Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Септември'24

• 145 536
  • 1 972
  •   1
Отговори
# 1 335
Разбира се, че не всички се вторачват в дребните несъвършенства... (в психологически аспект това е характерно за по-критичните, и особено тези, които вманячени да прикриват своите ги търсят и в другите). По-важна е цялостната визия и излъчване.
Но си има общи доказани закони в естетиката, към които всички се стремят.

# 1 336
  • София
Аз си имам гневна бръчка, даже 2. И клепачите ми почнаха малко да се влияят от гравитацията. Абе...така. Не за това ми беше думата, а че още на третия ден на морето, всичко това почти изчезна. Не знам дали, защото лягах към 12 часа и спяхме до 9 (вкъщи заспивам към 1-2), дали е просто безгрижие, не знам. Няма как да си въобразявам, дори малката ми дъщеря го забеляза и ми каза, че на морето не съм имала бръчки. Този феномен ми се случва за първи път, не знам какво е точно обяснението.

# 1 337
Klemy, може би влажният въздух оказва положително въздействие. Нали част от действието на повечето серуми и кремчета се дължи на предпазването на кожата от пресушаване ... Обаче точно пък моето лаишко мнение едва ли е най - компетентното в случая. Вероятно и липсата на стрес си оказва въздействие Simple Smile.
Harpalike, поразгледах брошките (аз обичам и това са едни от малкото бижута, които нося). Пеперудите и водните кончета са супер, обаче има разни хиперреалистични бръмбърчета, които подозирам, че постоянно ще се опитвам да си изтъскам от дрехите Simple Smile.
Agent Provocateur, благодаря за илюстрацията. Като доста небрежна в грижите против остаряването, предпочитам да си пестя максимално допълнителното влошаване на визията Simple Smile.

# 1 338
Нещо от солената вода ще да е, Клеми:)
И аз се радвах на по-малко бръчки на това море и ми го казаха, което за съжаление лично на мен ми говори, че бръчките са се увеличили, затова предишни години не съм забелязвала такъв ефект
Агент, съгласна съм и не съм съгласна. Не споря за снимките, на тях са красиви млади дами, които и в трите  варианта са хубави за мен.
За конкретното бабче дадох пример, просто заради приказката - стайлингът е по-важен в него от цвета.
Жената е дала пример и за коса, и за очила на майка си, всичко по правилата, линиите да гледат нагоре, ама тц! В конкретния случай обратното ми допада повече, дава един по-бандитски вид на бабата, който не я състарява, напротив.
Както и да е, въпросът не беше за спор и дуднене Purple Heart, просто си  приказваме.
Често има съвкупност от условия, които позволяват нарушаването на всякакви правила. Ако всички баби се спретнат в светло, с правилните коси, очила и пр, някоя с рокерско яке и небрежен вид току -виж се откроила положително Joy

# 1 339
Joy
Не, Агент, не подкрепям тезата ти, на коренно противоположно мнение съм.
В дизайнерско отношение косата не е като дрехата. Черното в облеклото е класика и вечен символ на стил, особено при вечерните тоалети. В зряла възраст също - черното придава елегантност, защото вталява и издължава силуета.

# 1 340
Silver, ама нали това казвам и аз - стилът е съвкупност от фактори, цветът е само една от многото съставни и не можем да абсолютизираме значението му. И съм съгласна, че повечето хора изобщо не забелязват детайлите и съм съгласна, че правилата могат и трябва да бъдат нарушавани.

И аз имам дни в които ми се носи черно. А понякога черно СЪС кафяво. А понякога черно, кафяво и сиво. И си ги нося. Просто не се заблуждавам, че изглеждам по-свежа с тях, отколкото бих била ако бях сложила нещо по-светло и топло като цвят в портретната зона при идентични други фактори. А понякога дори се сещам да си сложа червило, когато съм се "почернила" Simple Smile

Клеми, подкрепям Пепси, най-вероятно е от влагата - кожата буквално се напомпва от топлия и влажен въздух.

Гери, можеш ли пак да обясниш защо черната коса състарява според теб, моля!

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 18:03 от Agent Provocateur

# 1 341
  • София
Е, влагата за бръчките, ок. Макар че за гневната, надали. А за клепачите? Върнаха ми се 10 години назад...а там си ядох сладко и въглехидрати, та не е вкъщи да съм задържала вода, а там не.

# 1 342
  • София
Нали знаете, че всички грижи се изписват на лицето. На почивка е друго. Без стрес, грижи и негативни емоции.
Дали ще е море, планина или СПА аз винаги се разхубавявам. Тогава работя само за себе си Laughing

Дописвам за клепачите на Клеми. Сигурно гледаш с широко отворени очи Flushed така подобно. И те се вдигат сами. Активираш им мускулите. Какви ги плеща само...

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 12:33 от asa

# 1 343
След морето това лято бях качила снимка на стори във Фб и колежка коментира, че изглеждам много свежа и отпочинала. Майка ми го потвърди. Simple Smile Миналата седмица си доказах същото.
Достатъчният сън и откъсването от ежедневните проблеми наистина правят чудеса. Морската вода и въздух също Simple Smile Аз съм си планинско чедо и за жалост чистият въздух и височините не ми действат така.
Това, което опитът и годините са оставили в погледа ни, винаги си личи. По-важно е там да проблясват и младежки искрици, а това зависи от нас. Simple Smile

Относно цвета на косата, най-сполучливи ми се струват промените, които не са твърде далеч от естествения цвят. Черната коса може да придава изморен вид. Прекалено изсветлената също.

Подсетихте ме, че имам дълга леопардова пола от сатен, която не съм обличала тази година. Simple Smile Змийските кубинки чакат по-хладно време.

# 1 344
Грижите и неспането много се отразявят.

# 1 345
  • София
А, съвсем забравих! Света, точно показаната от теб пола ми висеше в кошницата, запазена явно от щерката, която ми ползва профила. Поръчана е! Даже, си ползвах талона за отстъпка Laughing

# 1 346
  • тук-там
И според мен са релакса, добрия сън и морската храна. Не самото море. Че ако беше така, аз щях да съм константно с 10 години по-млада.
Аз съм на мнението на Ал, че на 50+ няма никакъв шанс да изглеждам млада. Приела съм възрастовите промени и си ги нося без драма и излишно престараване (от моя гледна точка). Здраве да има!
И за мен е интересно защо тъмните коси състаряват.
Копче, отлична прическа!

# 1 347
Черното поглъща светлината (стеснява), а светлият цвят - отразява (респективно разширява). Остарявайки човек се стреми да изглежда по-слаб (защото има тенденция да пълнее с възрастта), но за косата си стремежът му е да я направи по-обемна и жива (защото остарявайки той я губи и визуално тя изглежда логично овехтяла).
Статистически може да се направи съпоставка и анализ с много световно известни жени, ще дам само един пример с наша:
Скрит текст:

Светлата коса подмладява - безспорен факт, учудвам се че не го знаете.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 22:16 от GeryGG

# 1 348
Щракнах се в една пробна, правя струвам на 14-15 дни съм на боя 🫤
Скрит текст:

# 1 349
  • София
Ал, този комплект с токчета изглежда съвсем по друг начин. Ето така ми харесваш.
Косата на Копче е супер. Другата седмица и аз съм на фризьор и ще я режа, че съм като метла в главата. А и почват сезоните за шапка и шалове, високи яки и поло.
Радина Червенова всякак ми харесва - и руса, и тъмнокоса и червенокоса.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 18:37 от asa

Общи условия

Активация на акаунт