Азиатска козметика и грим - тема 29

• 65 299
  • 755
  •   2
Отговори
# 60
Dani, ще ме довършиш - в тази картинка има индонезийски текст освен английския, 5 секунди се блещих да разбера какво ми е off Simple Smile)))))))

Пептиды в косметике
https://www.youtube.com/watch?v=_LdmBL3Xq4k

https://www.koreanskincare.co.uk/collections/peptides?srsltid=Af … jcxicLD8b2F5sCGrF

Някой да ползва нещо корейско с DMAE?
Скрит текст:
Что такое ДМАЭ// Anti-age косметика
https://www.youtube.com/watch?v=tWO4qlR2qsA

# 61
  • Prismatica Aerie

Catalano, много благодаря за насоките, слънцезащита определено ще взема по висок клас, и няма да се изхвърлям за другите продукти за пълноразмерни опаковки, май най добре тестери от ebay
Разбира се, тестери винаги е най-добрата опция.
https://bg-mam.ma/p/1650641/48147364

Струва ми се, че трябва да се обмисли азиатската интерпретация на "киселини".Grinning
Масово се подразбира агресивно ексфолиране. А корейските продукти с киселини са нежни, в ниски концентрации или даже деривати и обичайно формулирани с други успокояващи съставки. Предвидени са да се ползват често, някои - ежедневно. Защото премахването на мъртвия слой клетки е изключително важно за дълбокото усвояване на последващите съставки.
Разбира се, има чувствителни кожи, които трябва да внимават, но това са персонални особености, не общ случай.
Моята суха кожа цяло лято се възползва ежедневно от PHA и ретинал, и два пъти седмично AHA(на шията по-често). Понася ми отлично.
Така че няма универсални правила, човек докато не пробва нещо, няма смисъл да генерализира какво може и какво не. В този смисъл, експериментите не са грешка.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 23:20 от Catalano

# 62
LaughingLaughing Вярно, не съм обърнала внимание,, но основното е ясно. Все си свалям и запазвам от нета всякакви такива нагледни картинки.

# 63
Здравейте, от скоро започнах да използвам азиатска козметика и все още се уча. До колкото прочетох не е хубаво да се смесват продукти с ниацинамид и витамин C. Мога ли да ползвам слънцезащитния крем на Skin 1004 след като съм си сложила вит. С?

# 64
Can You Use Niacinamide with Vitamin C
Niacinamide and Vitamin C
HOW TO USE NIACINAMIDE AND VITAMIN C TOGETHER IN YOUR SKINCARE ROUTINE
Според тeзи статии може

Други твърдят ,че не трябва защото  се стига до зачервяване на кожата и намаляване на действието на съставките.

Кой крив, кой прав? Не зная, не съм специалист. Аз намерих  в повечето статии  за ползването им заедно с някои условия. Според мен трябва да се пробва. Всяка кожа реагира различно.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 23:06 от Danifin1

# 65
  • Germany
Tim, от сутрешната рутина нищо не разбрах, но вечерната, ако аз намажа толкова неща със сигурност ще ми се омазни кожата😉 Ако на теб ти е добре ок, но аз ти предлагам следното:
Една вечер: почистване, измиване, ексфолиране, есенция, околоочен, крем
Друга вечер: почистване, измиване, тонер Haruharu WONDER Black Rice Hyaluronic Toner, ампула, околоочен.
И така ги редуваш. Ползвала съм този тонер, но в комбинация с ампулата на Миша май не съм, но все пак опитай.
Това е просто предложение да подредиш наличностите, но ти най-добре си познаваш кожата и знаеш какво работи при теб 👍

# 66
Ниацинамида не е проблем, продуктите от корейската козметика, в които го няма дори и в минимален процент трябва усилено да се търсят. Говорих за киселините, прекаляването с ексфолиране води до нарушаване на кожната бариера, което може да се изразява в лющене, омазняване, пъпки, сухота, сърбеж...
Под активи имах предвид, да не се ползва продукт за ексфолиране с активни съставки - ретинол, витамин С в една рутина.
При тези изброени продукти е добре да се вкара е някаква по-обилна хидратация, да се завърши нещо с крем със серамиди или някакви шийт хидратиращи маски поне 2-3 седмично.

# 67
PeaPink, явно не съм пояснила че срещу продукта съм написала основните му съставки, за да е по лесно и да не се търси всеки продукт в нета, сигурно е станал много текст и неразбираем Blush
Иначе гледах да спазвам всички стъпки от корейската грижа, но съм попрекалила Blush
Благодаря за насоките, снощи измазах по-малко неща и кожата ми беше определено по немазна Stuck Out Tongue Winking Eye

Иначе за себе си установих, че ако слагам по лек околоочен крем, подпухването намалява, споделям за дами които се борят с торбички под очите.
Ако сложа някой от по-плътните кремове, остави, че трудно се разнасят, но мисля че тежат на фината кожа.
Пробвах тези Sulwhasoo Timetreasure Invigoating Eye Cream и SU:M37 Losec Summa Elixir Eye Cream, ами не са моите. Оставам си с The history of Whoo Ultimate Regenerative Eye Lift Cream - благодаря Catalano че го сподели в темата Blush

# 68
  • Prismatica Aerie
До колкото прочетох не е хубаво да се смесват продукти с ниацинамид и витамин C. Мога ли да ползвам слънцезащитния крем на Skin 1004 след като съм си сложила вит. С?
Абсолютно можете.

Митът, че ниацинамид и витамин С не трябва да се използват заедно, произтича основно от стари дерматологични проучвания. През 60-те години на миналия век, изследване на дерматолога д-р Томас Б. Фицпатрик предполага, че ниацинамидът може да се превърне в ниацин (никотинова киселина, друга форма на витамин B3) при определени условия, което потенциално може да причини дразнене, когато се използва заедно с витамин С.

Тази идея придобива популярност през годините, и води до широко разпространеното убеждение, че двете съставки ще се неутрализират взаимно или ще причинят нежелани реакции, когато се комбинират в една рутина.
Настоящите доказателства и практики показват, че могат да се използват заедно, дори имат синергичен ефект и няма конфликт между тях.
Много козметични формули съдържат и двете съставки. (numbuzin - No.5 Vitamin Concentrated Serum, Purito SEOUL - Pure Vitamin C Serum, NEOGEN - Dermalogy Real Vitamin C Serum, COSRX - The Vitamin C 23 Serum...)
Разбира се, индивидуалните реакции могат да варират, не могат да се предвидят, но ако се ползват високи концентрации на двата компонента (10-15% ниацинамид+20% аскорбинова киселина, например), е логично кожата да се раздразни.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 12:33 от Catalano

# 69
Здравейте. Препоръчвате ли тези маски за комбинирана кожа на 56 г. + петна.
MARY & MAY | Niacinamide Vitamin C Brightening Mask (30 pcs)

# 70
Здравейте, не намирам тема конкретно за поръчки от jolse.
Имам направена поръчка от сайта и имам смс от някакъв странен номер (+491515813.....), че за моя пакет се прилагат митнически такси и за да продължа да натиска линк.
Страх ме е да не е някакъв скам..

# 71
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Имам направена поръчка от сайта и имам смс от някакъв странен номер (+491515813.....), че за моя пакет се прилагат митнически такси и за да продължа да натиска линк.
Страх ме е да не е някакъв скам.
+49 е кода на Германия, ако пратката е за там, може и да не е скам. Такси се дължат при всички случаи, цените в J не са с включено ддс. Проверете внимателно, вижте си имейла и си проследете тракинга.

# 72
Здравейте. Препоръчвате ли тези маски за комбинирана кожа на 56 г. + петна.
MARY & MAY | Niacinamide Vitamin C Brightening Mask (30 pcs)

Даже в момента ги ползвам. Доволна съм, освежават и ги усещам добре и в двете зони (също съм с комбинирана кожа). Харесва ми и кройката на маските на марката, както кутията, удобно е направено.
По-любими са ми маските с колаген и пептиди пак на Mary&May, тях си ги ползвам като се застуди и имам нужда от повече хидратация.

# 73
  • София
Страх ме е да не е някакъв скам..
По-вероятно е да е скам! До БГ ли ви е поръчката?

# 74
Нощната маска на Cosrx с прополис може ли да се ползва след ферменти/азелаинова киселина/ ретинол? Пробвах си я на ръката, моментално попи. По-дебел слой ли трябва да е на лицето?

Общи условия

Активация на акаунт