Азиатска козметика и грим - тема 29

• 64 339
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
От известно време включих VT - PDRN Essence 100 в рутината си, защото имам нужда от интензивна хидратация, тъй като тествам нов, доста силен ретиноид
Скрит текст:
(тазаротен).

Какво е PDRN:
Смес от активни дезоксирибонуклеотиди с молекулни тегла, вариращи от 50-1500 kDa, която се извлича и пречиства от сперматозоиди на сьомгова пъстърва (Oncorhynchus mykiss) или сьомга (Oncorhynchus keta).
ПолиДезоксиРибоНуклеотидите (PDRN) са молекули с ковалентна връзка, които помагат за възстановяване на увредена кожа и задействат производството на колаген. Тези молекули имат забележителна способност да ускоряват заздравяването на рани, имат противовъзпалителни свойства и стимулират регенерацията на кожата.
Ползи:
-- подобрени нива на хидратация на кожата, ефективно овлажняване;
-- изсветлена хиперпигментация;
-- минимизирани фини линии и бръчки;
-- подобрена текстура и тонус на кожата;
-- повишени нива на колаген и еластин;
-- намалена видимост на белези и пори.

VT - PDRN Essence 100  е формулирана с 100,000ppm PDRN, извлечени от женшен, (въпреки че PDRN произхождащи от растения не са PDRN; те са растителни екстракти, за които се предполага, че имат свойства подобни на PDRN! Все пак това е уникален подход, който съчетава предимствата както на PDRN, така и на традиционните лечебни свойства на женшена.)
 Точно като стандартната PDRN, версията, получена от женшен, насърчава регенерацията и възстановяването на кожните клетки, като помага за заздравяването на увредена кожа, намалява фините линии и подобрява еластичността на кожата.
Есенцията хидратира кожата в дълбочина, помага за поддържане на водния баланс, като предотвратява изсушаването. Съдържа и съставки, които успокояват и облекчават раздразнена и/или чувствителна кожа. Включени са и серамиди, за поддържане на здрава кожна бариера.
Млечна, лека, немазна текстура, тип емулсия,  попива добре, без лепкавост, няма аромат. Хидратацията е осезаема и разбира се, има силен блясък.Nature Sparkles За по-мазна кожа би могла да бъде и последен продукт.
Работи изключително добре в съчетание с Riddle Shot.

Други продукти с PDRN:

VT - PDRN Reedle Shot 100/300, VT - PDRN Cream 100, VT - PDRN Reedle Shot Cream, VT - PDRN Hydrogel Mask
medicube - PDRN Pink Peptide Serum, medicube - PDRN Pink Cica Soothing Toner,  medicube - PDRN Pink Glutathione Serum Mist
Genabelle - PDRN Rejuvenating Toner, Genabelle - PDRN Vita Toning Ampoule, Genabelle - PDRN Rejuvenating Cream
IOPE - PDRN Caffeine Shot
innisfree - Retinol Green Tea PDRN Skin Booster Ampoule
BANOBAGI - PDRN Repair Real Balm
Derma Elravie - Hyaluronic PDRN Mask
Milk Touch - Wild Ginseng Gold PDRN Daily Special Mask

PS
Видео на Аранг, за цялата линия PDRN на VT(ако можете да понесете колоратурния ѝ сопран).

Скрит текст:
Настройки за субтитри на английски:
Catalano, какво ще кажеш за този ретиноид? Знам, че имаш чиста кожа и не ти трябва да лекуваш акне, но някакви резултати относно изглаждане на фини линии и бръчки постигат ли се? Дай, моля, професионален отзив.

# 631
На мен всяко едно ваше мнение ми е много полезно. Също ми допада да чета и за гримове, не само за бялата козметика.
Само, моля, да поясните на кое викате олио, което да се добави във ФДТ или нещо друго - "капка олио"? Благодаря ви Simple Smile

# 632
Здравейте. Не съм предполагала колко полезна може да е азиатската козметика, а и ...съвсем безпричинно бях решила, че на моята  47- годишна кожа- крем- нощен, дневен, околоочен е съвсем достатъчен...Ясно ви е как се "наказва" това- дехидратирана кожа, неравен тен, отскоро и със " старчески" петна. Определено искам да оправя нещата, но имам чувството, че затъвам в информация, вместо да изплувам. Правя много алергии, дори и към продукти, които съм ползвала няколко месеца без проблем, а гледам, че вие смесвате  продукти от различни марки- мен това ме притеснява(няма да знам кой продукт е виновен, ако направя алергия).
Някой може ли да препоръча серия, от която е доволен за всичките стъпки? Прегледах споделената от Агента - Whoo, ще съм благодарна и на други, като пускам поръчка, да взема няколко неща поне.

# 633
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
От известно време включих VT - PDRN Essence 100 в рутината си, защото имам нужда от интензивна хидратация, тъй като тествам нов, доста силен ретиноид
Скрит текст:
(тазаротен).

Какво е PDRN:
Смес от активни дезоксирибонуклеотиди с молекулни тегла, вариращи от 50-1500 kDa, която се извлича и пречиства от сперматозоиди на сьомгова пъстърва (Oncorhynchus mykiss) или сьомга (Oncorhynchus keta).
ПолиДезоксиРибоНуклеотидите (PDRN) са молекули с ковалентна връзка, които помагат за възстановяване на увредена кожа и задействат производството на колаген. Тези молекули имат забележителна способност да ускоряват заздравяването на рани, имат противовъзпалителни свойства и стимулират регенерацията на кожата.
Ползи:
-- подобрени нива на хидратация на кожата, ефективно овлажняване;
-- изсветлена хиперпигментация;
-- минимизирани фини линии и бръчки;
-- подобрена текстура и тонус на кожата;
-- повишени нива на колаген и еластин;
-- намалена видимост на белези и пори.

VT - PDRN Essence 100  е формулирана с 100,000ppm PDRN, извлечени от женшен, (въпреки че PDRN произхождащи от растения не са PDRN; те са растителни екстракти, за които се предполага, че имат свойства подобни на PDRN! Все пак това е уникален подход, който съчетава предимствата както на PDRN, така и на традиционните лечебни свойства на женшена.)
 Точно като стандартната PDRN, версията, получена от женшен, насърчава регенерацията и възстановяването на кожните клетки, като помага за заздравяването на увредена кожа, намалява фините линии и подобрява еластичността на кожата.
Есенцията хидратира кожата в дълбочина, помага за поддържане на водния баланс, като предотвратява изсушаването. Съдържа и съставки, които успокояват и облекчават раздразнена и/или чувствителна кожа. Включени са и серамиди, за поддържане на здрава кожна бариера.
Млечна, лека, немазна текстура, тип емулсия,  попива добре, без лепкавост, няма аромат. Хидратацията е осезаема и разбира се, има силен блясък.Nature Sparkles За по-мазна кожа би могла да бъде и последен продукт.
Работи изключително добре в съчетание с Riddle Shot.

Други продукти с PDRN:

VT - PDRN Reedle Shot 100/300, VT - PDRN Cream 100, VT - PDRN Reedle Shot Cream, VT - PDRN Hydrogel Mask
medicube - PDRN Pink Peptide Serum, medicube - PDRN Pink Cica Soothing Toner,  medicube - PDRN Pink Glutathione Serum Mist
Genabelle - PDRN Rejuvenating Toner, Genabelle - PDRN Vita Toning Ampoule, Genabelle - PDRN Rejuvenating Cream
IOPE - PDRN Caffeine Shot
innisfree - Retinol Green Tea PDRN Skin Booster Ampoule
BANOBAGI - PDRN Repair Real Balm
Derma Elravie - Hyaluronic PDRN Mask
Milk Touch - Wild Ginseng Gold PDRN Daily Special Mask

PS
Видео на Аранг, за цялата линия PDRN на VT(ако можете да понесете колоратурния ѝ сопран).

Скрит текст:
Настройки за субтитри на английски:
Catalano, какво ще кажеш за този ретиноид? Знам, че имаш чиста кожа и не ти трябва да лекуваш акне, но някакви резултати относно изглаждане на фини линии и бръчки постигат ли се? Дай, моля, професионален отзив.
Офтопик е,
Скрит текст:
но не ми се пише в темата за ретиноиди, затова ще си позволя да отговоря максимално кратко.
Истината е, че не мога да кажа нищо за главозамайващи резултати или поне не и за сравними такива с третиноин, но при мен целта е основно поддръжка, а не корекция. Единственото видимо е беленето, което не е никаква изненада за мен, предвид 5 годишния ми опит с третиноин. Освен тазаротен ползвам още 3 други ретиноидни формули, за другата козметика да не говоря, така че кое как допринася, е невъзможно да определя.
Също не бих искала да съм ничий коректив, защото съм абсолютно ненадежден пример за подражание. Експериментите са винаги и само в полза и вреда на експериментиращия, а отзивите са строго субективни.
Но, ако искаш да пробваш, го действаш като третиноин, постепенно, по малко. За хора с по-малко опит би имал по-бърз ефект. Блясъкът и гладката кожа са ясни.

А, и Гери, две неща не съм със сигурност в тоя живот - професионалист и домакиня.

# 634
Много благодаря.
Професионализмът винаги измервам на основата на постигнатите резултати. Пр. на зъболекар, който е с развалени зъби не ходя.
От бялата козметика най-голям ефект за кожата си съм видяла от ретиноидите. Блясъкът и гладката кожа, за които говориш, целя.
И не е офтопик, защото няма човек в темата с по-голям практически опит от теб. Как класифицираш и степенуваш ретиноидите, които си ползвала - тук се включват и азиатските.

# 635
И на мен ще ми бъде интересно да разбера повече за декоративната козметика, особено фон дьотен, който може да се ползва за лятото и също водоустойчив продукт за вежди.....а защо никой не коментира продуктите им за коса .....Взех хидратиращ шампоан и балсам на Ладор и олио още не съм стигнала до тях, обаче синята ампула е доста интересен продукт прилича ми малко на Лалга .....косата стои много напоена ...ще видя след ден дали ще е същото положение ...

# 636
  • Prismatica Aerie
Как класифицираш и степенуваш ретиноидите, които си ползвала - тук се включват и азиатските.
От азиатските имам личен опит единствено с Dr Different Vitalift-A Forte и Fortessimo  и ги поддържам винаги налични, защото много ги харесвам. Е, и BoJ, но той не се брои, предвид концентрацията му.
Всички  корейски формули с ретинол са слаби, деликатни, чудесни за начинаещи, но няма как да работят при мен. Макар да са ми интересни някои иновации по отношение на ретинола, особено във високия клас, се въздържам да пробвам, защото нищо няма да разбера, освен може би една приятна апликация.
Ретиноиди ползвам всеки ден, редувам различни формули, съчетавам с каквото ми хрумне (вкл. и киселини, всичко е в процента!), и се старая да запомня печелившите комбинации (обичайно си оставам със старанието) и слънцезащитата ми е свирепа и комплексна, като сънскрийнът е последното, на което разчитам. Но, това е субективен подход, съобразен по необходимост с чудната ми мутация в MC1R гена, която трябва смирено да почитам.
Процесът на стареене не може да бъде спрян, нито забавен, камо ли обърнат, колкото и да ни се ще да вярваме в в обратното - може да бъде успешно маскиран, донякъде, до някакъв момент. Бенджамин Бътън е само фикция, за съжаление.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 19:16 от Catalano

# 637
  • Germany
Seeflower, най-вероятно кожата ви е реактивна към някоя козметична съставка. Може би трябва да се опитате да разберете коя. Аз серия няма да препоръчвам, но ако решите да пробвате такава на The History of Whoo, които са по-висок клас, може би е добре първо с тестери или травел сайз продукти да се започне.
😆 Недей така Зари, има и нови потребители на които може да им е полезна информация, но да бъде добре написано и информативно за брандове и продукти от декоративната козметика.

# 638
За процесът на стареене, че може да бъде драстично забавен, мога много да споря - на 53г. нямам бръчки, освен мимически. Но от спор няма много смисъл, защото сме малко, които вярваме в този факт, но и съответно сме малко, които се радваме и наслаждаваме на този факт Grinning
За ретиноидите - смятам, че са наистина революционно откритие там, където повечето хора (вкл. и аз) смятат, че с мазане нещата много не се променят. Но търся вече нещо по-силно от ретинал. Явно ще минавам вече към трет-а.
Dr Different Vitalift-A Forte и Fortessimo по-слаби или по-силни са от 0,025 трет?

# 639
  • Prismatica Aerie
Бръчките са най-незначителния белег на стареенето, а иначе знаем, че никой в бгмама няма такива и всички сме произведения на изкуството от най-фин порцелан.
Хронологичното стареене е главно резултат от загуба на обем на меките тъкани от мастна атрофия, предизвикано от гравитацията, както и преразпределение на меките тъкани и отслабена опора на лицевия скелет, свързана с костната резорбция. На това няма как да се противодейства.
Клиничните признаци на фотостареене включват набръчкване, отпуснатост, които са главно резултат от структурни промени в съединителната тъкан на дермата. Тези промени включват както ензимно разграждане, така и намален de novo синтез на колаген, което причинява набръчкване на кожата. Тук има какво да се направи, макар и малко.

Dr Different Vitalift-A Forte и Fortessimo по-слаби или по-силни са от 0,025 трет?
Ретиналът е по-слаб от третиноин във всичките си концентрации. НО. Формулата има значение, т.е. придружаващите компоненти и синергичният ефект с ретиноида. Т.е. може да имаш по-добър резултат от ретинал или дори от ретинол, ако е съчетан с други съставки.
Лично аз, белене имам само от третиноин и тазаротен. И този факт, освен да ме вбесява - не ми създава други емоции. Но именно той, в най-голяма част от случаите, отказва хората от употребата му.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 21:20 от Catalano

# 640
Като се заговорихме за "подмладяващи" съставки, интересно би било мнението/информацията на участничките в темата за действието на естрогените, съдържащи се в козметиката. Наскоро Catalano ни запозна с доста обширен преглед на  обновена серия на The history, в който става въпрос за естрогените в женшена. До колкото ми е известно в естрактите на соята също има такива. Все суровини, със силно присъствие в азиатската козметика. Интересно, как се отразяват на кожата, а дали влияят и на други функции на женското тяло?

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 22:00 от rotativka

# 641
Хора,мумии с козметика няма да станем,важното е да изглеждаме и да се чувстваме добре за възрастта си.
Ако тялото и душата се чувстват добре,това се отразява на кожата. Обратно,ако ще и най-модерната козметика да ползваме,нещо вътре в нас ако не е ок,кожата ще си повяхва...Радвайте се на живота и си ползвайте любимата козметика,другото е бошлаф работа Hug
Сори за спама!

rotativka женшена съм го пробвала и резултатите бяха много добри,с препратка към горното...
Ако човек може да си позволи да приема редовно женшен,няма да сбърка.
Скрит текст:
Вчера гледах един клип на бг лекар,който казва че хомеопатията е шарлатания.Хм,не съм много съгласна.Да,може би определени добавки и особено такива,които се предлагат в БГ може и да са шарлатания и промивка на мозъци.Но не съм съгласна,че ашваганда,женшен,брахми,куркума... са шарлатански съставки в добавки, доказали резултати,а и с научно доказано действие.
Обратно,във ФБ има страница на бургаски хомеопат,който успешно лекува хора само с билки.Доказал се и успешен човек,не шарлатанин...

И за да не дрънкам напразно,искам да ви похваля няколко продукта.
Подхранващият крем Numbuzin - No.4 Full-Nutrient Firming Cream. За суха кожа е идеален.
Бях го отписала след първите 2 нанасянияАз обичам да нанасям крем обилно,като си попие да остави кожата пухкава и свежа.Тоя крем след първото нанасяне застана като маска на лицето ми,дърпаше ми кожата и се чувствах като след нанесен сънскрийн за мазна кожа.Реших да променя количеството и ако пак не стане да го метна на снаха ми.Да,обаче се получи.Нанасям много малко количество и разнасям добре,след 20-30мин нанасям още съвсем мъничко само под скулите,където кожата ми е най-суха.Явно голямото количество няма как да попие и се засушава върху кожата,знам ли...
A.H.C - Premier Ampoule In Eye Cream Core Lifting честно,това е най-невероятния бюджетен крем,който съм ползвала.За парите си е мега.Торбичките са намалени,фините линии са загладени и чувството за загладена,свежа,мека кожа е уникално.
Пробвах го няколко пъти като крем за назолабиалните,много добро усещане.Лек лифтинг ефект и минимално запълване ми бяха първите мисли след като го нанесох за първи път.За съжаление,не съм много постоянна,все бързам да се наклепам,мисля некакви неща и забравям да го нанеса там.Но ще се коригирам.
RiRe - Luxe Eyelash Essence Gold след много здравословни перипетии,миглите ми бяха станали много редки и късички,едва се забелязваха.Не исках хормоналните стандартни серуми да ползвам,т.к. все още имам проблеми с очите и реших да пробвам корейски такъв,уж без вредни съставки.Честно казано,не съм гледала целия състав,просто исках нещо подхранващо.
Ползвам го вече почти 2 месеца и мога да се похваля с доста добри резултати.Миглите са се удължили може би с 30-40% и доста са се сгъстили и потъмнели,което беше много важно за мен.Растат си еднакво регулярно и на двете очи,не като при някои стандартни серуми.
Склонна съм да вярвам,че при нормални обстоятелства серумчето би действало доста по-добре

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 23:27 от VanessaDE

# 642
  • Prismatica Aerie

A.H.C - Premier Ampoule In Eye Cream Core Lifting честно,това е най-невероятния бюджетен крем,който съм ползвала.За парите си е мега.Торбичките са намалени,фините линии са загладени и чувството за загладена,свежа,мека кожа е уникално.

Оо, да, този емблематичен крем! Да знаете, че всеки януари AHC пуска ново издание. Най-продаваният околоочен крем за всички времена в Южна Корея, с общи продажби над 130 милиона. Тазгодишната версия, AHC Premier Ampoule Eye Cream For Face Line Tightening (Season 13) е формулирана с технология Nano-Hyasome, свързващ колаген T7 и пептидни нишки.
Технологията Nano-Hyasome позволява на околоочния крем да попие по-бързо и по-ефективно, чрез намаляване на частиците на съставките до 1/1300 от размера на порите на кожата.
Bonding Collagen T7 (COL7A1 VII) е иновативна съставка, разработена съвместно от AHC и ABioTech. Спомага възстановяването на кожата, бори се с бръчки, отпускане и изтъняване.
 Кремът е обогатен и с лиофилизирани пептидни нишки(олигопептид-6) за ефективно стягане и уплътняване на отпуснатата кожа.

Повече детайли

Като се заговорихме за "подмладяващи" съставки, интересно би било мнението/информацията на участничките в темата за действието на естрогените, съдържащи се в козметиката. ...Интересно, как се отразяват на кожата, а дали влияят и на други функции на женското тяло?
Мнението ми е, че ако продуктът не е лекарство, няма как да повлияе на другите функции. Wink "Отровата" е в дозата, фитоестрогените са слабо потентни и дори не са стриктно регулирани, защото се считат за безопасни.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 01:29 от Catalano

# 643
Catalano,сега ме юрна да търся последната иновация на крема,тъкмо бях метнала последните три от серията за проба,току-виж някой ме е опнал още повече Grinning

Моето мнение е,че естрогените действат само вътрешно.Друг е въпросът,кой е готов да се подложи на тях.

# 644
  • софия
Вие сте ужасни хора!!!! Stuck Out Tongue Winking Eye
Новата версия в ebay я намерих само в комбинация 3+1. Сигурно е хубава, но така за, пръв път не ми се рискуваше с количество. Поръчах старата. Колко пък да е разликата?
PS аз по-добре приспивателни да си купувам! По-евтино ще ми излезе Blush

Общи условия

Активация на акаунт