2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 4

• 48 259
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И аз тъкмо щях да попитам коя е късата клечка по химия, че за първи път чувам такова нещо. А по математика коя е?
Костадинова е страхотна. Аз стискам палци още от септември тя да поеме класа на сина ми следващата година.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 22:34 от sanaka

# 556
  • София
Аз за първи път чувам за "къса клечка" по математика.

# 557
  • при моите любими
И аз тъкмо щях да попитам коя е късата клечка по химия, че за първи път чувам такова нещо. А по математика коя е?
Костадинова е страхотна. Аз стискам палци още от септември тя да поеме класа на сина ми следващата година.
Това обаче не гарантира, че ще ги обучава и в 10ти. Така стана при голямата. Беше им в 9ти клас и сега в 10ти са с друга учителка.

# 558
  • София
Сигурно има по-добри и по-малко добри по математика /както и по всички други предмети/, но чак "къса клечка" и аз не съм чувала. Миналата година 2АЕГ е с най-висок среден успех на ДЗИ МАТ ПП в София, с изключение на математическите гимназии. Та колко да е къса "късата клечка"?

Ох, бе, cydoniaaaa!

# 559
Миналата година профилите ги изведоха читави учители, късата клечка е сега в 11 клас. Коментирали сме я. Бях писала, че познато дете се премести заради нея в НПМГ.

# 560
По английски със сигурност ги сменят след 8ми клас.
Не е сигурно. Ако класната е по английски до 12 клас си остава тя. Има случаи, в които 8, 9 , че и 10 клас са с една учителка, но после я сменят.
Къса клечка за всеки ученик е различно понятие. Няма как всички да са доволни.
Не ми харесва, че няма яснота кой ще преподава следващата година по английски, нито кой ще води профилите, които избират децата. Дано това се промени

# 561
  • София
Миналата година профилите ги изведоха читави учители, късата клечка е сега в 11 клас. Коментирали сме я. Бях писала, че познато дете се премести заради нея в НПМГ.
Коя е късата клечка в 11.клас? Синът ми е 11.клас с  профил математика и сега чувам.

# 562
  • София
По бегъл спомен в този случай учителката не беше наистина къса клечка, а не удовлетворяваше супер високите изисквания на дете с вероятно извънредни способности и афинитет към математиката.
Мисля писала съм как в последните години се разигра нещо подобно в 91 НЕГ/ СМГ. Супер любимата и много добра математичка за децата от първото училище се премести във второто, и сега масово се твърди, че като за СМГ е извънредно къса клечка. Различни критерии просто.
Винаги е хубаво нещата да се оценяват в тяхната комплексност и относителност, че иначе в някои случаи ей така стихийно се заклеймяват хора, което далеч не е добре.

# 563
  • София
Абе, "къса клечка" си е "къса клечка". Joy Няма как всички да харесват всеки, но когато говорим за "къса клечка" се разбира някой, за когото спор просто няма. Нещо като прословутата учителка по немски от НЕГ, за която се говори в темата на училището от години и за нея две мнения няма. Навремето имаше една такава по английски във 2АЕГ, не й помня името /няма я вече/, но и за нея две мнения нямаше.

Коя е късата клечка в 11.клас? Синът ми е 11.клас с  профил математика и сега чувам.
Върнах назад и видях, че Майканагодината е говорила за Кунчева. Аз лично нямам впечатления от нея, не съм чувала други мнения и нищо не мога да кажа.

За профилите, след като току-що са събирали желанията, трудно може да има яснота. Вероятно още и от самото училище не са наясно, след като още не са сформирани групите и не се знае по колко групи ще има за всеки профил и съответно колко учители по профилиращ предмет ще са необходими. Надявам се, след като тези неща се уточнят, да обявят учителите.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 11:54 от sanaka

# 564
  • София
Профилите в по-малки групи ли са? Учудвам се, че щяло да има 4 групи математика. По 15 деца да са, това са 60 деца от випуск с 200-тина деца?
Манашян, до колкото знам, има специфичен начин на преподаване, така че не е чудно, че съвипускниците, веднъж свикнали с нея, не признават друг учител.
В годините и срещу Михов съм чувала да роптаят, а за мен той е един прекрасен преподавател, подагог и най-вече човек. Така че мнения всякакви, всемирна любов няма.
Нашият клас си е с едни и същи учители отначало. Само по география се смени, за по-добро. А, да! И по немски също. Останалите са си същите от ден първи, вкл.по английски.

# 565
Профилите в по-малки групи ли са? Учудвам се, че щяло да има 4 групи математика. По 15 деца да са, това са 60 деца от випуск с 200-тина деца?

Профилите не са с по-малко деца - профил география са 30-ина деца, но има само една група. Затова вероятно другите профили са повече от една група, но отново не са малко на брой учениците.
Синът ми има промяна в учителите по английски в 10ти и 11ти клас...Другото дете (9ти клас) - не.

# 566
  • София
По бегъл спомен в този случай учителката не беше наистина къса клечка, а не удовлетворяваше супер високите изисквания на дете с вероятно извънредни способности и афинитет към математиката.
Мисля писала съм как в последните години се разигра нещо подобно в 91 НЕГ/ СМГ. Супер любимата и много добра математичка за децата от първото училище се премести във второто, и сега масово се твърди, че като за СМГ е извънредно къса клечка. Различни критерии просто.
Винаги е хубаво нещата да се оценяват в тяхната комплексност и относителност, че иначе в някои случаи ей така стихийно се заклеймяват хора, което далеч не е добре.
Привет!
Ще пиша в темата, въпреки, че не съм учител във Втора АЕГ и нямам деца.
Пиша, защото лично познавам колегите, които визирате.
Д.  Петрова е прекрасен учител и човек, но по стечение на обстоятелствата се наложи да излезе в болничен отпуск.
Това по никакъв начин не я прави "къса клечка".

# 567
  • София
Ганис, аз дори не зная името. Споделих като пример колко генерално разнопосочни мнения могат да се чуят за един и същи човек. Честно казано съм все по-скептична относно достоверността на информацията из форуми и социални мрежи, особено когато става дума за някакви единични мнения както в случая за уж лошата математичка във Втора АЕГ.

# 568
На родителската среща казаха, че групите по отделните профили ще са с по 18 деца. Тези, които са записали химия и биология  са питали Сотирова дали тя ще им води профила по химия, но тя е казала , че не знае все още.  Всички искат да им преподават учителите, които досега са им преподавали и това ми се струва нормално като желание.

# 569
Химичката Сотирова е уникална. Да не кажа, че има 100% успеваемост и всички на които е водила профил са приети в МУ.

Общи условия

Активация на акаунт