Азиатска козметика и грим - тема 29

• 64 396
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, и аз пак с глупав въпрос, но как нанасяте тонерите?
Отскоро ползвам такъв. Правя го с пръсти, но повече ръся по дрехите си, отколкото по лицето си... Не искам да хабя продукт с тампончета, но май повече хабя с пръсти.
Може да се допре отвора до лицето, той все пак е малък, не изтича кой знае колко. После се втрива с пръсти. За мен с памук се хаби повече.
Препоръчайте силно хидратиращ серум. Без наличие на колаген.

# 616
Концентрата и масажния крем на серията са ми любими. Сега трябва да я търся и тази нова серия. Дано скоро излезе и на мостри.

# 617
  • софия
Взех две травъл сетчета на старата версия на доста добра цена от ebay.-тонер,есенция,емулсия, крем, очен. Аз си добавих и ампулата от серията cheongidan ultimate lifting.
Добре е че няма ретинол, защото я ползвам след киселини, а в други дни си имам друг ретинал.
Хубава е, няма спор. Мисля, че  и oil ще ми дойде много.

# 618
Здравейте. Ако някой пазарува от Barecare - искам да поръчам само едно нещо, но опцията за boxnow я няма, само до офис на СПИДИ. Да не се е променило нещо след НГ, въпреки че в условията им пише, че има boxnow доставка безплатна без значение от сумата

# 619
Здравейте! Поствам това тук, ако на някой му е полезно. Because sharing is caring Hug Заключиха темата, така че не може да се продължи темата относно корейския грим, който често остава на заден план спрямо бялата козметика.

Цитат
Скрит текст:
Здравейте, момичета! Напоследък виждам, че има огромен интерес към корейската бяла козметика и просто не се сдържах да направя отделна тема и за k-beauty грим продуктите! Знам, че има отделна тема за Азиатска козметика и грим, но там сякаш се набляга на skincare отколкото на грим продуктите. А аз си ги харесвам много Grinning

Още преди да замина за Корея, бях голяма почитателка на k-beauty продуктите и те си ми бяха част от ежедневната  рутина - всякакви тинтове, къшъни и т.н. После се преместих да живея и уча в Корея и там прекарах 4 години. По това време имах и възможността  да направя стаж в една от водещите компании за корейска козметика, които се фокусираха основно на износ за чужбина.

След като се върнах в България, реших да комбинирам любовта си към Корея и k-beauty с работата, и в момента съм щастлива да имам възможността да се занимавам с бизнес в тази сфера.

Правя тази тази тема с цел да споделяме идеи и нови находки (а и да намеря други k-beauty съмишленици  Grinning ) Виждам тук-там споменавания на корейски продукти в темите за грим и козметика, така че защо да не имаме всичко на 1 място? Thinking

Какво прави K-beauty грима толкова интересен?
Фокус върху естествената красота - Корейската козметика поставя акцент върху здрава и сияйна кожа. Това означава, че продуктите са създадени не само да прикриват недостатъци, но и да подобряват състоянието на кожата. Поне за момента не виждам тренд към тежък грим, а по-скоро всичко трябва да изглежда натурално, в стил "my skin but better".
Иновативни формули и продукти - BB кремове, СС кремове и къшъни до тинтове, глосове, лип поушъни и т.н. всички тези неща са корейски произведения и постоянно се създават и всякакви други формули и продукти. Няма как да ти омързне честно казано Grinning
Продукти, адаптирани към нуждите на кожата - K-beauty продуктите предлагат решения за суха, мазна, чувствителна или комбинирана кожа, както и за специфични проблеми като акне, хиперпигментация и стареене. Доста от тях комбинират бялата козметика с грима.
Разнообразие и забавни опаковки - В света на корейската козметика и грим винаги се появяват нови продукти с изключително забавни и креативни опаковки, които привличат вниманието, особено на младата аудитория. Не знам за вас, но аз само като видя опаковката и ми се иска да си купя някои продукти.
Достъпност - Корейската козметика често е по-достъпна в сравнение с някои западни марки, предлагайки високо качество на разумни цени. Естествено, не е най-бюджетния вариант, но според мен цената на повечето продукти е "справедлива".

K-beauty речник
BB и CC кремове - Леки текстури, които предлагат хидратация, слънцезащита и леко покритие. Те са идеални за ежедневна употреба, като същевременно осигуряват естествен завършек на кожата. Подходящи и за хора, които тепърва започват да носят грим или искат този "no makeup" look.
Кушъни - Кушъните представляват течен фон дьо тен напоен в гъбичка, който идва в компактна опаковка с апликатор. Кушъните са практични за носене в чанта и освежаване на грима в движение. Много от тях съдържат SPF. Аз ги ползвам от поне едно 10 години и не мога да се върна към фон дьо тените. Просто са супер удобни, носят се лесно в чанта, лесни са за освежаване през деня и са подходящи за мързеливи хора като мен  Grinning
Руж и хайлайтъри - Създадени да придават естествено сияние и мек цвят. Напоследък има голям интерес към хайлайтърите в Корея и заради това се появяват постоянно нови продукти и формули. По мои впечатления, в Корея предпочитат течни или кремообразни ружове и хайлайтъри.
Тинтове за устни - Осигуряват дълготраен цвят и свежест, без усещане за тежест. Заради това и тинтовете за устни са едни от най-разпознаваемите продукти на корейската козметика. Те представляват оцветители за устни с лека и водниста или гелообразна текстура, които попиват в кожата на устните, оставяйки наситен цвят, който не се размазва и издържа часове.
Сенки за очи - Кремообразни или прахообразни, корейските сенки предлагат естествени нюанси и деликатен блясък. Въпреки че вече на пазара има всякакви сенки, основно корейските сенки за очи не са супер пигментирани, а отново се стремят към по-естествен вид. Напоследък брокатите в корейския грим стават много популярни и аз лично много ги харесвам и ги ползвам в ежедневния си грим.

Тенденции в корейския грим за 2025 година (...по мой наблюдения)
Glass Skin ("Стъклена кожа") - Стремежът към прозрачна, сияйна кожа остава популярен и през следващата година. Продуктите, които постигат този ефект, включват интензивно хидратиращи серуми, есенции и основи за грим с озаряващи частици. Също така и фон дьо тените в Корея са основно с този сатенен завършек, така че glass skin си остава според мен и през 2025.
Преход към грим с естествен вид - Гримът, който подчертава естествената красота, остава предпочитан. Това включва меки, натурални тонове за очи и устни, както и леки текстури за основа. Преди имаше много продукти със супер изскрящи цветове, но напоследък виждам, че дори и корейките прибягват към по-естествени нюанси.
Иновации в SPF продуктите - Слънцезащитата се трансформира, като се предлага във формати като прозрачни спрейове, пудри със SPF и дори кушъни, комбиниращи защита и лек грим. Лятото на 2024 имаше и наистина много слънцезащитни стикове в Olive Young. Буквално всеки бранд си беше направил и стик версия на слънцезащитата.
Лип глосовете заместват лип тинтовете - Според мен, това се дължи на промяната в стандартите за красота в Корея, където по-пълните устни вече са предпочитани пред тънките. Глосовете придават допълнителен обем и блясък на устните, което се вписва перфектно в тенденцията за по-естествен и "dewy" вид. Освен това, те са по-хидратиращи в сравнение с тинтовете, което ги прави подходящи и за сухи устни. Много марки дори съчетават глосовете със съставки за грижа, като хиалуронова киселина и масла, които осигуряват подхранване. Все пак, тинтовете остават популярен избор за дълготрайност и наситен цвят. А и корейските брандове вече си правят глосове и лип тинтове в едно.  Grinning

Къде да пазаруваме корейски грим онлайн
https://www.yesstyle.com
https://www.stylevana.com
https://www.beautynetkorea.com
https://www.jolse.com
https://www.wishtrend.com
https://www.cosmetic-love.com

Български сайтове за корейски гримове
https://www.aboutmi.bg
https://kokos.bg
https://barecare.bg

Като за финал едно непопулярно мнение
В Корея всъщност няма ясно изразени вайръл продукти. Повечето хора използват това, което харесват, и обикновено се придържат към него. Има нови и забавни продукти, особено насочени към по-младата аудитория, които се предлагат в Olive Young или Mushinsa но в същото време няма конкретни продукти, които да са изключително популярни и всеки да ги ползва. Причината е, че винаги има толкова много известни марки и артикули и постоянно се бълват нови продукти, че е трудно нещо да изпъкне като вайръл.

Има супер много теми още, но вече малко се изморих честно казано.  Grinning  Скоро мисля да направя и каталог с най-популярните брандове за грим в Корея и с какви продукти са популярни те. Така би било по-лесно за хората, които тепърва навлизат в света на корейския грим. Мисля, че повечето брандове се съсредоточават над 1-2 продукта и правят вариации.

Ще се радвам да видя вашата колекция от K-beauty продукти! Скоро ще споделя и моята, хаха. Според мен това ще ни вдъхнови взаимно и ще даде идеи за нови находки и любими марки! Blush Heart

# 620
  • Пловдив
Здравейте!
В barecare един продукт е изчерпан. Намирам го на добра цена в creamkorea.
Сайта надежден ли е?

# 621
Момичета според вас мога ли да ползвам тези два продукта заедно?
MediCube Zero Pore One Day Cream
MediCube One Day Exosome Shot Pore Ampoule 2000

# 622
Да, може. Но първо ампулата след това крема.
Предполагам сте наясно със стъпките преди това? Ако не, прочетете внимателно първата страница на темата.

# 623
  • Germany
Надежда,  ако направиш текст с корейски брандове за грим и продукти ще го поставя на 1стр.  при другата полезна информация 👍 Вярно е, че нашата тема е по-скоро козметично ориентирана, но понякога се споделят и грим продукти. Аз си признавам, че не съм много по гримирането, затова и си наблягам на бялата козметика, но си има хора за които ще е полезна информацията за корейския грим.

# 624
  • София
Аз съм от тези, които залитат и по азиатския грим. Основно с продукти за тониране на лицето и спирали, понякога и устни. Гледам доста клипчета, но така и не успявам да направя устните си по техния красив начин, маже би защото нямам толкова пухкави устни Simple Smile

# 625
  • Germany
Аз все си мисля, че повечето имат нещо в устните, филър някакъв. Така да стоят по-пухкави. Може и да греша, но на тези малки лица, дребни черти, пухкавите устни ми стоят неестествено.

# 626
  • софия
Понеже не си говорим много за грим, съм пропуснала да ви се похваля. Много ми е труден изборът на ФДТ, минала съм през много европейски марки-все нещо не е както трябва. Anguished
Трябва да прикрива петна, но да не е маска, да не подчертава бръчки, да не е бляскав..
И май  намерих това, което търсех. History, разбира се! Velvet liquid fondation! Отдолу слагам тяхната розова база и мисля, че по-добър резултат не съм постигала!
Имам също и един къшън за лятото Javin de Seoul, който  също много харресвам, макар да няма чак такова пълно покритие.
Имам и няколко  корейски червила, но не ги намирам за изключителни.

# 627
  • Бургас/Пз
Понеже не си говорим много за грим, съм пропуснала да ви се похваля. Много ми е труден изборът на ФДТ, минала съм през много европейски марки-все нещо не е както трябва. Anguished
Трябва да прикрива петна, но да не е маска, да не подчертава бръчки, да не е бляскав..
И май  намерих това, което търсех. History, разбира се! Velvet liquid fondation! Отдолу слагам тяхната розова база и мисля, че по-добър резултат не съм постигала!
Имам също и един къшън за лятото Javin de Seoul, който  също много харресвам, макар да няма чак такова пълно покритие.
Имам и няколко  корейски червила, но не ги намирам за изключителни.
Светулка, кой е номерът, който ползваш??

Мисля, че няма лошо корейският грим да е в отделна тема, но и тук да е, пак ще е от полза.
Засега съм пробвала само къшън на Хеймиш, който ми е фаворит за лятото, 2 червила и тюбинг спиралата на Хеймиш. Тя също ми е любима и вече ползвам трета опаковка. Ползвам я ежедневно, при мен има много естествен вид. Ако искам нещо по-силно, си ползвам Клиник. Най-после стигнах момент, в който до нямам 5-6-7 отворени спирали Simple Smile

# 628
  • софия
Ани, 23 е номерът. Светличък е, за лятото няма да е ОК.. Може би ще го"забъркам" с някой по-тъмен ( по примера на някои потребителки) Blush

# 629
  • Prismatica Aerie
След миналия месец, през който ми се съсипа лицето от сценични гримове, скоро едва ли ще сложа нещо, в период на реставрация съм. 🤡 Иначе имам корейска и японска декоративна козметика, гримът ми в ежедневието е семпъл - спирала, тинт за вежди и такъв за устни. За специални поводи мажа пълна програма, тогава ползвам и западни продукти, които, предвид уменията ми, са се доказали като идиотоустойчиви във времето.🥸

Мисля, че няма лошо корейският грим да е в отделна тема, но и тук да е, пак ще е от полза.
Няма лошо, стига потребителката да е регламентирала рекламата на онлайн магазина си.

Общи условия

Активация на акаунт