Лепене на ламинат

• 515
  • 13
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!

Мислим да поставим ламинат в кухньохола. Говорих с един потенциален майстор и той ме уверява, че ако искам да не пружинира най - добре било да го залепи. Мислите ли, че има смисъл в това лепене? И също, ако някой скоро е ползвал цени за монтаж да сверим. Предлагат ми 20 лв./м2  за монтаж и 40 лв./м2 с лепене. Това не е ли висока цена?

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 22:04 от stanislavchen

# 1
  • София
Ламината е плаваща настилка, трябва да мо е да се свива и раздува свободно... А защо ще пружинира? Върху какво ще го поставя?

# 2
А като ти го залепи как ще го махнеш после? Това са остатери техники, според мен. Под ламината се слага подложка (силиконова) и той не се клати. Ако не е равна настилката, се оправя предварително.
Единствен проблем е на ламината, че понякога се поотварят фуги, затова е важно добре да се постави. След време, като ти се прииска да си смениш цвета или друго.ламинатът може и сама да си го свалиш, и то много лесно.
Вместо да му даваш на този 40лева, дай ги за по-висок клас и по-качествен ламинат, дебелина

# 3
  • София
Ами и аз прочетох, че предимството му е, че е плаващ под. В спалните ни има ламинат само с подложка, по - конкретно от дървесни частици и има известно усещане, че леко се движи. Понеже мъжът ми не харесва това иска да не усеща никакво движение и ни предложиха залепване. Отдолу има нивелиран под от гредоред и осб върху него. Не е с неравности.
А какви са тези силиконови подложки? Гледах от нещо като фибран, от корк, от дървесни часгици. Паследните ми звучаха най - екологични, защото коркът се оказа малко скъп.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 10:41 от stanislavchen

# 4
  • София
По-точно е от основата, при нас е бетонна плоча и нищо не пружинира.

# 5
Е, за гредоред не зная. Там може да се измени наклона на самия под и как ще се отрази на паркета...?

# 6
Гредоред с осб си е изравнено. Подложка за паркет и редите.
Как 20- 40 лв на кв 😵‍💫😵‍💫 последния път холокухнята сама я редих почти, ММ само изрязваше кривите завои.
Никога не сме слагали паркет с лепене (сами монтираме, не майстори). Първият сложен е на 21 години. Последният е мисля почти на година. Няма никакво разместване на фуги и пружиниране.
https://www.home-max.bg/komplekt-za-laminat-wolfcraft/
Това с едно зеге или циркуляр на батерия - 20 кв отнемат около ден без никакъв опит - двама човека.

# 7
Страшна цена,то тогава за един хол 50кв.м. ще ви вземе само 2000лв за поставяне на ламинат.
Ние си го сложихме само и беше голяма грешка тк ММ не се е сетил,че трябва да се сложи саморазливна замаска и само с подложките не стана и тк стаята е голяма сега на места скърца,което много ме дразни.
Посъветваха ме да викна майстори да го махнат и да сложат саморазливна и пак да го наредят,повредените парчета да заменя с нови,но аз си мисля ,че сигурно трябва изцяло нов ламинат да се сложи,ако е такава цената само за редене е ужас ,иначе знам,че има за 10-15лв редене

# 8
  • София
Да, наистина за цената е прекалено висока. В магазина ни предложиха редене на цена от 8 лв. с допълнително заплащане за первазите на линеен метър. Лепенето ми го предложиха първите кандидат майстори като гаранция, че няма да има никакво скърцане. Не знам какво  да Ви препоръчам, но ние избрахме да не лепим основно заради цената и възможността, ако нещо след това се повреди/намокри/надуе лесно да можем да поправим пода, а не да се чудим как да ги изкъртим. След сравнение между сглобяемо/ сухо (гипсокартон) строителство и обичайното такова предпочитам вече да не е толкова здраво, а да е лесно и бързо.

# 9
А на някой случвало ли му се е пода да се поправи?Това ми е малко странно и възможно ли е да не се маха целия ламината?

# 10
Няма да се пооправи, ще спреш да му обръщаш внимание просто 😉

# 11
Не слагам первази още защото се надявам на решение и някой да каже,че са му коригирали настилката без да махат целия.

# 12
  • София
Е хубаво, щом веднъж сте си го наредили, махнете го, викнете някой само да направи замазка и после пак сами си го сложете, дали нов дали същия, според зависи какво и как се запази при демонтаж. След като проблема е под ламината, как да го оправят без да го махнат?

# 13
не може да махаш само част от паркет, махнеш ли един елемент, ще се получат фуги, трябва да се прави от край до край, за да държи стегнато

Общи условия

Активация на акаунт