замитат, премълчават реалността на тогава случилото се.

# 698
Странно как занимаваха и военните с тази глупост.
Скрит текст:
Но 90-те беше десетилетие на пълни откачалки... ако помните някаква шарлатанка излъга хората как извънземни щели да кацнат на летище Русе и хиляди, ама хиляди хора се стекоха на летището, за да чакат извънземните! Смятайте колко отчаян народ сме.  Кашпировски, Джуна, секти... "слепите проглеждат, куците прохождат, глухите прочуват", Царичина.. кой каквото каже, всеки сляпо вярва. Финансовите пирамиди като Югоагент и всякакви там измамници като Майкъл Капустин си се вихреха както си искат. А хората наивни и глупави.
Гледах вчера български филм на кино (което май никога не ми се е случвало).. "Усещане за принадлежност" на реж. Ирена Даскалова. Документален, но тъй като темата ме интересува, затова отидох. Интересен филм.. поне за мен. Кино Одеон беше препълнено.

# 699
Хора гледам втори епизод на " Майките " и този епизод е по добър от предишният .. Страхотна игра на Захари Бахаров този човек е такъв хамелеон, радвам се че той може да изгражда всякакви образи освен такива на мутри и лоши момчета .. Боряна Братоева за мен е откритие тъй като не съм я гледала много в " Седем часа разлика " .. За сега този сериал ми е топ , от доста време не бях попадала на сериал във които и сценарият да е добър , хем и играта на актьорите да е без забележка . Като оценка за сега му давам една осмица , дано не ме разочарова.

# 700
На мен днешния епизод не ми допадна и ще спирам с гледането. Добрата учителка и лошите родители, само че и учителката е като ученичка... Захари и на мен ми хареса ама все такива роли.. Как един път не се усмихна тоя човек?! 😀
Мисля да гледам сериала на Рачков. Сигурно сте го обсъждали. Хубав ли е?

# 701
НВО 2
29 март
20:00 "Защото обичам лошото време", романтична драма, България, 2024; реж. Яна Лекарска, с Владимир Михайлов, Неда Спасова, Елени Декидис, Боряна Пунчева, Веселин Ранков, [12+]

2 април
18:25 "Смирен", комедийна драма, България, 2021; реж. Светослав Драганов, с Христо Петков, Атанас Бачорски, Мирослава Гоговска, Детелин Бенчев, Сашка Братанова, [12+]   
23:40 "Добрият шофьор", драма, България, 2022; реж. Тонислав Христов, с Малин Кръстев, Герасим Георгиев, Слава Дойчева, Алма Пьости, Китодар Тодоров, [15+]

НВО 3
30 срещу 31 март
01:20 "Диада", драма, България, 2023; реж. Яна Титова, с Маргарита Стойкова, Петра Църноречка, Жаклин Дочева, Анастасия Ингилизова, Ема Терзиева, [15+]

# 702
На мен днешния епизод не ми допадна и ще спирам с гледането. Добрата учителка и лошите родители, само че и учителката е като ученичка... Захари и на мен ми хареса ама все такива роли.. Как един път не се усмихна тоя човек?! 😀
Мисля да гледам сериала на Рачков. Сигурно сте го обсъждали. Хубав ли е?
На мен филма с Рачков много ми допадна. Майките ,втори епизод не съм гледала. Трейлъра нещо не загуби.. Първи епизод , като нещо ново ми допадна на 40% ,докато Рачков ми е интересен на 95%

# 703
  • София
Сериалът с Рачков не е кой знае какво за мен.

# 704
Харесва ми сериала Майките, всички играят много добре, децата, родителите, но ужасно много ме дразни говоренето на ти на учениците към класната, и на родителите към нея. Сигурно е модерно, не знам, за мен не е нормално

Общи условия

Активация на акаунт