Щори ден и нощ -почистване?

• 1 606
  • 10
  •   1
Отговори
От години имаме щори ден  и нош и до сега съм ги почиствала с прахосмукачката.
Обаче, е време да се изпере платняната част.
Някой изпирал ли е платното на щорите? Как точно се разглобяват?

# 1
а-а, хубав въпрос, но трябваше да го зададете преди покупката. И аз искам да науча как стои този въпрос.

# 2
  • Враца
Минавам ги с пароструйката на място.

# 3
Минавам ги с влажна микрофибърна кърпа, след прахосмукачката.

# 4
а-а, хубав въпрос, но трябваше да го зададете преди покупката. И аз искам да науча как стои този въпрос.
От фирмата ми казаха, че може да ми сменят тъканта.
На 10-15 год. хората си сменят и пердетата, така, че ...
Прахосмукачката не ми е достатъчна.

# 5
Изпитвам много трудности да си почиствам хоризонтални обикновени щори с парочистачката. Затова и не си взех Ден и Нощ, защото си мисля, че там мърсотията още повече ще се вижда.

# 6
Щори ден и нощ се почистват с микрофибърна кърпа . Може и с прахосмукачка преди това . Но няма друг начин за поддържане . Може да разглобите щората и да заперете леко плата , но внимавайте да не го повредите . Плата ще ви излезе колкото едни нови щори . С парочистачка е добре , че се и дезинфектират от парата .

# 7
Уртосани булки,
Изпирането на щори ден и нощ става, като ги разтегнете щората на под. Разтваряте концентриран разтвор перилен препарат и с гъбичка почвате да нанасяте и триете леко. Достатъчно е да се омокри платното. Обръщате от другата страна и там по същия начин.  След което в банята обливате с хладка вода, за да се изплакне перилния разтвор и  се получават нещата.  До следващото голямо чистене.
Изпробвано и после качено.

# 8
Как я сваляте и качвате щората? Моите ми ги монтираха и не се махат. И мен ме интересува чистенето, защото обмислям такива щори за кухнята. Истина е, че не готвя много и имам абсорбатор, но все пак има някакви пари в това помещение.

# 9
Зависи какъв модел са. Ако са с кутия горе се махат тапите от двете страни и се развиват винтчетата. Ако са с конзола просто развивате винтчетата . Не рискувайте да махате водачите защото са с лепка , а може после да не искат да се залепят .

# 10
Моят мъж ги свали от прозореца. Закачени бяха на клипси. Не съм разглобявала от ролката.

Общи условия

Активация на акаунт