Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 83

• 30 450
  • 780
  •   1
Отговори
# 675
Някои хора не знаят в кой свят се намират.
В края на миналия век, имаше моменти, когато заплатите бяха 10-20 долара на месец. Никога няма да забравя видян от мен митинг по телевизията на лекари  и сестри.
Лекарите искаха 100 долара заплата, което беше абсурдно много, да са взимали 20-25 тогава.
В същото време един 21 инча нов телевизор струваше от 400 немски марки нагоре, то телевизор Велико Търнов, върха на сладоледа,  беше две средни заплати малко по-рано, но без роднински връзки не можеше да се купи.

Сега заплатите са десетки пъти  по-големи, но според някои сме мега зле.
Не знам друга страна в която за последните  20 год да има такъв огромен  скок на заплати и състояние като цяло на хората.

В соца 3/4 от заводите бяха на загуба или са ни взимали боклуците в СИВ, защото е нямало друго.
 Точно по тази причина ладите се харчеха и завода в СССР е работел на 100%, просто не може да си купиш  друго..
Обаче мантрата какви заводи е имало не стихва и до днес. Затова като падна строя и всичко умря..

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 20:38 от Alexslav

# 676
Е това вече не е измама, толкова са успели да договорят. И сестрата и майката не бяха добре , а брата най-зле. И на мен ми направи впечатление, защото е огромна сграда, но може и други наследници да има.
Все си мисля, че ако имаше други наследници, те щяха да им съдействат за отдаването под наем. То е ясно, че който е могъл се е възползвал от тях. Закона на джунглата в чист вид.

# 677
За войната и ефекта: ако се съди по тази в Украйна, която изстреля цените на имотите по морето в космоса, двойно е всичко вече, то мога очаквам подобен ефект и от този конфликт. Имало израелци, които купували по морето сега, руснаците спрели да продават и украинците вдигали цените според един брокер с който говорих скоро. По два за лев няма да станат.

# 678
Каква стана тя. Англичани продадоха на руснаци, те продадоха на украйнци, те продават на изрелци. Голям филм.

# 679
Важното е търговията да върви.

# 680
  • Бургас
Руснаците не са спрели да продават. Във Фб по всички рускоговорящи групи се мятат имоти на килограм. Основно по Южното Черноморие и по дефолт с такса поддръжка.

И тези глупости за рецесията и как нищо не произвеждаме много ме карат да се смея, ама наистина. Някои хора си вярват просто и каквото и да им кажат и покажат като данни, няма да ги убеди. България например е на първо място по износ на лавандулово масло в света, след нея е Франция, дето всички мислим, че е световен лидер, но не е.

Познавам различни производители на стоки, основно експортно ориентирани. Няма ги в рекламите, фейсбук и новините.

Ама нали трябва да сме опечалени, че сме зле, някак този оптимизъм не се вписва в тона.

# 681
Естествено, че произвеждаме и изнасяме. Иначе щяхме да сме фалирали. Но тези, които ти визираш са дребни и средни производители и износители. Има и едри износители и то много. Има си статистика на import/export. Ама вие тук нали ме вярвате на статистики, как дави обясни човек? Сигурно и експорта ни е в сивата зона Grinning но тези, които все пак вярвят, може да погледнат, че сме в постоянен дефицит. За тези, които не разбират, това значи, че внасяме повече отколкото изнасяме. Ще каже човек, че сме като американците. Ама дали?

# 682
Винаги сме били  с отрицателно търговско салдо, основно заради енергията - всичко си внасяме (газ, нефт, въглища доскоро). Но това се компенсира по друг начин и не значи, че сме в рецесия. Ако бяхме в рецесия 30 години вече да сме фалирали и заличени.

# 683
Масово се внася и препокупва и препродава - от храна, дрехи, азиатска козметика, ел джаджи и каквото още се сетите /директно от Азия и Турция и не само, та в олх и фб/. Та и с имотите така. Бая въздух има във всички сфери. Голям дял има сферата на услугите. А бая се печели и от новата професия инфлуенсър. Има нова секта: всеки доказал се инфлуенсър, но не задължително, да пише книга и тик ток и фб да гърми от реклами по наболели проблеми: от здравословно хранене/спорт, до бебета, финансови гурута, психотерапевтични съвети, щастлив живот, шамани и т.н. И лайно да публикуват във нета, ще се продаде. В един момент пазарът ще се насити, хората ще разберат, че нямат нужда от всичко това, така и така по-щастливи няма да станат 😀 И всички ще трябва да си намерят истинска работа.
Иде ми да направя платен тренинг как хората да не си дават парите за глупости.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 22:43 от MaryPop

# 684
MaryPop имат нужда. Ще видим до кога.

# 685
  • София
Ако се генерира нова бежанска вълна от конфликтът в Близкия изток, това ще засегне и пазарът на имоти.

# 686
Ако се генерира нова бежанска вълна от конфликтът в Близкия изток, това ще засегне и пазарът на имоти.

А ти била ли си в близкия изток?? И как реши, че ще дойдат точно в България, точно тук, а не в по-далечния изток? Как точно ще си позволят финансово европейски или дори български наеми? Най-много да се качат цените на фургоните около Странджа. Друг е въпросът, че точно в Бг никой няма да им отдаде, че после може да не може да ги изгони.

# 687
Четох един коментар , че стотици хиляди от Ираел са в момента в Кипър. Не знам доколко е вярно. Но според мен Кипър им е по-близко на тях от БГ морето.

# 688
Аз не знам защо мислите, че мигриращите и желаещите да мигрират са “бели европейци”. Не са. Това са основно образовани и средно богати азиатци от Индия, Пакистан, Китай, драпащи да избягат от инфраструктурната мизерия, щото и хиляда човека да поканиш на сватбата си, и в палат да живееш, на улицата е мизерия. Те традиционно предпочитат англосферата, по разбираеми причини. Например Англия се напълни с Хонг Конгски жители, големи обсъждания чувах от старата бг емиграция на острова за тях. Западно европейците принципно лелеят за Америка и Австралия. Аз съм от град, в който е имало много евреи преди соца. Може някои да се замислят за връщане към България, ако войната ескалира, а в западна Европа определено общественото мнение е, че Израел е агресорът, независимо от тихата подкрепата, която получава от САЩ и Запада.

# 689
Амброзия, в произв.предприятия също има индексация за покриване на инфлацията. Плюс индексация за развитие и опит на човека.

Странно че Крис с фирма 1000+ човека във фин.сектор не е чувал за тази практика Wink

Дайте малко информация за фирмите в които има подобни договори или поне бранша Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт