Първи мартенички кичат наште НОЕМВРИйски птички

• 10 200
  • 296
  •   1
Отговори
# 255
  Благодаря ти,Жужа,за бързия отговор HugА по кое време й даваш пюрето newsm78То нали не замества хранене/поне плодовото/?И моята педиатърка ме съветваше същото Wink-първо сок,след това плодово пюре.Аз все още съм в процес на прочване,пък ще видим Wink

# 256
  • sofia
Здравейте мацки, мен нещо ме е налегнала депресията, направо съм психясала...да не предавам мрачни мисли.....айде отивам да почопкам нещо в градината, щото установих, че ме успокоява и разсейва.
Гадамер, ако имаш време карай без Ема, трябва си бая каране да се ошлайфаш. А иначе човек докато не се блъсне в някого рядко разбира за какво иде реч (ако е със служебна кола е най-добре Mr. Green).
Sbruny, събота и неделя на езерото е отврат - не можеш да се разминеш от народ, виж през седмицата е такава тишина и спокойствие.....лятото с Весето-с ще ви покажем района.....аз съм на единия край на езерото, тя на другия.....разходката през почти пресечен терен трае около 2 часа (за количките не е проблем)
Айде до скоро  Hug

# 257
  • София
Жужа, ние хапваме май повечко от вас.
Нямаме твърд режим на хранене, а и напоследък Алекс предпочита да яде по-малко и по-често. Но общото количество, което изяжда на ден е 900 мл. или малко повече.
На кутията на Омнеото си пише, че на тази възраст дозата е 5 пъти по 180 мл, което също дава 900мл.
И нашата педиатърка ме съветваше да започна със сокче от ябълка в края на втория месец, но аз още се ослушвам. Сигурно тази седмица ще започнем вече. Аз четох, че за захранване се приема по-скоро въвеждането на твърдите храни, а сокчетата са витамини в чист вид за подсилване на имунната система.

# 258
Здравейте, мами Simple Smile изчетох ви най- накрая... вчера с Неда обикаляхме из София - тати ни остави на НДК, за да гледа филм- помоткахме се там и отидохме до Шейново на посещение- прибрахме се чак в 18 часа- през това време баткото обикаляше квартала с първия си подарък за наближаващия му рожедн ден- мотор с акумулаторна батерия- много се радва детето Simple Smile даже и сега е на вън- щом си отвори очите и се качи на мотора

Понеже ми честитите шофьорската книжка само ще спомена, че дори още не съм се качвала в кола... взех само теоритичния изпит преди да започна кормуването - но все пак мерси Simple Smile

Софко, и тук вече е задължително децата да са в специални столчета за кола, но за сега гледам, че още не се спазва, пък и никой не глобява- но ние си имаме кошница и столче и децата винаги се возят добре овързани Simple Smile освен, че е по- безопасно е и много по- удобно

# 259
Сутринта със муза прясна,
ще възпея - то е ясно...
МАМАМИНИОН и
ВЕСИ1-и..
ЖУЖА, мама на принцеси...
ВЕСИ1 с малкия Теодор с Бате Боби влиза в сговор,
две маймунки опашати със
грижовния си тати, радват мамата щастлива..
БЕБКА\БЕБКО пак пристига
да зарадва от сърце Алекс- малкото дете
с две парчета- торта яка..
Що да прави тази кака - все на сладкото налита..

Иде ГУГИ без да пита
със певица Катерина, сладка ягодка в градина..
Гуги с таз прекрасна дама,
ти си Мис-ка, а не мама..
Ще обърна ви внимание!!!!! НА СТРАХОТНО ОПИСАНИЕ!!!
ГАДАМЕР със Ема - Слънце,
малка, кротичко е зрънце!
Тя на мама хубавица, а за тате е шестица,
не от тотото обаче,-
тя незнае как се плаче..
ГАДАМЕР е синеока, със коси - лъчи в позлата
ех, на Виктор му завиждам - има Рая на Земята!!!

А СОФИЯ със Борис ще посрещна аз критично,
тя забрави ни , уви
Сладка, дай да сме етични!
Липсваш ни,недей се крий
и на срещата във МОЛ-а,
 ще очакваме те ний!!! Айде беж, напускай хола!!!
ДИДИ 777, щедра е душа,
с дарове ме натовари,
подари ми къща тя и ......приготвя ми Ферари!!!
Дианабад със ГОРИС се гордее,
а ние с нейните позиции
- Софи ще плува, ски ще кара - това са истински амбиции!!!!
САНТАНДЖЕЛА от Варна
пропуснахме - ще плачка-
и тя е морска дива,
за гларуси е плячка..
РАГТАЙМ - това е мацка!!!
ДРЪЗКА, хапка апетитна
привлича тя със ц.ц., в чаршавче на овчици..
таткото на Дани,
то бива секс, ех
...мани, мани...

# 260
Добро утро  Hug

Карил  smile3501

Моника май е от най-малко хапващите бебчета - яде през 4 часа (т.е. 5 хранения на ден, през нощта не се храним, пу-пу) по 130-140 мл. Ама нали е мацка, пази линия  Laughing Не че успява, де...На консултацията, всеки път като видят колко е наддала, ми казват, че я прехранвам, а като им кажа колко изяда, казват, че явно добре усвоявала храната  Grinning

# 261
Момичета, обичам ви! Страхотни сте!
Когато човек има проблем или трудности, тогава усеща и оценява истински подкрепата която има.

Да ви помоля за съвет пак, може ли?
Давайте, кажете какво мислите?

Трябват ми 2 столчета за кола за двамата мишоци, които да ползваме само в БГ. Омръзна ми все да мъкна с нас кошници, столчета, колички и прочие бебешки приспособления. Та за целта ми трябва нещо евтино, но достатъчно здраво за да се возят безопасно мъниците. Мисля да поръчам от електронни магазини, че в София няма на коi  да разчитам да обикаля по магазините, а при моите родители в провинцията няма никакъв избор.
Засега съм се спряла на този модел на баткото:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=40_42_126&products_id=1705
И един от тези двата за мъника: (ще го ползва след 6-тия месец разбира се).
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=2583
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=2414
Някой виждал ли ги е тezi столчета? Столчетата на Кенгуру колко им е най-легналото положение? Достатъчно ли са широки (тия на кенгуро ме съмняват да са чак до 25 кила - това е към 5-6 годишно дете).

# 262
Здравейте и от нас!

Моята поспалива певица се събуди днес в 10.30, яде, попя и сега пак откърти  #Crazy

КАРИЛ, както винаги си в стихията си! Как само успяваш да отсееш най-характерното за всяко бебе! Много ти благодаря за стихчето! Ще си запазя всичките стихчета и ще ги покажа на Кати като порасне, много ще и харесат, особено нейното  Mr. Green Е, ще се наложи малко цензура тук и там... Laughing

Ние също сме само на АМ. И моята красавица е като Моника на Pam, яде 5 пъти на ден по 130мл. От скоро и правя повечко и тя изяжда понякога 140мл, но не повече. Ака през ден. Наддава нормално според педиатърката, а и тя ми казва, че изяжда нормално количество за възрастта си. Абе явно и бебоците от толкова малки си правят хранителните навици. А за захранването мисля другия месец да почна с пюре от картоф или морков. Исках с оризова каша, ама се отказах май. Тя беба за сега не дава някакви признаци, че иска да яде нещо друго освен мляко. Гледа ни като ядем, но по скоро от интерес, тя ме гледа каквото и да правя все едно, че всеки момент ще стане и ще почне да ми помага  Grinning Даже ония ден ядох ябълка и тя ме беше зяпнала с отворена уста. Подадох и към устата едно парченце за да си близне само евентуално, но тя си затвори плътно устата и само оглеждаше любопитно парчето. Та така. За сега сме само на АМ.
Единствено се чудех дали да не минем на Аптамил 2 вече. На кутията пише, че двойката е от 4 месец. Така или иначе имам цяла кутия от единицата, мисля да я изяде първо нея. Ще питам другата седмица педиатърката, но ми е интересно мамите тука кога мислят да минат на "по-голямо" мляко.

Времето е много хубаво днес. Макар че гледам някакви облаци се опитват да се наместят. Ако задържи така когато моята принцеса благоволи да се събуди може и една разходка да я огрее...

На всички болни бебоци да се оправят по-бързо!!!! Добре, че идват пролет и лято! Мами, и да заведете всички бебета на море лятото да подишат морски въздух. Страшна профилактика за дихателните пътища. Че после да не боледуват много през зимата. Мамите от морето са добре там  Mr. Green Ама и ние ще трябва да се намърдаме!

# 263
  • София
Да се включа и аз за папането. Митко яде 4 пъти през деня вече по 140-150 мл. и задължително 1 път през нощта по 150 мл., които обаче май са му малко, защото от две вечери като свърши и той реве та ще видим дали няма да го увелича малко newsm78Проблема обаче е с акането - на 3-4 дни и то с моя помощ и вече съм се видяла в чудо и незнам какво да правя? Да сменям млякото ли НАН? За пюренца ми се струва малък, а знам, че крушата и сливите разхлабват, но ...Я да ви питам и вас - казаха ми да сваря 2-3 сини сливи и да му давам отварата вместо водичка за акането? Чували ли сте за такова нещо и дали ще има ефект newsm78И това не е сокче нали?

Мишенце   радвам се, че малкия се е оправил и въобще да се оправят всички малки мушмороци Praynig

# 264
Мишенце, аз имам първото столче на Кенгуру, което показваш. Подариха ни го на питката. Но понеже все още ползвам кошницата, то си стои в ъгъла у дома. Да ти кажа честно даже не съм го разучавала, само го чистя през няколко дена да не събира прах, че няма къде да го прибера. То се увъртяхме в столчета, люлки, играчки, шезлонги, няма от къде да се мине. А беба е само на 4 месеца, какво ще е нататък.... #Crazy

Та за столчето днес - утре ще го поръчкам малко и ще пиша. То и аз трябва да знам какво столче имам де  Grinning

Sbruny, аз съм в Гео Милев. То някои Редута ни водят, ама то все тая де. До 131 училище - Бастилията - живея. През седмицата ако е хубаво времето можем да се разходим заедно. Аз обикновенно съм в парка Гео Милев. Ще се разберем  Wink

# 265
Мишенце, аз имам първото столче на Кенгуру, което показваш. Подариха ни го на питката. Но понеже все още ползвам кошницата, то си стои в ъгъла у дома. Да ти кажа честно даже не съм го разучавала, само го чистя през няколко дена да не събира прах, че няма къде да го прибера. То се увъртяхме в столчета, люлки, играчки, шезлонги, няма от къде да се мине. А беба е само на 4 месеца, какво ще е нататък.... #Crazy

Та за столчето днес - утре ще го поръчкам малко и ще пиша. То и аз трябва да знам какво столче имам де  Grinning

Супер!
Дали има как да снимаш най-легналото положение, за да придобия представа ще е удобно ли за бебо. Така или иначе кошница на 6 месеца ще му е малка вече - с баткото беше същата работа, сменихме кошницата със столче s променлив ъгъл на седалката някъде на 6-7 месеца.
А материята каква е? Лесно ли се почиства? Сваля ли се да се пере?
Нe мога да разбера защо има толкова малко информаця в интернет магазините.

# 266
Мишенце, ние след седмица някъде ще ходим до Илиенци и ако не ти е късно ще ги видя тези столчета хубави ли са. Радвам се, чи Ники е добре Simple Smile

Неда обаче се опитва отново да кашля- веднага взех мерки, дано не ни повтори грипа...

Карил, къде е това бенковски? Не е ли някъде към кремиковци или? Иначе аз съм за- тъкмо не сме ходили там - в този край на софия май знам само кремиковския манастир- да не е същия? Продължението на стихотворението както винаги е страхотно Simple Smile

# 267
  Привет и от мен майчета  bouquet
   Мише радвам се ,че всичко с вас е наред и Ники е добре(за столчетата не мога да ти помогна но знам,че някоя мама ще ти отговори компетеннтно)
    Карил -страхотно продължение и да не забравя-страхотни обеци-направо ти завидях newsm53
Вчера и ние бяхме на страхотна разходка-в манастира Св.Петка над Банкя:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2317393
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2317394
 беше много свежо и хубаво!
  Цвети ние сме сигурни,че ще се справиш отлично и с волана  motorАз за сега се справям само с  newsm71
Мони аз май съм пропуснала ама какво стана с вашата консултация как прие бебко ваксината?
Още щях да пиша ама какво ли бешеее newsm78
  нищо после пак  ЦЕЛИВАМ ВИИИИИИ

# 268
Добър ден, момичета!  Hug

Искам да ви почерпя за 4тата месечинка на моята сладка Даринка!  Heart Eyes

Дарито вече е голяма и след откриването на ръцете и вкуса на пръстите, сега е насочила вниманието си върху ушите!  #Crazy Дърпа ги като за световно, мачка ги .. откачена работа! Crazy

Приятен ден на всички!   bouquet

# 269
Маметааа, ooooh!едвам си отворих и зЪтворих гаражната врата, леле тука мнооооооого духа!!! Ходих да взема пак сок от морков на ХИПП.
Цвети, Бенковски е от Централни гробища вдясно..немога да ти обясня, но не е към Кремиковци или тамошния манастир. Има чудотворна икона на Св. Мина. На празници се събират много хора, хиляди от цялата страна. Особено на празника на светията. Ние ходим до там всяка седмица, вчера пак бяхме, но аз не влизах че бяхме с  бебо и беше ветровито.
КЛЮКИ ние също сме ходили над Банкя и там е мнооооого хубаво за разходка, ама пътя е доста гаден и ми е жал за колата..пък и тесен, винаги ни се драска от клонки колата като се разминаваме с някой Cry  а нали съм педант, трудно го преживявам.. #Cussing out baby_neutral
Обиците са на Оксет, подарък са ми за Коледа, заедно с пръстен и малко по-различно, доста официално колие.. Peace

Последна редакция: нд, 04 мар 2007, 15:46 от karil

Общи условия

Активация на акаунт