Новородено на 13 дни не яде

• 3 819
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Добре, така си решила, но си е общодостъпна информация, че АМ може да се пие до 1 час след началото на храненето. Има начини да се държи шишето топло.

Моят бебок пиеше млякото на почивки точно заради жълтеницата, изморяваше се. Хранил се е и по 40 минути.

# 16
Ох, моля ти се, как ще му даваш вода, ще му слагаш захар в млякото и ще го храниш с остатъка от престояло 1 час мляко?

Първо никъде не съм казала, че слагам захар. Второ педиатърката ми каза да му давам вода, за да си почиства водата от млякото и да не му излизат афти. Трето млякото може да стои до 2 часа и е било топло в нагревател.
Успокой се и си избивай комплексите някъде другаде “оф моля ти се”.
Ти като знаеш по-добре как се гледа бебе си гледай твоето.

# 17
Моето недоносено бебе тежеше при изписването 2кг. 370гр. До последния момент я бяха хранили със сонда в гърлото, така че изобщо нямаше сукателен рефлекс. Не успя да суче от гърда. На бибероните на шишетата пробивах малко по-големи дупки, защото бебето нямаше сила да суче и от биберон.
Ние също будихме през нощта, за да храним.

Най-важното - няма такова правило да изяжда определон количество на хранене, особено при недоносените дечица. То си е борба.
Освен това не можем да говорим и за стриктни паузи между храненията. Аз съм хранила, както при кърмените на поискване.
В първите месеци си записвах в един тефтер всеки погълнат милилитър и изобщо не е било на всяко хранене да е еднакво. Дори 60мл. за 13дневно бебче ми се виждат много на хранене.

Бебенцата, които пият АМ трябва да пият и водичка. При кърмените водата не е задължителна.

Не се притеснявайте! Следвайте бебето и ще се получат нещата.

# 18
Ти си го хранила бебето, от шишето с биберона, да е отнело 20-30 мин време след приготвянето на млякото, после - един час след, като е приключило с това хранене, си му дала останалото в шишето с биберона мляко, което вече е било престояло над час.

И кой те посъветва да му даваш вода със захар? Да не искаш да кажеш, че лекарката е казала да му даваш вода със захар? Ако е заради гъбичките, просто се изплаква устата на бебето с малко вода от малка лъжичка, не го поиш от биберона с вода.

# 19
  • Terra incognita
Педиатърката ти е абсолютно некомпетентна и никак не е в крак с новостите в неонатологията и педиатрията. А това дори не са новости. Практиката с водата е отпреди 20-30г. Недопустимо е да се дава съвет да се дава вода на недоносено. И после що не ядяло…
Бебето няма нужда да си “изплаква” устата, а това с афтите го оставям без коментар…

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 15:13 от VickyTaylor

# 20
Ти си го хранила бебето, от шишето с биберона, да е отнело 20-30 мин време след приготвянето на млякото, после - един час след, като е приключило с това хранене, си му дала останалото в шишето с биберона мляко, което вече е било престояло над час.

И кой те посъветва да му даваш вода със захар? Да не искаш да кажеш, че лекарката е казала да му даваш вода със захар? Ако е заради гъбичките, просто се изплаква устата на бебето с малко вода от малка лъжичка, не го поиш от биберона с вода.

Абе човек… махни се от тука.

# 21
Бебетата на АМ имат точно толкова нужда от вода, колкото и кърмените - никаква. След храненето може да се даде лъжичка-две вода, колкото да си изплакне устата, но дори това не е нужно.

# 22
  • Terra incognita
Даването на вода, особено през първия месец (а тук дори е недоносено!) може да доведе до недохранване. Нищо, освен мляко (независимо дали кърма или ам) до 6м. Това са препоръките на СЗО.

# 23
Даването на вода, особено през първия месец (а тук дори е недоносено!) може да доведе до недохранване. Нищо, освен мляко (независимо дали кърма или ам) до 6м. Това са препоръките на СЗО.

Вода му давам от вчера, откакто педиатърката каза. А проблема с храненето е от преди това. Тоест не е от водата.

# 24
Мари, по описанието бебето няма проблем с храненето. Ще следите как наддава. Дъщеря ми беше 2100 гр. при изписването, поемаше не повече 30-40 мл. Хранехме я с Аптамил Прематюр един месец и минахме на обикновено. И двете ми деца са били изцяло на АМ и вода не са пили до захранването.

# 25
  • Terra incognita
Бебетата не са някакви роботи, направени по калъп, които да изпиват едно количество през точно определен интервал. Хранят се на поискване и по колкото искат, те се саморегулират. Затова още в началото написах да си вземете домашна везна и да следите теглото, защото именно то е важното.

# 26
Бебетата не са някакви роботи, направени по калъп, които да изпиват едно количество през точно определен интервал. Хранят се на поискване и по колкото искат, те се саморегулират. Затова още в началото написах да си вземете домашна везна и да следите теглото, защото именно то е важното.

Знам и мисля същото. Притеснява ме факта, че в болницата са му давали 60-70 мл и според тях той си го е изяждал на едно хранене. А още от първия ден, в който се прибрахме при мен не е изял такова количество.

# 27
Преди съвсем да заспи го масажирай леко с един пръст от брадичката нагоре към ухото. По дължина на челюста,
Няма нужда да му държиш носа да не взема да се спомине.

# 28
Възможно е в болницата да са го хранели на по-дълъг интервал от време, затова да е изяждало по 60-70 мл.
Напълно доносено, наддаващо нормално, моето на втория месец изяждаше по 60 мл, какво останало за недоносено новородено... Педиатрите са много опасни в началото, по отношение на храненето. Не бива да се връзваш на всяка тяхна препоръка.
И на везната не се връзвай. Втория месец може да не наддаде толкова колкото първия и тогава ще се чудиш къде е грешката... Грешка няма. Има индивидуални деца с индивидуални потребности, темпове на растеж, скокове в растежа... Важното е да яде и да спи без да повръща на фонтан и да пълни памперсите нормално.

# 29
Възможно е в болницата да са го хранели на по-дълъг интервал от време, затова да е изяждало по 60-70 мл.
Напълно доносено, наддаващо нормално, моето на втория месец изяждаше по 60 мл, какво останало за недоносено новородено... Педиатрите са много опасни в началото, по отношение на храненето. Не бива да се връзваш на всяка тяхна препоръка.
И на везната не се връзвай. Втория месец може да не наддаде толкова колкото първия и тогава ще се чудиш къде е грешката... Грешка няма. Има индивидуални деца с индивидуални потребности, темпове на растеж, скокове в растежа... Важното е да яде и да спи без да повръща на фонтан и да пълни памперсите нормално.

Да, яде си -  не повръща. Пълни си памперсите. Не мисля, че в неонатология са имали време да го хранят на по-дълъг интервал. Започвам да си мисля, че ми казват колко по принцип трябва да яде…

Общи условия

Активация на акаунт