Мораксела катаралис /очен секрет

• 660
  • 5
  •   1
Отговори
,Здравейте!Аз съм жена на 40 години и от доста години имам сърбеж в очите,като последните две години стана непоносимо.Сама се сетих да си поискам направление за очен секрет и ми излезе Мораксела Катаралис с антибиограма,но ми казаха по-добре е само капки за очи.Слагах 3 седмици капки тобрамицин,но няма ефект.Вечер се събуждам и си търкам очите с всичка сила.Бучи и сърби. И секрети вадя.Претърках си кожата около очите. Може ли съвет какво да правя ? Благодаря предварително  !

# 1
  • Melmak
Отидете отново на лекар

# 2
Отидете на читав лекар!
Кой Ви ги изписа тези капки?

# 3
Изписани са ми от алерголог,а също и сед това съм направила и консултация с очен дали да ги слагам капките ...

# 4
То няма как да подействат тези капки, защото не са подходящи изобщо. Щом си резистентна към Гентамицин, Тобрамицинът също няма да става.
Та сега - отиваш на нов очен, да изписва нещо според Антибиограмата, то всъщност като я гледам - само тетрациклин е подходящ.
Задължително с правилно почистване на очите, има специални очни кърпички, и никакво чесане, направо си правиш кошмарна услуга с това търкане на клепачите.
И как така имаш сърбеж от години и си го оставила така 🙄?
Според мен тук става дума и за някакъв друг проблем, не само за Моракселата.
Я имаш някаква алергия към нещо, я хроничен блефарит, я синдром на сухо око, може да е демодекоза, може да е недобре коригиран диоптер, опциите са много.
И никакви алерголози на този етап, задължително търси много добър офталмолог, с добра апаратура и т.н.
Не знам дали се гримираш - но в момента просто спри всичко и изхвърли всякакви очни гримове.
Между другото - може дори крем за лице да ти прави проблем, вкл. и ретинолите.
Ако си от София - мога да дам координати на добри офталмолози, аз съм със супер проблемни очи, да не казвам, че съм конюнтивити много често и съм завъртяла де що има бактерии в очите си, та направо съм спец вече по всякакви такива проблемации.

# 5
А тези лекари изобщо видяха ли антибиограмата?
Капките, които слагаш НЕ са подходящи.
Потърси наистина добър очен лекар, който да знае какво изписва.

Общи условия

Активация на акаунт