Любители на котки - Тема 198

• 26 639
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Вашите имена пак са си добре, Чочо трябваше да е Контейнеров, Кашмир Гаражова, а най-малкия в прайда, слепичкия Ричи (от Ричард Лъвското сърце😅), направо щеше да е Тротоарски. Там го намерих, заспал уморен насред тротоара,една шепичка живот! Никога няма да вижда, но се справя страхотно и расте като гъбка. Уж ще му търсим дом, ама надали...
Ето го Ричко:

# 391
  • на брега на морето
На Рафаела осма година търсим дом.
Много е сладък Ричард, душица мила. Flowers Four Leaf Clover

# 392
Линош от половин час ни наблюдава под одеалото, като баба Калудка е, а с кака се заливаме от смях. 😆 Смях до сълзи.... 😂 Ми то чудо направо, кака да подрежда... 😆 за гледане си е...

# 393
Линош е красавица! 😍 И родена с късмет!
Как да не ги обичаш... Последните месеци пътувам доста, половината седмица не съм у дома. Щом се върна, веднага някой е легнал до мен или направо върху мен. Ей тук Ричи се е гушнал

# 394
Много забавно станало в темата Simple Smile
Моята е г-ца Казанска, намерена слепичка още до казана. Но оцеля и вече кара 12-тата си година.
Преди малко синът ми прати снимка на рижавия лигльо. А аз като ходя там, се крие от мен.

# 395
  • Между гори и планини
Линош, ти знаеш ли, че имаш страшни очи? 🥰
Нашата Клео е ламята Спаска в котешка кожа. Яде, тоалетна, яде. Корема ѝ е като топка.
Нямаше ме половин ден ( била е с малкият ми син) и е плакала, че е сама. Та е имало на гости в стаята на батко, гушкане пред компютъра.
На връщане Чери ме чака пред вратата гладен, влезе, хапна, госпожица Междуселска отиде при него и той не я ръмжа. След това Междуселска игра като бясна, спа и сега преди сън пак хапна. Като цяло, другите решиха да дават игнор. Най много да поръмжат, но никой не посяга. Ще свикнат, де ще ходят 😂
За доказателство един корем пред пръсване

# 396
  • София
Чакайте да видя моите как ще се казват
Спас Комшийски
Хари Надежденски
Аш и Оникс Развъдникови
Дейзи Подпейкова

В понеделник не, но във вторник мисля да водя малкия на ветеринар. Чип не напипах, но пък може и да има.
Макар, че на моите им напипвах чиповете като бебета.
И ако ветеринарят се съгласи ще го оставя при тях. Сестрата да пусне реклама за търсене на дом. Почти всичките им котки са осиновени.

# 397
А моята е Мишел Подхвърленска
Ден първи

Сега

# 398
Един мил поглед. Тази котана винаги гледа супер странно, понякога налудничаво.

# 399
  • Между гори и планини
Много преценяващ поглед

# 400
Ей ги моите кифлички от токущо. Застудя и и те почнаха да си ползват хралупките на катерушката и легълцата:

Ая

И Кари

# 401
Извинявай, може ли да ми снимаш таблетката Тирозол от 5 мг какво представлява? Astonished
Има нещо сбъркано тука... Колко кг е Леополд? И би ли, също, снимала резултата от изследването на тироксина?

Благодаря ! Много мило ,че проявяваш внимание и интрес към  нашия Леополд !
Имам някои проблеми с телефона и не мога сега да снимам резултата , а относно Тирозола , а преди това Тироксина (просто беше свършил и затова доктора го замени) , докторът ми дава точния брой таблетки , при това вече нарязани на дози (дозата е четвърт таблетка на ден, Леополд тежи около 2.450 кг.), така-че не съм виждала опаковката и я нямам налична у дома . Но това в момента не е от такова значение , защото сега пробваме само с хомеопатия (за хормона) . Току що се върнахме от ветиринаря - каза да продължим поне до месец така , за да е съвсем ясно после при изследванията , дали хомеопатията ще работи .Десет дни до тук - задържал е тегло .
Rolling Eyes За каква хомеопатия иде реч?? Frowning
1/4 от 5 мг тиамазол е 1,25 мг на ден, а препоръчителната доза е 5 мг/ден разделени на два приема. Т.е., нищо не правите с четвърт таблетка на ден. Ако с хомеопатия се лекуваше хипертироидизъм, нямаше да има на запад специализирани клиники за лечение на хипертироидизма с радиоактивен йод. Т.е., в България още никой не е открил "топлата вода" и караме на хапове.
Хаповете ги има в почти всички онлайн вет аптеки. Аз останах с впечатлението, че ти имаш предпочитания към хуманните лекарства, може би заради цените. За нещо толкова специфично аз не бих предпочела хуманното, като го има адаптирано за котка.
8 тироксин не е толкова зле, моята сениорка имаше 7 и нещо, но не е имала такива високи нива на чернодробни, леко завишени бяха. За една седмица с Фелимазол 5 мг/ден от хипер я докара до хипо - 0,5 тироксин и се наложи да преустановим лечението и да коригираме доза. С 2,5 мг/ден, обаче, тироксина не падна под 5 за един месец терапия.
Та много ме учудва с каква хомеопатия ще ви лекува вашия док...

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 03:18 от amy_nka

# 402
Добро утро!

След 10 дни отсъствие се върнахме при Джуджо 😍 Учудващо малко съборени неща имаше из къщата,  а гледачите му са се справили много добре. Сега е залепен за мен от снощи. 

Лио, очаквано, ни скъса нервичките. Хем 10 дена изкара в апартамента, хем му бях включила дифузера, хем нощем се съдираше да крещи.  Иначе си беше спокоен - яде, спи, разхожда се... Но нощем.... Добре, че нямаме съседи все още, че ще решат, че го колим.

# 403
  • Между гори и планини
В нас положението е - Чери иска са яде бебешка храна, а Клио - целия свят. И тъкмо казваш - коремът ти ще се пръсне Клио, няма повече на къде! - и тя отива, разтоварва самосвала и се връща 🤣
Точка сутринта е пробвала да играе с нея, другите двама я търпят. Мисля, че съвсем скоро сърцето на Чери ще се разтопи, защото тя ходи след него. Но пък той втора вечер не идва да спи при мен.

# 404
Доня, ти като спиш с други, как да идва да спи при теб? Wink

Общи условия

Активация на акаунт