Новородено на 13 дни не яде

• 3 461
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
Да, яде си -  не повръща. Пълни си памперсите. Не мисля, че в неонатология са имали време да го хранят на по-дълъг интервал. Започвам да си мисля, че ми казват колко по принцип трябва да яде…

Със сигурност ти казват това!

И на мен ми казваха, че бебето ми пие от шише, но като го изписаха още имаше чарвена следа над устничката от лепенката, с която е била  прикрепена сондата за хранене. Бях потресена - те ми дадоха бебе, което изобщо не можеше да суче, беше хранено до последната минута преди изписването със сонда.

Вече казах, че храних на често и си записвах в един тефтер всяко хранене. 60мл. ми се виждат много на този етап.

# 31
Да, яде си -  не повръща. Пълни си памперсите. Не мисля, че в неонатология са имали време да го хранят на по-дълъг интервал. Започвам да си мисля, че ми казват колко по принцип трябва да яде…

Със сигурност ти казват това!

И на мен ми казваха, че бебето ми пие от шише, но като го изписаха още имаше чарвена следа над устничката от лепенката, с която е била  прикрепена сондата за хранене. Бях потресена - те ми дадоха бебе, което изобщо не можеше да суче, беше хранено до последната минута преди изписването със сонда.

Вече казах, че храних на често и си записвах в един тефтер всяко хранене. 60мл. ми се виждат много на този етап.

На 9 ти сме на консултация. Вероятно ще ме питат по колко яде и аз ще им кажа колко изяжда при мен. След което очаквам критики и ще ги помоля да ми покажат пред мен как изяжда 60 мл. и да видим къде греша.

# 32
Не се настройвай така!
Важното е да се отчете, че бебето наддава на тегло.
Пък дали изяжда 60мл. наведнъж... То си зависи и от педиатрите, които ви следят - ако са по-сприхави...
На мен лично не ми се е случвало да ми правят забележки по колко изяжда и как точно храня.

Наистина става въпрос за много мъничко бебенце все още. На тази възраст то се уморява бързо, няма сила.
Аз пробивах малко по-големи дупки на бибероните, за да му е по-лесно на бебето да суче. Освен това установих, че каучуковите биберони са по-мекички и по-лесни от силиконовите. Изобщо... има си философия, но с времето ще се нагодите и ще си намерите начин.

# 33
Не се настройвай така!
Важното е да се отчете, че бебето наддава на тегло.
Пък дали изяжда 60мл. наведнъж... То си зависи и от педиатрите, които ви следят - ако са по-сприхави...
На мен лично не ми се е случвало да ми правят забележки по колко изяжда и как точно храня.

Наистина става въпрос за много мъничко бебенце все още. На тази възраст то се уморява бързо, няма сила.
Аз пробивах малко по-големи дупки на бибероните, за да му е по-лесно на бебето да суче. Освен това установих, че каучуковите биберони са по-мекички и по-лесни от силиконовите. Изобщо... има си философия, но с времето ще се нагодите и ще си намерите начин.

Взела съм на филипс авент. От тях си яде, но реших да пробвам с на Нук каучуков, защото мислех, че му е трудно с тези на филипс. Еми с този на Нук се дави, защото като обърнеш шишето и то си пуска, а тези на филипс пускат само като засуче. И преди да ги стерилизирам пробвах аз от шишето на филипс и се оказа, че е много мек биберона и лесен. Провто той си яде бавно. Относно неонатолозите те ми налагат някакви норми и цели, които да гоня и които се съмнявам те да постигат. По-скоро си изпяват как трябва да е, за да си вържат гащите. Не осъзнават, обаче как збъркват родителите така.

# 34
Това да не се дава вода ми е супер странно. Интересно как сме си отгледали децата, ние, които сме давали вода? Да не повярваш!

# 35
  • Terra incognita
Въпросът не е как сте отглеждали вие деца, въпросът е, че медицината, както всяко нещо, върви напред, правят се проучвания и тестове въз основа на които се сформират нови протоколи и препоръки по отглеждане на новородени, захранване и т.н.
Нека не зачекваме темата “ние едно време”, защото едно време са се практикували много неща, които към днешна дата са категорично отречени.
Относно водата нека го погледнем от този ъгъл- в природата няма бозайник, който да приема вода докато бозае. Кърмата/ формулата съдържат над 80% вода, което препокрива нуждите от течности.

# 36
Дъщеря ми се роди напълно доносена. До 3-4м не изяждаше повече от 50-60 мл на хранене. Хранила съм я с капкомер и спринцовка. Повръщаше на фонтан веднага, ако изяде повече от това количество. На всичко отгоре дебелееше доволно и докторите не ме взимаха изобщо насериозно, че по цял ден минаваше в опити да набутам нещо, без да го върне...
Вода не съм давала, беше само на кърма...

# 37
  • София
Това да не се дава вода ми е супер странно. Интересно как сме си отгледали децата, ние, които сме давали вода? Да не повярваш!
Нека ти е странно. Не е необходимо да се дава вода преди захранването. Това, че еди как си са се гледали деца едно време, не означава че методите са били задължително правилни.

# 38
Имате проблем с некомпетентен лекар, който хем ви е окуражил да давате вода, хем да насилвате за по-голяма доза. При новородените водата е за сметка на храната. Ако иска да му миете устата, да ви беше казала само глътка. Моят съвет е да се консултирате с добър педиатър-неонатолог, мога да дам препоръка за Варна. Ако имахте правилната насока и подкрепа, нямаше да живеете в стрес, че бебето не яде, а то всъщност се и храни и вода пие. Следи се изхождане, поведение, не само едни милилитри.

Общи условия

Активация на акаунт