Азиатска козметика и грим - тема 29

• 63 206
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
Хмммм, Лина, знаеш ли, че ме вкара в размисъл Grinning

Maската я имам, но този крем го нямам (имам мини от крема на Cheongidan линията) за да сравня, но пък съм имала/имам някои други корейски и японски двойки продукти от една и съща линия. Та се опитах да се сетя за ситуация в която кремът ми е дал "по-драматичен" незабавен резултат от маската от същата линия и не се сещам за такава, честно казано. Но е факт, че аз кремове ползвам в минимални колчества и най-вече да запечатат всичко нанесено под тях, та не съм източник на дефинитивна информация!  Нека и момичетата да кажат какъв опит имат!

Иначе това, с което сравнявам и на базата на което вадя заключението си е съвсем съпоставимо със Whoo Cheonyuldan. Имам крем и маска на Cle de Peau, имала съм крем и нощна маска oт линията Sulwhasoo Timetreasure, както и Sulwhasoo Overnight Vitalizing mask - може би една от най-харесваните и популярни нощни кремови маски на бранда. Имах и подобна двойка на Amore Pacific от Time Response линията - все продукти предназначени за зрели кожи, не сравнявам със Missha Super Aqua Cell Renew Snail Sleeping Mask, която сама по себе си е чудесен продукт и аз много я харесвам, но не е формулиран за зрели кожи - тази маска я ползвам и като нощен крем за ръце.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 21:24 от Agent Provocateur

# 46
  • пак на Рив Гош
Здравейте!
Може ли да се запиша в новата тема с няколко отзива за продукти? (51 години, кожа по-скоро суха)

- MIZON - Snail Repair Intensive Gold Eye Gel Patch

Като цяло съм доволна, при положение, че ги ползвах 2-3 пъти седмично, а не ежедневно. Добре ми се отрази на подочието, хидратираше, макар и да оставяше малко лепкави следи... ама охлювен екстракт, все пак . Само дето с формата не се разбрахме - както и да го слагах, все някой край стърчеше и ми влизаше в очите Grinning.

Сега си поръчах Black Tea Time Reverse Eye Patch на Pyunkang Yul, дано да са ми по-удобни.

- Ultimmune Power Infusing Eye Concentrate на Шисейдо -

При едно от последните ми ходения в Сефора, ми дадоха 3 тестера и ги измазах по време на отпуската. Мнооооого ми хареса и като текстура, и като ефект. Кожата ми беше доста опъната и приятна на допир. След което му проверих цената и тя ми хареса доста по-малко Grinning. Още се чудя дали да прежаля близо 70 евро (в най-добрия случай) за 15мл.

- Niacinamide & Green Tea Eye Serum на Ondo Beauty

От него получих два тестера от едно изложение на корейски продукти, което посетих преди няколко месеца. За 3-4 мазания, мога да кажа, че е приятен и лек за разнасяне и хидратира добре. Обаче, когато си търкам очите през деня, усещам, че се получава малко като "кир" ефект, не знам дали е от серума, или от вазимодействието му с околоочния крем или някой от другите продукти, които ползвам.

- Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum на Skin1004 -

За човек, който по принцип не ползва много слънцезащита (почти не излизам през деня), на морето нямаше как да мина без нея и пробвах този (също подарък от изложението). Честно казано, не очаквах, че ще работи толкова добре. Един ден се бях изкалпазанила, и не бях намазала добре цялото лице, а бях оставила малко ненамазано високо на челото. След 2,5ч на плажа (основно под чадър, ама португалското слънце не прощава), се прибрах и видях една червена ивица в основата на косата... и така разбарх, че явно не бях намазала добре слънцезащитата (the hard way Joy). Доволна съм, лек ми беше на кожата, разнася се добре и попива добре, без да оставя следи.

- от корейското изложение също си бях купила и един сет травъл опаковки на няколко продукта на испанско-корейска марка, която не бях чувала - Meisani. Но, тъй като се вместваха добре в ръчния багаж, се изкуших да ги пробвам. Достатъчни ми бяха за месец мазане, та имах време да видя (д)ефектите.
Vitamin E-Raser Cleansing Oil

С противоречиви чувства съм. Не се размазваше много добре, трябваше си търкане и също така доста изплакване. Пробвах го на твърда и на по-мека вода, на меката се изплакваше малко по-добре. Не знам как би се държал за смъкване на грим, понеже не се гримирах, ползвах го основно за смъкване на ежедневната мръсотия и продукти от кожата.

Puri-Tea Salicylic Acid Cleansing Gel

Той ми допадна, пенеше се добре, дори и в по-твърда вода, измиваше добре и оставяше усещане за чиста кожа. Имаше само един лек аромат, който не ми беше съвсем по вкуса. Не е натрапчив, но на мен не ми хареса.

Rice And Shine Hyaluronic Acid Essence Toner

Определено не беше моето нещо. Леко слузестата му консистенция не ми хареса, беше по-гъст от тонера, който ползвам нормално и го разнасях по-трудно. Накрая оставяше едно лепкаво покритие по кожата. От мен има "не".

Niacinamide Cucumber Aqua Gel Cream

Това е продуктът, който ми хареса най-много от цялата серия. Много приятна текстура, размазваше се добре, хидратираше добре и ми даваше едно чувство за свежест и прохлада. Точно като за горещи летни дни.
Не знам дали ще измести, обаче, "чосонската ми красавица" (Dynasty Cream на Beauty of Joseon) от сърцето ми. Ако го поръчам някой ден, ще е мини формат за лятната отпуска.

# 47
Зписвам се отново с въпрос аз Simple Smile
Тази машинка за какво е , някой случайно да я е ползвал ?
https://www.stylevana.com/de_DE/medicube-age-r-booster-h-305g.html

# 48
  • Prismatica Aerie
Зписвам се отново с въпрос аз Simple Smile
Тази машинка за какво е , някой случайно да я е ползвал ?
https://www.stylevana.com/de_DE/medicube-age-r-booster-h-305g.html
Устройство за електропорация, подпомага по-ефективната абсорбция на козметичните продукти.

# 49
Значи след като имам шотчетата на VT нямам нужда от него 😊
Благодаря !

# 50
Отдавна не съм наминавала към тази тема, но днес направих една поръчка, че ми беше попривършила козметиката. Има безплатна доставка Джолсе в момента.

# 51
Светулчице, не разбрах къде и какво да добавя. Дай текст, линк, каквото и да е и го слагам. Другите промени са направени 👍 Който има предложения да не се срамува и да казва, всичко слагаме 😉
 За шията, нямам предложения. И при мен е така, но още когато бях малка съм чувала от лелите, че шия и ръце (по-скоро горната част на дланите, има ли име, че не се сещам) най-рано остарявали.

Не линк , просто текст , нещо в смисъл ,че продуктите съдържащи деривати на вит Ц могат да се прилагат и на последваща ,а не на първа стъпка, без да е задължително да е суха кожата. Ако Catalano, като източник на тази информация, не възразява Flushed
А и  да попитам zari  кое IOPE ще маже ?
Имам 0.1 и 0.3, почвам от малкия процент, ще видим дали ще стигна до по-високия.

Новата слънцезащита под формата на серум на BoJ в нотино на много добра цена.
https://www.notino.bg/beauty-of-joseon/ginseng-moist-sun-serum-v … ten-serum-spf-50/

# 52
Новата слънцезащита под формата на серум на BoJ .
Вече е изпробвано, но нещо моята комбинирана кожа не се разбра с него. Стои като лепнещ слой,  не попи в кожата. Предпочитам си този с пробиотика, попива си идеално. Но вие трябва да пробвате.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 17:29 от Danifin1

# 53
Danifin1, благодаря за отзива, не съм фен на марката, но ми се стори добра цена като за нашия пазар

# 54
Здравейте момичета,
Бих искала да споделя с вас моята рутина, част от продуктите вече ги имам, другите очаквам тези дни и някак си ги наместих предварително (благодаря на всички които споделят в темата Heart).
Ще се радвам за коментар дали съм ги разпределила правилно или допускам някоя грешка.
След кой продукт трябва да се изчаква, вит  C, след ексфолиране с тоника със зелена слива?
Кожа смесена към мазна, плътна 51 г.  Без бръчки почти, целта ми е озаряване, антиейдж, стягане Blush

Ето рутината:
Сутрин
1. Измиване
COSRX Low-pH Good Morning Gel Cleanser - с масло от чаено дърво и естествен BHA
2.Тонер
BoJ Ginseng Essence Water - хидратация, ниацинамид, алантоин, аденозин, хиалуронова киселина.
3. Витамин C
Dear, Klairs - Freshly Juiced Vitamin Drop - Витамин C 5%, Centella asiatica, Yuzu екстракт,  Broccoli екстракт
4. Серум
Редуване
- Cos De BAHA, AC, Azelaic Acid Hinokitiol Clear Skin - Niacinamide 10%, Azelaic Acid 5% Hinokitiol, Retinol, Salicylic Acid, Tea tree Oil and Hyaluronic Acid
- iUnik Black Snail Restore Serum Серум - секрет на охлюви, черен ориз, черен боб, черен сусам, патладжан и зелени водорасли
- SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule
5. Околоочен
The history of Whoo Ultimate Regenerative Eye Lift Cream
6. Ще трябва да взема слънцезащита, моля препоръчате ми такава, да не омазнява и лепне  и да е антиейдж, мисля да я ползвам вместо крем

Вечер
1. Маслено почистване
Почистващо олио ANUA Heartleaf Pore Control Cleansing Oil
2. Измиване
Почистваща пяна за лице PURITO Defence Barrier Ph Cleanser - с екстракт от Centella
3. Ексфолоране (през ден)
BoJ Ексфолиращ тоник със зелена слива, AHA + BHA
4. Тонер
Haruharu WONDER Black Rice Hyaluronic Toner - ферментирал черен ориз и екстракти от бамбук
5. Есенция
Haruharu Wonder Black Rice Hyaluronic Essence - ферментирал черен оризи и хиалуронова киселина
6. Серум / ампула
MISSHA Night Repair Ampoule 5X
7. Околоочен
- Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng and Retinal
- The history of Whoo Ultimate Regenerative Eye Lift Cream (от всички досега любим!)
8. Крем
MISSHA Time revolution night repair ampoule cream 5X

Имах мостри от нощния крем на MISSHA, много ми допада, но от ампулата много ми се омазнява кожата, не знам дали да продължавам с нея, ама пък голямо количество е, какво да я правя Disappointed

# 55
Киселини и активи не се ползват едновременно. Не можах да се ориентирам добре от написаното, останах с впечатление, че е някаква каша от активи. ексфолиране през ден, плюс сутрешното миене с продукт с киселина, има опасност да “премиеш” кожата и да я дехидратираш, също не видях и някаква по-сериозна хидратация след тези активи.

# 56
  • Prismatica Aerie

Скрит текст:
Ще се радвам за коментар дали съм ги разпределила правилно или допускам някоя грешка.
След кой продукт трябва да се изчаква, вит  C, след ексфолиране с тоника със зелена слива?
Кожа смесена към мазна, плътна 51 г.  Без бръчки почти, целта ми е озаряване, антиейдж, стягане Blush

Ето рутината:
Сутрин
1. Измиване
COSRX Low-pH Good Morning Gel Cleanser - с масло от чаено дърво и естествен BHA
2.Тонер
BoJ Ginseng Essence Water - хидратация, ниацинамид, алантоин, аденозин, хиалуронова киселина.
3. Витамин C
Dear, Klairs - Freshly Juiced Vitamin Drop - Витамин C 5%, Centella asiatica, Yuzu екстракт,  Broccoli екстракт
4. Серум
Редуване
- Cos De BAHA, AC, Azelaic Acid Hinokitiol Clear Skin - Niacinamide 10%, Azelaic Acid 5% Hinokitiol, Retinol, Salicylic Acid, Tea tree Oil and Hyaluronic Acid
- iUnik Black Snail Restore Serum Серум - секрет на охлюви, черен ориз, черен боб, черен сусам, патладжан и зелени водорасли
- SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule
5. Околоочен
The history of Whoo Ultimate Regenerative Eye Lift Cream
6. Ще трябва да взема слънцезащита, моля препоръчате ми такава, да не омазнява и лепне  и да е антиейдж, мисля да я ползвам вместо крем

Вечер
1. Маслено почистване
Почистващо олио ANUA Heartleaf Pore Control Cleansing Oil
2. Измиване
Почистваща пяна за лице PURITO Defence Barrier Ph Cleanser - с екстракт от Centella
3. Ексфолоране (през ден)
BoJ Ексфолиращ тоник със зелена слива, AHA + BHA
4. Тонер
Haruharu WONDER Black Rice Hyaluronic Toner - ферментирал черен ориз и екстракти от бамбук
5. Есенция
Haruharu Wonder Black Rice Hyaluronic Essence - ферментирал черен оризи и хиалуронова киселина
6. Серум / ампула
MISSHA Night Repair Ampoule 5X
7. Околоочен
- Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng and Retinal
- The history of Whoo Ultimate Regenerative Eye Lift Cream (от всички досега любим!)
8. Крем
MISSHA Time revolution night repair ampoule cream
Вит.С на Klairs е 5% аскорбинова киселина - логично е да се нанася като първи продукт след измиване, въпреки че производителят е указал да е след тонер.
Серумът на Cos De BAHA е за третиране за акне, ако не борите такова, е излишно натоварване с активи, при това потентни. При всички случаи, по-разумната му позиция е вечер.
В тонера на BoJ концентрацията на киселините е ниска и е подходящ за ежедневна употреба, не трябва изчакване.
 Слънцезащитен крем - разгледайте тези на The Whoo, има богат избор и могат да се носят вместо крем.

Ако не ви се занимава с високия клас - новия на Beauty of Joseon - Relief Sun Aqua Fresh, например.

И в крайна сметка, ако си чувствате добре кожата с тази рутина - няма особено значение какво ви казваме ние.

# 57
Слънцезащитен крем - разгледайте тези на The Whoo, има богат избор и могат да се носят вместо крем.

И в крайна сметка, ако си чувствате добре кожата с тази рутина - няма особено значение какво ви казваме ние.
Със глас се засмях, защото като четох поста на Тим* и видях крема на Whoo си помислих за същото видео, което слушах, докато си правех дългото ходене в Неделя вечер. Great minds...

Заплюла съм си тестери на 3 от показаните сънскрийна от него:
Gongjinhyang Fresh UV Protective Cream
Gongjinhyang Seol Radiant White Tone Up Sunscreen
Cheongidan Radiant Regenerating UV Protection Cream SPF50+/PA++++
- съответно за лятото, пролетта/есента и зимата.

Тим, аз съм с подобна на твоята кожа, 49 год. Ако ампулата на Миша много те омазнява и това те дразни я остави да си я ползваш по време на студовете и парното. Можеш да си я слагаш и под алгинатни маски.
Също така моята кожа понякога ми реагира гневно на много ексфолииране, та през ден дори за нашите плътни кожи може да е малко множко, макар, че продуктът на Джозеон далеч не е най-бруталният. Аз обичам да ползвам и ензимни пудри за тази цел, сутрин вместо друг продукт за имиване и ги оставям за няколко мин. докато си измия зъбите.

При всичко положения подкрепям Каталано - твоето мнение и усещане дали рутината е адекватна за твоята кожа е важно. Ние можем да предложим модификации, но как се чувства кожата ти с дадена рутина при дадена влажност и температура и лайфстайл знаеш само ти!

На тази възраст е добре да имаш пепетиди и ретиноиди, но не се хвърляй през глава да пазаруваш и въвеждаш нови неща.

# 58
Подкрепям  Каталано ,Агент и Зари също. Всичко е много индивидуално и зависи от твоето виждане. Ти най-добре си познаваш кожата.
Слагам няколко визуални материала.

Всичко е само за ориентиране, вариантите са много и всеки сам може да си намери неговата рутина.

# 59
zari65 явно допускам грешки, направила съм гювеч, ще преразгледам отново всички продукти с киселини, не знаех че киселини и активи не се ползват заедно, радвам се че попитах, то кожата ми е добре, свиха се порите, стана по гладка, но по бързо се омазнява, може би заради това:blush:
Catalano, много благодаря за насоките, слънцезащита определено ще взема по висок клас, и няма да се изхвърлям за другите продукти за пълноразмерни опаковки, май най добре тестери от ebay
Agent, ще следя с удоволствие твоите постове щом сме със сходни кожи, и да тестери първо
Danifin1, благодаря за визуализацията, свалям ги веднага, толкова добре са направени комбинациите, супер полезно

Heart

Общи условия

Активация на акаунт